Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Automatski primenjujte ili preporučujete oznake osećajnosti na datotekama i e-porukama u sistemu Office

Office mogu da se konfigurišu da preporučuje ili automatski primenjuje oznaku osetljivosti na datoteku ili e-poruku ako uključuje osetljive korporacijske ili lične informacije, kao što su brojevi socijalnih ili ličnih informacija, kao što su brojevi socijalnog osiguranja, brojevi kreditnih kartica, brojevi računa u banci To vam pomaže da sačuvate datoteke i poruke u skladu sa smernicama zaštite informacija u organizaciji čak i ako niste ručno uneli oznaku osetljivosti.

Kako Office automatski primenjuje ili preporučuje oznake za osetljivost

Informacije o dostupnosti ove funkcije u raznim Office aplikacijama i platformama potražite u članku Kako funkcionišu osetljivost osećajnosti u Office aplikacijama.

Word, Excel iPowerPoint

Ako se oznaka za osetljivost automatski primeni, pojavljuje se dojava o smernicama sa imenom oznake koja je primenjena, kao i opcionalna poruka od administratora. Izaberite stavku u redu ili X da biste zatvorili savet za smernice.

Snimak ekrana dojave o politici za automatski primijenu oznaku osetljivosti

Ako se preporučuje oznaka poverljivosti, pojavljuje se savet za smernice sa imenom oznake koja se preporučila, kao i opcionalnoj poruci od administratora. Izaberite stavku Primeni osetljivost da biste primenili nalepnicu ili izaberite stavku X da biste zatvorili dojavu o politici bez primene oznake.

Snimak ekrana dojave o politici za preporučenu oznaku osećajnosti

U Word, osetljiv sadržaj koji je pokrenuo preporuku za oznaku poverljivosti se označava crvenom talasastom bojom i ruћiиastim znakom. To vam daje opciju redigovanja i uklanjanja osetljivim sadržaja umesto primene preporučene senzitivne oznake.

Snimak ekrana istaknute osetljive sadržaja u programu Word

Možete da pregledate sav osetljiv sadržaj u dokumentu odjednom tako što ćete izabrati stavku Prikaži osetljivi sadržaj u Savetu za smernice.

Otvoriće se okno uređivača koje prikazuje pregled osetljivog sadržaja u dokumentu, kao i uobičajene preporuke za korekciju i prečišćavanje. Biranjem osetljive kategorije sadržaja kao što je "broj kreditne kartice" možete da pregledate i uklonite sve instance osetljivog sadržaja pomoću okna "Uređivač" ili kontekstualnog menija.

Snimak ekrana osetljivom sadržaja u oknu "Uređivač"

Outlook

Ako se oznaka za osetljivost automatski primeni, pojavljuje se dojava o smernicama sa imenom oznake koja je primenjena, kao i opcionalna poruka od administratora. Izaberite stavku u redu ili X da biste zatvorili savet za smernice.

Ako se preporučuje oznaka poverljivosti, pojavljuje se savet za smernice sa imenom oznake koja se preporučila, kao i opcionalnoj poruci od administratora. Izaberite stavku Primeni osetljivost da biste primenili nalepnicu ili izaberite stavku X da biste zatvorili dojavu o politici bez primene oznake.

Word, Excel i PowerPoint

Ako se oznaka za osetljivost automatski primeni, pojavljuje se dojava o smernicama sa imenom oznake koja je primenjena. Izaberite stavku u redu ili X da biste zatvorili savet za smernice.

Snimak ekrana dojave o politici za automatski primijenu oznaku osetljivosti

Ako se preporučuje oznaka poverljivosti, pojavljuje se savet za smernice sa imenom oznake koja se preporučila. Izaberite stavku Promeni sada da biste primenili preporučenu nalepnicu ili izaberite stavku Xda biste zatvorili dojavu o politici bez primene oznake.

Snimak ekrana dojave o politici za preporučenu oznaku osećajnosti

Outlook na vebu

Ako se oznaka za osetljivost automatski primeni, pojavljuje se dojava sa imenom oznake koja je primenjena.

