Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Arhiviranje u okviru programa Outlook za Windows operativni sistem

Arhiviranje u okviru programa Outlook za Windows operativni sistem

Postoji nekoliko načina za arhiviranje poruka u programu Outlook. Metode koje možete koristiti zavise od vrste naloga e-pošte koji ste konfigurisali u programu Outlook.

Svi nalozi u imaju pristup fascikli arhive. Za Microsoft 365, Outlook.com i Exchange naloge, fascikla arhive je jedna od podrazumevanih fascikli programa Outlook, kao što je Prijemno sanduče, poslate stavke i fascikla "Izbrisane stavke". Ovu fasciklu nije moguće izbrisati. Ako koristite Outlook sa Exchange ili Exchange Online nalogom, smernice fascikle, kao što su smernice za zadržavanje, odnose se na fasciklu arhive.

Za POP i IMAP naloge možete da kreirate fasciklu arhive ili da odredite neku postojeću fasciklu koja će služiti kao fascikle arhive. Ne možete da promenite lokaciju fascikle arhive za Microsoft 365 ili Exchange naloge.

Korišćenjem dugmeta „Arhiviraj“ za premeštanje poruka u fasciklu arhive ne smanjuje se veličina poštanskog sandučeta. Ako morate da smanjite veličinu poštanskog sandučeta, možete da koristite arhivu na mreži u Microsoft 365 za velika preduzeća ili možete da arhivirate stavke ručno.

Arhiviranje poruka korišćenjem dugmeta „Arhiviraj“

Možete da koristite dugme „Arhiviraj“ u grupi „Brisanje“ na traci da biste premestili jednu ili više poruka u Arhivafasciklu bez brisanja. Postoji nekoliko prednosti korišćenja arhiviranja.

  • Arhivirane stavke možete lako da nađete iz polja za pretragu ili odlaskom Arhivafasciklu. Podrazumevano, kad otkucate termin u polju za pretragu, Outlook pretražuje sve fascikle u poštanskom sandučetu.

  • Stavke su i dalje dostupne na telefonu ili drugim uređajima preko fascikle Arhiva

Arhiviranje stavki u programu Outlook

  1. Da biste arhivirali, odaberite jednu poruku ili više njih iz prijemnog sandučeta ili druge fascikle.

  2. U grupi Brisanje, izaberite Arhiviraj. Možete da koristite Backspacetaster da biste odmah arhivirali jednu izabranu poruku ili više njih.

    Arhiviranje jednim klikom

    Napomena: Za Microsoft 365, Exchange, Exchange Online i Outlook.com naloge, fascikla arhive već postoji, čak i ako nikada ranije niste koristili ovu funkciju. Pronaći ćete je na listi fascikli programa Outlook. Ako ne vidite fasciklu i koristite Outlook 2016 ili Outlook za Microsoft 365, idite u fasciklu> Office nalog > Ažuriraj> opcije ispravci odmah.

  3. Poruke će biti premeštene u Arhivafasciklu. Ako neku poruku arhivirate greškom, idite u Arhivafasciklu i vratite poruku u prijemno sanduče.

Napomena: dugme arhiviranja je vidljivo samo u programima Outlook 2016, Outlook 2019 i Outlook za Microsoft 365. Starije verzije programa Outlook nemaju dugme Arhiviraj na traci.

Arhiviranje poruka korišćenjem tastature

Možete da arhivirate jednu izabranu poruku ili više njih tako što ćete pritisnuti Backspacetaster. Ako kliknete na taster Delete, poruke odlaze u fasciklu Izbrisane stavke. Ne možete da promenite ponašanje tastera Backspace. 

Napomena: Ako imate poruku otvorenu u zasebnom prozoru, a ne u oknu za čitanje, taster Backspace ne arhivira poruke. Morate da zatvorite poruku i prikažete je u oknu za čitanje da bi taster Backspacearhivirao poruku. Kada je poruka otvorena u novom prozoru, jedini način za arhiviranje poruka je korišćenje dugmeta Arhiviraj na traci.

Kako da onemogućim arhiviranje pomoću programa Outlook za Microsoft 365 BACKSPACE?

Da biste sprečili taster Backspace da pomera stavke u fasciklu Arhiva, možete da dodate sledeće stavke registratora da biste onemogućili ovu funkcionalnost.
 

Važne
Pažljivo slijedite korake u ovom odeljku. Može da dođe do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Pre nego što ga izmenite, napravite rezervnu kopiju registratora da biste mogli da ga vratite ako dođe do problema.


Putanja registratora smernica grupe:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\policies\Microsoft\office\16.0\outlook\options
Ime: Disableoneclickarchive
Tip: DWORD
Vrednost: 1

Opcija registratora za Office (OCT): HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\microsoft\office\16.0\outlook\options
Ime: Disableoneclickarchive
Tip: DWORD
Vrednost: 1  

Napomena: Ova ispravka ne odnosi se na stalne verzije programa Outlook.

