Brisanje poruke

Obrišite poruke koje vam više nisu potrebne ili ih ne želite u svom prijemnom poštanskom sandučetu ili fasciklama za poštu. Postoji nekoliko načina na koje možete da izbrišete poruku.

  • Na listi poruka, kada usmerite miša na poruku ili je izaberite, ikona Ikona stavke „Izbriši“ se može pojaviti na desnoj strani liste poruka. Da biste obrisali poruku, pritisnite Ikona stavke „Izbriši“ .

Komanda za brisanje poruke na listi poruka

  • Izaberite poruku, a zatim pritisnite taster Delete na tastaturi.
    Napomena: u programu Outlook 2016 ili Outlook za Microsoft 365, ako pritiskate taster Backspace , poruka će biti arhivirala, ne izbrisana.

  • Možete i da izaberete poruku sa liste poruka ili otvorite poruku u sopstvenom prozoru, a zatim na traci kliknite na dugme Izbriši .

Komanda za brisanje na traci

Kada se poruka izbriše u programu Outlook, ona se premešta u fascikle " Izbrisane stavke " ili " smeće ".

Ako želite da zaobiđete fasciklu " Izbrisane stavke " i trajno izbrišete poruku, pritisnite kombinaciju tastera SHIFT + DELETE ili Shift + Ikona stavke „Izbriši“ . Nećete moći da se predomislite niti da povratite poruku.

Koja je razlika između brisanja i arhiviranja?

Izbriši premešta izabranu poruku ili poruke u fasciklu "Izbrisane stavke" ili fasciklu "smeće". Ako u programu Outlook 2016 i Outlook Microsoft 365, ako odaberete arhivu, poruka se premešta u fasciklu arhive. Poruke možete da arhivirate i tako što ćete ih izabrati, a zatim pritisnuti taster BACKSPACE. Funkcija arhiviranje je dostupna samo u programima Outlook 2016 i Outlook za Microsoft 365. Više informacija o arhivama potražite u članku arhiviranje u programu Outlook.

Stani! Predomislio sam se

Ako se poruka koju hoćete da zadržite još uvek nalazi u fascikli Izbrisane stavke, prevucite je iz fascikle Izbrisane stavke u drugu. Kada se isprazni fascikla „Izbrisane stavke“, poruka se trajno briše iz POP3, IMAP i Outlook.com ili Exchange ActiveSync naloga.

Izuzetak su pojedini Microsoft Exchange Server nalozi. Ako su omogućeni, izbrisanu poruku možete da vratite određeno vreme nakon što je izbrisana. Pogledajte kako. Vremenski period postavlja vaš Exchange administrator.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×