Deljenje radnih svezaka pomoću sistema Excel Services

Deljenje radnih svezaka pomoću sistema Excel Services

Možete da koristite Excel Services za deljenje radnih svezaka sa drugima na bezbednoj, centralnoj lokaciji, kao što je biblioteka dokumenata u SharePoint Server 2013 ili SharePoint Online u Office 365 Enterprise. To možete da uradite u nekoliko jednostavnih koraka:

1. prvi: Kreirajte radnu svesku koja sadrži grafikone, tabele i izveštaje koje želite da delite. Pogledajte članak Kreiranje grafikona od početka do kraja.

2.2: Definišite imenovane stavke za pojedinačne grafikone, tabele i druge stavke u radnoj svesci. Pogledajte članak Definisanje i korišćenje imena u formulama.

Treći broj: Navedite kako želite da se radna sveska prikazuje u prozoru pregledača. Pogledajte članak Korišćenje opcija prikaza pregledača za određivanje načina na koji želite da se radna sveska prikaže u prozoru pregledača.

4. broj: otpremite radnu svesku u SharePoint biblioteka. U zavisnosti od toga da li organizacija koristi SharePoint Server 2013 ili SharePoint Online Enterprise (Microsoft 365 ), koristite neku od sledećih procedura za objavljivanje radne sveske u SharePoint biblioteka.

Otpremanje radne sveske u biblioteku u sistemu SharePoint Server 2013 (u okolini)

  1. Na sajtu, kao što je lokacija tima, odaberite biblioteku, kao što je biblioteka dokumenata.

  2. Izaberite stavku + novi dokument da biste otvorili dijalog Dodavanje dokumenta .

  3. Odaberite stavku Potraži, a zatim koristite dijalog Izbor datoteke za otpremanje . Izaberite radnu svesku koju želite da objavite, a zatim odaberite stavku Otvori.

  4. U dijalogu Dodavanje dokumenta izaberite stavku u redu. Radna sveska se dodaje u biblioteku.

Otpremanje radne sveske u biblioteku u sistemu SharePoint u usluzi Microsoft 365

  1. Prijavite se u Microsoft 365 okruženje i idite na sajt, kao što je lokacija tima.

  2. Odaberite biblioteku, kao što je biblioteka dokumenata na sajtu.

  3. Odaberite stavku + novi dokument, a zatim odaberite stavku Otpremi postojeću datoteku da biste otvorili dijalog Dodavanje dokumenta .

  4. Odaberite stavku Potraži, a zatim koristite dijalog Izbor datoteke za otpremanje . Izaberite radnu svesku koju želite da objavite, a zatim odaberite stavku Otvori.

  5. U dijalogu Dodavanje dokumenta izaberite stavku u redu. Radna sveska se dodaje u biblioteku.

Step 5: (ovo je opcionalno) prikaz radne sveske u SharePoint Veb segmentu. Nakon što ste otpremili radnu svesku u SharePoint biblioteku, možete da prikažete sadržaj radne sveske u SharePoint Veb segmentu. Pogledajte članak povezivanje Excel Veb Access Veb segmenta sa Excel radnom sveskom.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×