Kako da pronađem fasciklu arhive?

Vaša Arhivafascikla nalazi se na listi fascikli. Da biste prikazali listu fascikli, izaberite stavke Prikaz Okno fascikleNormalno.

U meniju „Okno sa fasciklama“ izabrana je stavka „Normalno“.

Kako da pretražujem fasciklu arhive?

Kad tražite Outlook stavke koristeći funkciju pretrage trenutnog poštanskog sandučeta na vrhu liste fascikli, Outlook podrazumevano pretražuje celo poštansko sanduče.

Pretraživanje poštanskog sandučeta

Ako želite da suzite pretragu samo na fasciklu Arhiva, prvo izaberite fasciklu arhive na listi fascikli. Polje za pretragu će sada pretraživati samo fasciklu arhive.

Pretraživanje fascikle arhive

Kako se to razlikuje od arhive na mreži?

Arhiva na mreži predstavlja funkciju za Microsoft 365 klijente u velikim preduzećima koji imaju izuzetno velike poštanske sandučiće. Ovi klijenti mogu da koriste arhivu na mreži da bi izbegli brisanje stare pošte. Arhiva na mreži korisnika se ponaša kao drugi nalog u programu Outlook sa sopstvenom strukturom fascikli. Dakle, ona neće biti uključena u pretrage koje se vrše iz prijemnog sandučeta.

Ako je arhiva na mreži omogućena, administratori i korisnici mogu da podese poštanske sandučiće da automatski premeštaju stare poruke u arhivu na mreži koristeći smernice za arhiviranje.

Kad bi trebalo koristiti arhiviranje i arhiviranje na mreži?

Preporučujemo Vam da koristite funkciju arhiviranja kako se u prijemnom sandučetu ne bi nalazile poruke na koje ste Već odgovorili ili reagovali. Razmišljajte o arhivi kao o fascikli sa datotekama. Možete da skladištite stavke u fascikli arhive i da im i dalje lako pristupate. Takođe možete da brišete poruke ili da ih premeštate u određene fascikle ako Vam to više odgovara.

Za korisnike koji imaju velike Poštanske sandučiće uOffice 365 Enterprise organizaciji preporučujemo da administratori postavljaju smernice arhive koje pomeraju stavke u arhivu na mreži posle godinu dana ili manje ako korisnici brže dostižu kvotu za poštansko sanduče. To osigurava da korisnici ne moraju da brišu staru poštu da bi oslobodili prostor za novu poštu. Pošta koja je starija od navedenog vremena može da se premesti i iz fascikle prijemno sanduče i iz lokalne fascikle arhive.

Najčešća pitanja u vezi sa arhiviranjem

Ako koristiteMicrosoft 365, Exchange, Exchange Online ili Outlook.com nalog, ne možete da promenite lokaciju na koju se premeštaju arhivirane stavke. Fascikla arhive je jedna od podrazumevanih sistemskih fascikli programa Outlook i ne može se preimenovati, premestiti ili izbrisati. Ako koristite neki POP ili IMAP nalog, na primer, Gmail, Yahoo ili iCloud, možete da promenite lokaciju fascikle arhive tako što ćete izabrati stavke Datoteka > Postavke poštanskog sandučeta > Alatke >Podesite fasciklu arhive.

Arhiviranje predstavlja poznatu funkciju koja je već dostupna u uslugama Outlook Mobile, Outlook Web App i Outlook.com, čak i kod drugih dobavljača e-pošte kao što je Gmail. Pošto je ovo poznato ime, a arhiva na mreži postojeća funkcija, odlučili smo da im ne menjamo imena.

Automatsko arhiviranje je starija Outlook funkcija koja omogućava automatsko premeštanje starih poruka u .pst datoteku. To znači da se poruke uklanjaju sa servera i teže ih je pronaći putem pretrage. Ako čvrsti disk koji sadrži AutoArchive.pst datoteku postane neupotrebljiv, izgubićete ove poruke. Arhiva na mreži je zamena na nivou velikih preduzeća za automatsko arhiviranje.

Automatsko arhiviranje i dalje može da se koristi ako nemate arhivu na mreži i ako vaš IT sektor ne onemogući ovu funkciju. Više informacija o automatskom arhiviranju u programu Outlook 2016 potražite u članku Ručno arhiviranje starijih stavki u programu Outlook za Windows.

Arhiviranje je široko dostupno u programu Outlook za Windows i u uslugama Outlook Mobile, Outlook na vebu i Outlook.com. Funkcija arhiviranja se ne može onemogućiti pomoću smernica grupe.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×