Aktiviranje sistema Office za Mac

Ovaj članak daje korak po korak uputstva o tome kako da aktivirate Office za Mac. Ako se srećete sa grešakama ili problemima prilikom instaliranja ili aktiviranja Office aplikacija na vašem Mac računaru, pogledajte članak Šta da probate ako ne možete da instalirate ili aktivirate Office za Mac umesto ovoga.

Pre nego što počnete sa aktivaciju, ako to već niste učili, morate da aktivirate i instalirate Kancelarija na PC ili Mac računaru.

Linijski


1. korak Na gornjoj traci sa menijima izaberite stavku > Aplikacije i pomerite se nadole do Microsoft kancelarija aplikacija.

Otvorite bilo koju aplikacija Office, na Microsoft Word i u polju Šta je novo koje se otvori izaberite stavku Prvi koraci.

Početak aktivacije programa Word 2016 za Mac
Linijski


2. korak Na ekranu Prijavite se da biste Kancelarija ekranu izaberite stavku Prijavljivanje.

Napomena: Ako nije zatraženo da se prijavite, otvorite praznu datoteku i idite na stavku Datoteka > Novo od predloška > Prijavite se.

Izaberite "Prijavite se" da biste aktivirali Office za Mac
Linijski


3. korak Unesite adresu e-pošte povezane sa uslugom Office za Mac kliknite na dugme Dalje.

Napomena: To može da bude adresa e-pošte koji ste koristili za Microsoft nalog ili Microsoft 365 za preduzeća koji vam je dodeljen na poslu ili u školi.

Unesite adresu e-pošte povezanu sa uslugom Office.
Linijski


4. korak Unesite lozinku povezanu sa unetom adresom e-pošte i kliknite na dugme Prijavi se.

Napomena: Ovaj ekran može da izgleda drugačije u zavisnosti od dobavljača e-pošte.

Unos lozinke
Linijski


5. korak Sistem proverava da li imate važeću licencu, a zatim će aktivirati proizvod.

Važno: Ako imate više licenci, pratite korake u odeljku Aktivacija pomoću više licenci.

Sačekajte dok Office za Mac pokuša da se aktivira
Linijski


6. korak Završili ste! Izaberite Počnite da koristite Word, kako biste počeli sa korišćenjem aplikacije.

Savet: Da bi se Office aplikacije lako pokretale, možete da ih dodate na Dock.

Počnite da koristite Word 2016 za Mac

Uobičajena pitanja

Na Office za Mac, možete da imate do 25 licenci povezanih sa istim Microsoft nalogom: samo jedna licenca za pretplatu naMicrosoft 365 i više jednostrukih instalacija sistema Office za Mac Home and Student ili Home and Business.

Ako imate više Mac licenci povezanih sa istim Microsoft nalogom, najbolje je početiMicrosoft 365 pretplatom jer možete da instalirate na svim uređajima i da budete prijavljeni u uslugu Kancelarija na pet uređaja istovremeno. Jednokratnu licencu nije moguće deaktivirati. Ako nemate pretplatu naMicrosoft 365, počnite korišćenjem licence na vrhu liste pa pomerajte nadole.

Ne postoji način da pratite jednokratne licence, pa vam preporučujemo da napravite listu na kojoj će biti navedeno koja licenca je aktivirana na kom uređaju. Ako se ne sećate koja licenca je iskorišćena, moraćete da prođete kroz proces eliminacije da biste utvrdili koje su iskorišćene do sada.

  • Odaberite licencu koju želite da koristite. (Preporučujemo daMicrosoft 365 licencu ako je imate.)

  • Kada se proveri valjanost licence, ona će aktivirati proizvod i moći ćete da kliknete na Počnite da koristite Word da biste otvorili i počeli da koristite Office za Mac.

Odaberite tip licence za Office 2016 za Mac

Ako pokušate da aktivirate Office 2016 za Mac jednokratnu instalaciju i dobijete grešku: Šifra se već koristi, moraćete da izaberete drugu licencu za korišćenje. Kliknite na dugme Otkaži i vratićete se na ekran za izbor licence.

Licenca koju ste pokušali da iskoristite će biti zasenčena. Možete da izaberete bilo koju drugu licencu koja nije iskorišćena.

Poruka „Šifra se već koristi“ prilikom aktivacije sistema Office 2016 za Mac

Ako niste iskoristili šifru proizvoda za Office za Mac, uradite to pre nego što pokušate da izvršite aktivaciju. Pratite ove korake:

1. korak: Idite na https://www.office.com/setup

2.korak: Prijavite se sa Microsoft nalog ili ga kreirajte ako ga nemate (možete da ga kreirate sa bilo koju postojeću adresu e-pošte koju već imate). Obavezno zapamtite taj nalog da biste mogli kasnije da instalirate ili ponovo instalirate Office bez šifre proizvoda.

3.korak: Unesite Kancelarija proizvoda, bez crtica.

4. korak: Pratite uputstva da biste dovršili proces preuzimanja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×