Aktiviranje kupovine ili besplatne ponude sistema Office na novom računaru

Kada pokrenete Office aplikaciju na novom Windows 10 RAČUNARU i vidite poruku da imate Office, možete da aktivirate novi Office proizvod bez šifre proizvoda i da je dodate na svoj Microsoft nalog.

Ako ste dobili licencu za Microsoft 365, obavezno se prijavite i započnite pretplatu na sledeći način. Imate 180 dana kada podešavate Windows da biste započeli pretplatu na jednu godinu. Nema datuma isteka za jednokratnu nabavku.

Prikazuje dijalog koji se pojavljuje kada otvorite Office aplikaciju na novom uređaju koji sadrži Office licencu.

Napomena: Ako vidite drugačiji ekran za aktivaciju kada pokrenete Office aplikaciju, pogledajte članak aktiviranje sistema Office.

1. korak: Uverite se da je Windows aktiviran.

2.2: pokrenite Office aplikaciju, na primer Word.

Trećibroj: izaberite stavku Prijavljivanje ili Kreiraj nalog ako je prikazan. Ako vidite Microsoft nalog na listi, izaberite stavku dalje .

4. korake: izvršite odzive da biste prihvatili postavke licence i postavke privatnosti.

Ako je uređaj uključivao pretplatu na Microsoft 365, pretplata će se pokrenuti.

Novi Office proizvod će biti dodat na Microsoft nalog kojem možete da pristupite na Microsoft nalogu, uslugama & pretplata.

Prikazuje ekran koji se pojavljuje kada kupite novi uređaj koji uključuje licencu za Office. Ovaj ekran ukazuje na to da je Office pronašao postojeći Microsoft nalog.

Šta je to Microsoft nalog?

Microsoft nalog je e-adresa i lozinka koje koristite sa uslugom Outlook.com, Hotmail, Microsoft 365, OneDrive, Skype, Xbox i Windows.

Kada kreirate Microsoft nalog, možete da koristite bilo koju e-adresu kao korisničko ime, uključujući adrese iz yahoo! ili Gmail. Ako bude potrebno da ponovo instalirate Office, možete da koristite svoj Microsoft nalog umesto šifre proizvoda da biste instalirali i aktivirali Office.

Saznajte više o Microsoft nalozima

Da li treba da kreiram novi Microsoft nalog?

Ako ste se već prijavljivali u Outlook.com, Hotmail, OneDrive, Skype, Xbox i Windows, već imate Microsoft nalog. Koristite taj nalog umesto kreiranja novog Microsoft naloga.

Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office

Imam problem sa prijavljivanjem na Microsoft nalog

Zbog čega mi je potreban Microsoft nalog?

Vaš Microsoft nalog zauzima mesto šifre proizvoda i olakšava ponovnu instalaciju sistema Office. Morate imati Microsoft nalog da biste koristili Office na novom uređaju.

Gde se nalazi šifra proizvoda?

Nije obezbeđena niti potrebna šifra proizvoda. Da biste ponovo instalirali Office ili upravljali Microsoft 365 pretplatama, koristite Microsoft nalog za prijavljivanje na Microsoft nalog, usluge & pretplate.

Da biste potvrdili da je Windows aktiviran, uradite sledeće:

  1. U donjem levom uglu ekrana kliknite na dugme Start , a zatim izaberite stavku Postavke Ikona „Postavke“ .

  2. Izaberite stavku ažuriraj & bezbednost, a zatim izaberite stavku aktivacija. Ova stranica ukazuje na to da li je Windows aktiviran.

Ako imate problema prilikom aktivacije sistema Office na novom računaru, pomoć potražite u dolenavedenim odeljcima.

Resetovao/o sam kloniranje operativnog sistema Windows pre aktiviranja sistema Office i sada se neće aktivirati

Kada kupite novi uređaj koji dobijate digitalnim licencom za Office Home and Business, morate da preuzmete ovu licencu i da je povežete sa Microsoft nalogom kada aktivirate Windows. Ako poništite ili klonirate Windows pre nego što preuzmete Office licencu, licenca se uklanja i ne možete da aktivirate Office. Da biste rešili ovaj problem, pogledajte članak Vraćanje unapred instalirane licence na Office koji je uklonjen kada se Windows resetovao ili klonirao

Pokušavam da aktiviram Office na novom računaru, ali dobijam kôd greške 0xc004f200

Do ove greške može doći ako pokušate da aktivirate Office pre aktiviranja operativnog sistema Windows. Da biste rešili ovaj problem, pogledajte članak Greška 0xC004F200 kada aktivirate unapred instalirani Office na novom računaru.

Kupio sam Office uz računar, ali ne mogu da pronađem Office instalaciju

Da biste pronašli i započeli unapred instaliranu Office aplikaciju, pritisnite dugme Start u donjem levom uglu ekrana i ili se pomerajte nadole dok ne pronađete Office aplikaciju, kao što je Word ili Excel, ili otkucajte ime aplikacije, a zatim izaberite ikonu da biste je otvorili. Detaljniju pomoć potražite u članku Ne možete da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8 ili Windows 7?

Napomena: Uverite se da ste tražili Office aplikacije kao što su Word, Excel ili PowerPoint, zato što postoji poseban problem sa pronalaženjem aplikacija Outlook, Access ili Publisher na novom računaru koji sadrži Office.

Ako se ništa od navedenog ne odnosi na vas, obratite se prodavcu ili proizvođaču računara za pomoć.

Dobio sam zamenski računar ili sam na svom novom računaru uspostavio početne vrednosti pritiskom na dugme

Pomoć sa ponovnom aktivacijom sistema Office nakon uspostavljanja početnih vrednosti pritiskom na dugme ili na zamenskom računaru potražite u članku Outlook, Access i Publisher nedostaju nakon uspostavljanja početnih vrednosti pritiskom na dugme.

Ne mogu da pokrenem unapred instalirane Office aplikacije nakon dovršavanja aktiviranja

Nakon aktiviranja, ako se ponovo vratite na stranicu Start Start programa, pogledajte članak nije moguće pokrenuti Office aplikacije nakon aktiviranja sistema Office.

Instalirao sam svoju kopiju sistema Office, ali i dalje vidim ekran „Isprobajte, kupite ili aktivirajte“

To se može dogoditi ako deinstalirate unapred instalirani Office i instalirate verziju sistema Office sa količinskim licenciranjem. Da biste rešili ovaj problem, pogledajte članak Office više puta vas obaveštava da aktivirate na novom računaru.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×