Aktiviranje ili deaktiviranje predloška obrasca za kolekciju lokacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Potrebno je da pripadate grupi administratora kolekcije lokacija da biste dovršili zadatak opisan u ovom članku.

Aktivacija je proces koji se koristi za uključivanje ili isključivanje funkcija na lokaciji ili kolekciji lokacija. Predlošci obrasca odobren od strane administratora smatraju funkcije kolekcije lokacija u InfoPath Forms Services, oni mora biti aktivirana pre nego što može da se koristi. Kada aktivirate u predložak obrasca odobren od strane administratora, možete ga učiniti dostupnim će se koristiti u kolekcija lokacija kao tip sadržaja za biblioteku dokumenata ili otvara direktno iz biblioteke predložaka obrazaca za kolekciju lokacija.

Koristite sledeću proceduru za aktiviranje ili deaktiviranje predloška obrasca koji je odobrio administrator:

 1. U kolekciji lokacija, na na Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije.

  Napomena: Na lokacijama gde je meni Radnje lokacija prilagođen, postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite stavku Izmeni sve postavke lokacije.

 2. U odeljku Administracija kolekcije lokacija izaberite opciju Funkcije kolekcije lokacija.

 3. Na stranici Funkcije kolekcije lokacija, pronađite red za željeni predložak obrasca, a zatim kliknite na dugme Aktiviraj ili Deaktiviraj.

  Napomene: 

  • Ako deaktivirate predložak obrasca, postojeće sesije popunjavanja obrasca će biti prekinute, a korisnici koji popunjavanju obrasce zasnovane na tom predlošku obrasca će izgubiti svoje podatke. Osim ako zbog bezbednosnog rizika ili drugih neočekivanih događaja nije neophodno da odmah deaktivirate predložak obrasca, trebalo bi da zamolite člana grupe administratora farme da zamrzne predložak obrasca. Zamrzavanje uklanja predložak obrasca sa mreže tako što onemogućava pokretanje novih sesija, a obezbeđuje da se postojeće sesije dovrše – do isteka vremenskog ograničenja postavljenog u centralnoj administraciji. Ukoliko ne prekorače vremensko ograničenje, korisnici mogu da dovrše popunjavanje obrazaca bez gubitka podataka koje su već uneli. Kada administrator farme zamrzne predložak obrasca, sve instance tog predloška obrasca na svakoj kolekciji lokacija biće uklonjene sa mreže.

  • Kada administrator farme otprema noviju verziju postojećeg predloška obrasca – koji se zove procesa nadogradnje – postojećeg predloška obrasca ne mora uvek da bude zamrznuti. Na primer, ako korisnici mogu jednostavno prestanete da koristite postojeći obrazac i počnite da koristite novu, zamrzavanje postojećeg predloška obrasca je nepotrebne. Prilikom nadogradnje predloška obrasca, administrator farme mora da zamrznete postojećeg predloška obrasca samo kada je potrebno da biste se osigurali da nema korisnici mogu da pristupe postojećeg predloška obrasca i novi predložak obrasca treba potpuno zameniti staru.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×