Pređi na glavni sadržaj

Brisanje ćelija sadržaja ili formata

Ćelije možete da obrišete da biste uklonili sadržaj ćelije (formule i podatke), formate (uključujući formate brojeva, uslovna oblikovanja i ivice) i sve priložene komentare. Izbrisane ćelije ostaju kao prazne ili neoblikovane ćelije na radnom listu.

 1. Izaberite ćelije, redove ili kolone koje želite da obrišete.

  Savet: Da biste otkazali izbor ćelija, kliknite na bilo koju ćeliju na radnom listu.

 2. Na kartici Početak , u grupi Uređivanje kliknite na strelicu pored dugmeta Izbriši Slika dugmeta , a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste obrisali sav sadržaj, formate i komentare koji se nalaze u izabranim ćelijama, kliknite na dugme Izbriši sve.

  • Da biste obrisali samo formate koji su primenjeni na izabrane ćelije, izaberite stavku Izbriši formate.

  • Da biste obrisali samo sadržaj u izabranim ćelijama, ostavljajuжi bilo koje formate i komentare na mestu, izaberite stavku Izbriši sadržaj.

  • Da biste obrisali komentare ili beleške koje su priložene izabranim ćelijama, izaberite stavku Izbriši komentare i beleške.

  • Da biste obrisali hiperveze koje su priložene izabranim ćelijama, izaberite stavku Izbriši hiperveze.

Napomene: 

 • Ako kliknete na ćeliju, a zatim pritisnete taster DELETE ili BACKSPACE, očistite sadržaj ćelije bez uklanjanja formata ćelije ili komentara ćelija.

 • Ako obrišete ćeliju tako što ćete obrisati sve ili jasno sadržaj, ćelija više ne sadrži vrednost, a formula koja upućuje na tu ćeliju prima vrednost 0 (nula).

 • Ako želite da uklonite ćelije sa radnog lista i premestite susedne ćelije da biste popunili prostor, možete da izaberete ćelije i da ih izbrišete. Na kartici Početak , u grupi ćelije kliknite na strelicu pored dugmeta Izbriši, a zatim izaberite stavku Izbriši ćelije.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×