Datoteke se podrazumevano čuvaju u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows 10

Datoteke se podrazumevano čuvaju u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows 10

Stalna zaštita bilo koje datoteke, bilo gde

Nabavite Word, Excel i PowerPoint plus 1 TB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive za pravljenje rezervnih kopija i zaštitu vaših datoteka.

Nadogradi odmah

Iako uvek možete da odaberete gde ćete čuvati datoteke koje napravite, postavke računara imaju podrazumevane lokacije čuvanja za datoteke u fasciklama „Radna površina“, „Dokumenti“ i „Slike“.

Tokom instalacije operativnog sistema Windows 10 trebalo je da vidite ekran "pravljenje rezervne kopije datoteka sa OneDrive " koji vam govori o prednosti čuvanja datoteka u OneDrive. (Pre 2019 jula, na ekranu je pisalo "zaštiti datoteke sa OneDrive.") Ako ste kliknuli na dugme „Dalje“, podesili ste OneDrive kao podrazumevanu lokaciju čuvanja. Ako ste kliknuli na opciju „Čuvaj datoteke samo na ovom računaru“, podesili ste računar kao podrazumevanu lokaciju čuvanja. Možete da promenite ovu podrazumevanu lokaciju čuvanja u bilo koje vreme.

Snimak ekrana usluge OneDrive koja se pojavljuje kada prvi put koristite Windows 10

Bez obzira na to da li ih podrazumevano čuvate na računaru ili u usluzi OneDrive, sve datoteke su vam dostupne na računaru. OneDrive aplikacija ugrađena u Windows 10 sinhronizuje datoteke iz usluge OneDrive sa računarom tako da su one sačuvane u rezervnim kopijama, zaštićene i dostupne na svim uređajima. Možete da koristite datoteke na zahtev da biste oslobodili prostor ili da biste se uverili da su vam datoteke ili fascikle uvek dostupne na uređaju, čak i kada ste van mreže.

Savet: Da biste premeštali datoteku iz fascikle na računaru u fasciklu u usluzi OneDrive i obratno, koristite Istraživač datoteka ili aplikaciju OneDrive da biste prevukli datoteke na željeno mesto.

Postavljanje mesta za čuvanje datoteka

Podrazumevane postavke za čuvanje možete da promenite bilo kada. Ako želite da promenite gde su datoteke podrazumevano sačuvane, koristiteOneDrivepostavke aplikacije u nastavku. Ako želite da premestite celuOneDrive na drugu lokaciju (npr. spoljašnju disk jedinicu), pročitajte članakPromena lokacije OneDrive fascikle.

  1. Izaberite OneDrive ikonu oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

    OneDrive bela ikona u sistemskoj paleti

    Napomena: Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Izaberite dugme Start, u polju za pretragu otkucajte OneDrive, a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive.

  2. Izaberite Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“ Pomoć i postavke stavke Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“ Pomoć i postavke>.

    Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

  3. Na kartici Rezervna kopija, u okviru Važne PC fascikle, izaberite Upravljanje rezervnim kopijama i pratite uputstva da biste napravili rezervne kopije fasckli „Dokumenti“, „Slike“ i „Radna površina“ pomoću usluge OneDrive.

Bez obzira na to koju podrazumevanu postavku odaberete, i dalje možete da izaberete željenu lokaciju za čuvanje svaki put kada čuvate datoteku. Kada kliknete na dugme Sačuvaj za nove datoteke ili na Sačuvaj kao za postojeće datoteke, izaberite stavku OneDrive ili Ovaj računar, a zatim izaberite fasciklu u kojoj ćete sačuvati datoteku.

Važno: Ako zaustavite zaštitu neke fascikle, ona može na računaru da odjednom izgleda kao da je prazna. To je zbog toga što fascikle Radna površina, Dokumenti i Slike postoje i u okviru Ovaj računar i u usluzi OneDrive, pa mogu lako da se pomešaju. Kada zaustavite zaštitu neke fascikle, postojeće datoteke ostaju u usluzi OneDrive, a nove se čuvaju na računaru.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×