Ciljanje sadržaja određenoj publici na SharePoint lokaciji

Ciljanje sadržaja određenoj publici na SharePoint lokaciji

Ciljanje gledalaca pomaže da se najvažniji sadržaj vrati na pravu publiku. Tako što ćete omogućiti ciljanje korisnika, određeni sadržaj će biti određen priorit za određenu publiku putem SharePoint Veb segmenata, biblioteka stranica i navigacionih veza. 

Gde se ciljanje gledalaca može omogućiti

 • Navigacione veze – podizanje veza ka određenim grupama u okviru navigacije lokacije, kao što su čvorišta i navigacija podnožja

 • Stranice – ciljanje određenih stranica lokacije određenoj publici u biblioteci stranica

 • Veb segment vesti – pritiskaj specifične objavljene poruke na određenu publiku na početnom stranici, u aplikaciji za mobilne uređaje i u Veb segmentima za vesti koji imaju omogućenu ciljanje korisnicima

 • Istaknuti Veb segment sadržaja– dinamički prikaz relevantnog sadržaja sa liste ili biblioteke na stranici, lokaciji ili kolekciji lokacija

 • Veb segment brzih veza – promocija specifičnih veza ka ciljanim grupama korisnika lokacije

 • Veb segment događaja – reflektor specifične manifestacije na relevantnu publiku

Napomene: 

 • Vlasnik lokacije mora da omoguжi ciljanje gledalaca za navigaciju lokacije. Kada se jednom omogući, svaki urednik lokacije može da niљani veze menija ka određenoj publici.

 • Azure AD grupe (uključujući bezbednosne grupe i Microsoft 365 grupe) podržavaju izuzimanje AAD dinamičkih grupa.

 • Objavljivanje (ili ponovno pozivanje) da biste sačuvali promene napravljene na postojećem sadržaju stranice, metapodacima stranice i postavkama za usmeravanje gledalaca da bi funkcije za usmeravanje gledalaca stupile na snagu.

 • Ako ste izabrali grupu gledalaca koju ste nedavno kreirali ili promenili, možda će biti potrebno malo vremena da biste videli ciljanje primene za tu grupu.

Kako se podešava

Koristite sledeće rubrike i opšte osobe da biste razumeli kako funkcionišu ciljne osobe:

Preduzeće želi da personalizuje pregled iskustva za SharePoint lokacije i lokacije čvorišta za najveća odeljenja u organizaciji. Odlučuje da će se ciljanje publike za navigaciju,fajlovi  i vesti koristiti za ciljanje određenih gledalaca organizacije – marketing, kadrovske i inženjering. 

Publika i uloge:

 • Patti je vlasnik stranice sajta za spajanje

 • Megan radi u marketingu

 • Nestor radi u kadrovske (HR)

 • Jerri koji ne radi u marketingu ili HR

Patti je SharePoint vlasnik lokacije za polja za spajanje na sajtu, koje objavljene na njenoj sajtu redovno koriste osobe u različitim grupama. Želi da članovi određenih gledalaca vide objavljene objave koje su im najvažnije. Pored toga, Patti želi da cilja određene stranice i navigacione veze na sajt čvorišta.

Zatim Patti određuje koje će izvore vesti, datoteke u bibliotekama i navigacionim vezama biti najvrednije za druge korisnike korisnika lokacije u svakom odeljenju. Pattie koristi Microsoft 365 grupe za kreiranje grupa za svako odeljenje. Microsoft 365 grupe takođe pomažu Patti da upravlja deljenim resursima – kao što su e-pošta, OneNote i planer – za članove svake publike.

Zatim omogućava ciljanje gledalaca prateći dolenavedene korake:

Prvi stepenik, onaomogućava funkciju za ciljanje gledalaca, a zatim bira određene stranice za ciljanje na različitu grupu korisnika. Ovde možete da vidite kolonu sa publikom na stranicama lokacije koje potvrрuju da je ciljanje korisnika uključeno i da je na meti određeni sadržaj gledalaca.

Prikaz stranica lokacije za SharePoint vlasnika lokacije ili administratora, prikazuje objavljene poruke sa vestima koje su podešene pomoću ciljanja korisnika

Stepenik 2-Patti omogućava ciljanje gledalaca u Veb segmentu za vesti na glavnoj stranici Kontoso landings. Pored toga, ona cilja nekoliko poruka diskusionih grupa. Ne ciljane objavljene poruke na vestima, svi će biti viрeni. 

Step 3-Patti omogućava ciljanje gledalaca u meniju menija lokacije čvorište i podnožje. Zatim cilja na veze specifične za određenu publiku. Ovde možete da vidite navigacione veze koje potvrđuju da je ciljanje korisnika uključeno uključeno.

Potvrda da je ciljanje gledalaca uključeno

Kako se vidi

StranicaSharePoint , vesti iz aplikacije za mobilne uređaje, Veb segment za vesti i menija zaglavlja i podnožja sada prikazuju filtrirane prikaze.

Megan, koja radi u marketingu, vidi dve objave za vesti ciljane za marketinšku grupu. Ona takođe vidi objavu vesti koja nije usmerena na bilo koju određenu grupu. Kada izabere meni sajta čvorišta, ona više ne vidi veze sa portali za HR i inženjering tima. 

Poklopac ekrana Veb segmenta za vesti na SharePoint lokaciji, gde su objavljene objave

Nestor, koji radi u programu HR, vidi dve objave za vesti ciljane za HR i neciljanu poruku za vesti. Kada izabere meni sajta čvorišta, on više ne vidi veze sa portali za marketing i inženjering Team. 

Poklopac ekrana Veb segmenta za vesti na SharePoint lokaciji, gde su objavljene objave

Jerry, koji ne pripada ni jednoj od tri ciljane grupe korisnika lokacije, vidi samo jednu postu za vesti koja je otvorena za sve korisnike osobe. Kada izabere meni sajta čvorišta, on više ne vidi veze do portala tima za marketing, HR i inženjering. 

Poklopac ekrana Veb segmenta za vesti na SharePoint lokaciji, gde su objavljene objave

Podešavanje ciljanja za publiku

Podesite ciljanje gledalaca za vašu sajt ili navigaciju čvorišta.

Podešavanje ciljanja gledalaca za stranice u biblioteci stranica lokacije.

Ciljanje publike može da se omogući u ovim Veb segmentima: 

 • Koristite Veb segment istaknutog sadržaja da biste dinamički prikazujete relevantni sadržaj sa liste ili biblioteke na stranici, lokaciji ili kolekciji lokacija.

 • Koristite Veb segment za vesti da biste pritisli određene objavljene poruke na određenu publiku na stranici Start, u aplikaciji za mobilne uređaje i u Veb segmentima za vesti koji imaju omogućenu odredišnu grupu.

 • Koristite Veb segment "brze veze " da biste prikazali važne veze i pojedinačno ciljali određene veze ka izabranoj publici.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×