Brisanje SharePoint sajta ili podsajta

Brisanje SharePoint sajta ili podsajta

Kada vam više nije potrebna Microsoft SharePoint lokacija – kao što je lokacija kreirana za određeni projekat-on bi trebalo da bude izbrisan kako bi se obezbedilo da se pronađe samo relevantni sadržaj.

Morate biti vlasnik lokacije ili administrator SharePoint da biste izbrisali lokacije. Ako ste vlasnik sajta, ali ne možete da izbrišete sajt, administrator je možda isključio mogućnost da to uradi.

Napomene

 • Kada izbrišete sajt za komunikaciju ili sajt tima, možete da izbrišete sve stranice, sadržaj i informacije o korisniku uključujući dokumente, biblioteke dokumenata i liste.

 • Lokacije povezane sa čvorištem mogu da se brišu kao bilo koju drugu lokaciju.

 • Kada izbrišete grupu povezanu sajt tima, može doći do odlaganja pre nego što se lokacija Ukloni sa SharePoint .

Brisanje sajta za komunikaciju ili sajta tima

Kada izbrišete sajt tima ili komunikacije, brišu se i sve podlokacije, sadržaj i informacije o korisniku koje su deo lokacije, uključujući dokumente, biblioteke dokumenata, liste i podatke sa liste.

 1. Pređite na sajt tima ili sajt za komunikaciju koju želite da izbrišete.

 2. Izaberite stavku postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ na vrhu stranice, a zatim izaberite stavku informacije o lokaciji.

  Napomena: Ako ne vidite informacije o lokaciji na tabli Postavke , radite sa SharePoint administratorom da biste dobili pristup.

  Slika table sa postavkama sa istaknutim informacijama o sajtu

 3. Na dnu table sa informacijama o lokaciji izaberite stavku Izbriši sajt.

  Tabla sa informacijama o slici na sajtu sa istaknutim tasterom DELETE

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu, a zatim izaberite stavku Izbriši.

Potvrda za komunikacione lokacije

Potvrda brisanja sajta

Potvrda za lokacije tima

Potvrda brisanja sajta

Brisanje sajta SharePoint Server 2019 tima

Oprez: Kada izbrišete sajt, brišete i sve podlokacije, sadržaj i informacije o korisniku koje su deo lokacije, uključujući dokumente, biblioteke dokumenata, liste i podatke sa liste. Potrebno je da imate dozvole potpune kontrole da biste izbrisali sajt ili podsajt. Ako nemate ovaj nivo dozvole, obratite se administratoru ili menadžeru sajta. Pogledajte članak Razumevanje nivoa dozvola u sistemu SharePoint.

 1. Idite na sajt tima koji želite da izbrišete.

 2. Kliknite na dugme postavke Dugme "Postavke" sa lokacije SharePoint online , a zatim izaberite stavku Postavke sajta. Ako ne vidite Postavke sajta, izaberite stavku informacije o sajtu , a zatim stavku Prikaži sve postavke sajta. Neke stranice mogu zahtevati da izaberete Sadržaj sajta , a zatim Postavke sajta.

 3. Kliknite na dugme Izbriši ovu stranicu u okviru naslov Radnje na stranici " Postavke sajta ".

  Meni "postavke sajta" sa "Izbriši ovu sajt"

  Napomena: Ako se Ova lokacija ne pojavi na stranici " Postavke sajta ", možda nemate dozvolu za brisanje ove Veb stranice.

 4. Na stranici Izbriši ovu sajt proverite da li brišete odgovarajuću stranicu i kliknite na dugme Izbriši.

  Kliknite na dugme Izbriši ako ste sigurni da želite da izbrišete ovu sajt tima

Napomena: Kada izbrišete sajt, brišete i sve podlokacije, sadržaj i informacije o korisniku koje su deo lokacije, uključujući dokumente, biblioteke dokumenata, liste i podatke sa liste.

 1. Idite na sajt za komunikaciju koju želite da izbrišete.

 2. Kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ na vrhu stranice, a zatim izaberite stavku informacije o lokaciji.

  Meni "Postavke" sa izabranim informacijama o sajtu

 3. Na dnu table "uređivanje informacija o lokaciji" kliknite na dugme Izbriši sajt.

  SharePoint lokacija tima za brisanje lokacije lokacije

 4. Ako ste sigurni da želite da izbrišete sajt, potvrdite izbor u polju za potvrdu i kliknite na dugme Izbriši.

  Ako ste sigurni da želite da izbrišete sajt, kliknite na dugme Izbriši

Napomena: Kada izbrišete sajt, brišete i sve podlokacije, sadržaj i informacije o korisniku koje su deo lokacije, uključujući dokumente, biblioteke dokumenata, liste i podatke sa liste.

