Datumi u programskom dodatku Power Pivot

Većina analiza podataka uključuje pregledanje i poređenje tokom datuma i vremena. Bez obzira na to da li agregacija iznosa prodaje za prošlu fiskalnu godinu ili upoređujete rast od mesec dana tokom meseca, uključujući datume u izveštajima, to je ključno. Jedna od najboljih stvari koje možete da uradite sa uslugom Power Pivot jeste da vaš model podataka daje stvarnu moć za rad sa datumima i vremenom. Koristite sledeće resurse da biste saznali kako da dodate datume i vreme u Power Pivot rešenja.

Tabele datuma

Tabela sa datumima je neophodna za efektivno rad sa datumima. U većini slučajeva, uključujući tabelu sa datumima, jednako je jednostavno kao Uvoz tabele sa datumima iz izvora podataka zajedno sa podacima. U nekoliko slučajeva možda ćete morati da kreirate tabelu sa datumima i sami ga dodate modelu podataka. Power Pivot olakšava to. Da biste saznali više, pogledajte sledeći članak:

Razumevanje i kreiranje tabela sa datumima u programskom dodatku Power Pivot u programu Excel

Vremenske informacije

Realna moć u programskom dodatku Power Pivot stiže sa efikasnim kreiranjem i korišćenjem mera. DAX vremenske obaveštajne funkcije u formulama mere omogućavaju vam da manipulišete podacima pomoću perioda datuma. uključujući dane, mesece, četvrtine i godine, a zatim napravite i uporedite izračunavanja u tim periodima. Više informacija potražite u sledećim člancima:

Vremenska inteligencija u programskom dodatku Power Pivot u programu Excel

Drugi resursi

Postoje mnogi dostupni resursi koji vam pomažu da saznate datum i vreme u programskom dodatku Power Pivot. Evo nekih omiljenih lokacija:

Članke o Office.com

DAX scenariji u programskom dodatku Power Pivot

Bele novine i probne radne sveske

Korišćenje i korišćenje modela podataka i analiza sa programom Microsoft PowerPivot u programu Excel je bela knjiga i probna radna sveska koja pruža veliki primer kako da se sadrži tabela sa datumom i da se kreiraju efikasne mere pomoću Dax vremenske obaveštajne funkcije.

Zajednica

Dax centar za resurse

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×