Snimak ekrana dojave o automatski primeni oznake osećajnosti

Ako se preporučuje oznaka poverljivosti, pojavljuje se savet sa imenom oznake koja se preporučila. Izaberite stavku Promeni osetljivost da biste primenili preporučenu nalepnicu ili izaberite stavku Odbaci da biste zatvorili savet bez primene oznake.

Snimak ekrana dojave o preporučenom nalepnici

KadaOffice ne primenjuje ili preporučuje oznaku poverljivosti

Office neće automatski primeniti oznaku osetljivosti ako:

 • Oznaka poverljivosti je ručno primenjen na datoteku ili e-poštu.

 • Datoteka ili e-pošta već imaju oznaku koja je veća osetljivost od oznake koja se automatski primeni.

Office ne preporučuje oznaku za osetljivost ako:

 • Datoteka ili e-pošta već imaju oznaku osetljivosti koja je jednaka ili više osetljiva od oznake koja se preporučuje.

Kako Office otkriva osetljive informacije

 • U Word, Excel i PowerPoint, otkrivanje se automatski pokreće kada otvorite dokument i nastavlja se u pozadini tokom uređivanja.

 • U Outlook za Windows, otkrivanje automatski započinje kada sastavljate novu poruku ili odgovorite ili prosleđujete postojeću poruku.

 • Otkrivanje se dešava u Outlook na vebu, kada se sačuva radna verzija poruke.

Napomena: Pošto ova funkcija analizira vaše podatke pomoću uslugeMicrosoft 365, možda će vas zanimati bezbednost podataka. Možete čitati povezana iskustva u sistemu Office za više detalja.

Zahtevi

Treba ispuniti sledeće uslove da bi seOffice automatski prijavila ili preporučila oznaku poverljivosti:

Ograničenja

 • Automatski i preporučeni proces označavanja osetljivosti uOffice nije dovršen. Office ne sprečava korisnike da čuvaju ili zatvaraju datoteke ili da šalju e-poruke pre nego što se otkriju osetljivi uslovi. 

  Za dodatnu pokrivenost, administratori bi trebalo da konfigurišu Automatsko označavanje osetljivosti za sadržaj na odmoru sa tehnologijom Azure za zaštitu informacija i bezbednosnim bezbednosnim aplikacijama aplikacije Microsoft Cloud.

 • U Excel, podskup sadržaja u ćelijama radne sveske se koristi za procenu i osetljive informacije izvan tog uzorka se mogu propustiti. Na primer, u Excel za Veb, uzorak limita je oko 2 MB i 2000 ćelija. Radimo na proširenju ove veličine uzorka da biste pokrili veću radnu svesku.

 • Osetljive informacije koje se nalaze u određenim objektima se neće otkriti. Primeri obuhvataju:

  • Zapis perom

  • Ugrađene datoteke

  • Objekti koji nisu ćelije, kao što su izvedene tabele ili SmartArt (Excel )

  • Ćelije sa proizvodnjom formula ili izračunavanja (Excel )

  • Komentari, zaglavlja, podnožja, fusnote, endnote i tekstualni okviri (Word za Veb)

  • Oblici i SmartArt (Word )

  • Beleške (PowerPoint )

 • Kada otvorite ili uredite osetljiv sadržaj, možda će biti odloženo da se oznaka automatski primeni ili preporučuje. Dužina kašnjenja će se razlikovati u zavisnosti od količine sadržaja koji se izračunava i brzine Internet veze i može da potraje od nekoliko sekundi do nekoliko minuta. Radimo na tome da smanjimo odlaganje tokom vremena.

 • UWord aplikaciji za stone računare, osetljivi termini u neproknjiženim komentarima nisu skenirani (ovo se odnosi samo na iskustva novih komentara).

 • UWord aplikaciji za stone računare uklanjanje osetljivog sadržaja ne uklanja termin iz praćenih promena ili drugih verzija dokumenta. 

 • UOutlook za Windows, samo se poruka sastavljena, ne i istorija poruka, smatra se na skeneru, a red za temu nije uključen u skeniranje.

Takođe pogledajte

Poznati problemi sa automatski primenom ili preporukom oznaka osećajnosti

Primenite oznake osetljivosti na dokumente i e-poštu u sistemu Office

Automatsko Primenjivanje oznake osetljivosti na sadržaj

Kako funkcionišu oznake osećajnosti u Office aplikacijama

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×