 1. Idite na podsajt koji želite da izbrišete.

 2. Kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ na vrhu stranice, a zatim izaberite stavku informacije o lokaciji.

  Meni "Postavke" sa izabranim informacijama o sajtu

 3. Na dnu table "uređivanje informacija o lokaciji" kliknite na dugme Izbriši sajt.

  SharePoint lokacija tima za brisanje lokacije lokacije

 4. Ako ste sigurni da želite da izbrišete sajt, izaberite stavku Izbriši.

  Kliknite na dugme Izbriši ako ste sigurni da želite da izbrišete podsajt

Brisanje SharePoint Server lokacija ili podsajta

Kada izbrišete sajt, brišete i sve podlokacije, sadržaj i informacije o korisniku koje su deo lokacije, uključujući dokumente, biblioteke dokumenata, liste i podatke sa liste.

Napomena: Potrebno je da imate dozvole potpune kontrole da biste izbrisali sajt ili podsajt. Ako nemate ovaj nivo, obratite se administratoru ili menadžeru sajta. Pogledajte članak Razumevanje nivoa dozvola u sistemu SharePoint.

Ako ste sigurni da želite da izbrišete sajt i imate odgovarajuće dozvole, slede ova uputstva:

 1. Idite na stranicu ili podsajt koju želite da izbrišete.

 2. Izaberite stavku postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. na vrhu stranice ili podsajta, a zatim izaberite stavku Postavke sajta.

  Opcija "postavke sajta" u okviru dugmeta "Postavke"

  Ako koristite SharePoint Server 2010, izaberite stavke Radnje na sajtu Meni „Radnje na lokaciji“ , a zatim stavku Postavke sajta.

  Postavke sajta u meniju Radnje na sajtu

 3. Kliknite na dugme Izbriši ovu stranicu u okviru naslov Radnje na stranici " Postavke sajta ".

  Meni "postavke sajta" sa "Izbriši ovu sajt"

  Napomena: Ako se Ova lokacija ne pojavi na stranici " Postavke sajta ", možda nemate dozvolu za brisanje ove Veb stranice ili pokušavate da izbrišete sajt najvišeg nivoa koji je povezan sa Microsoft 365 grupom.

 4. Na stranici Izbriši ovu sajt proverite da li brišete odgovarajuću sajt, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

  Brisanje upozorenja i ekrana potvrde o sajtu

Brisanje sajta ili drugih koraka

Ako imate iskustva sa SharePoint , evo kako da izbrišete sajt ili podsajt u bilo kojoj verziji.

 • SharePoint u sistemu Microsoft 365 lokacija tima – postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > informacije o sajtu> Izbriši sajt – potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste izbrisali grupu, a zatim kliknite na dugme Izbriši

 • SharePoint u sistemu Microsoft 365 ili SharePoint Server 2019 lokacija komunikacije – postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > informacije o sajtu> Izbriši sajt – kliknite na dugme Izbriši

 • SharePoint Server 2019 Lokacija tima – postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. > informacije o sajtu > Prikaz svih postavki sajta> Radnje na sajtu > Izbrišite ovu stranicu – kliknite na dugme Izbriši

 • SharePoint Classic iskustvo ili starije verzije SharePoint u sistemu Microsoft 365 – postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. > Postavke lokacije> Radnje na lokaciji > Izbrišite ovu stranicu – kliknite na dugme Izbriši

 • SharePoint Server 2016, 2013 – postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. > postavkama lokacije> radnjama lokacije > Izbrišite ovu stranicu – kliknite na dugme Izbriši

 • SharePoint Server 2010 – Meni „Radnje na lokaciji“ Radnje na lokaciji > Postavke lokacije> Radnje na lokaciji > Brisanje ove lokacije – kliknite na dugme Izbriši

Slučajno ste izbrisali sajt?

Ako slučajno izbrišete sajt u SharePoint , on se obično može obnoviti iz korpe za otpatke kolekcije lokacija od strane administratora kolekcije lokacija. Pogledajte Vraćanje izbrisanih stavki iz korpe za otpatke kolekcije lokacija.

Treba da izbrišete stranicu?

Vlasnici SharePoint lokacije i administratori mogu da brišu moderne stranice sa SharePoint lokacije. Pogledajte članak Brisanje stranice sa SharePoint lokacije.

Treba da dodate ili uklonite članove sa lokacije?

Ako ste vlasnik sajta, možete drugim osobama da date pristup sajtu tako što ćete ih dodati kao vlasnike, članove ili posetioce. Pogledajte članak Deljenje sajta.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×