Demistifikovanje komponente ključne reči: kako (i zašto) za Povećavanje učestalosti ključnih reči u biografiji

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Avgust 2010

Karen Hoferber, CPRW Sertifikator Professional CV sa ResumePower.com

Pakovanje biografije pomoću odgovarajućih ključnih reči je odlična strategija, bilo da aktivno pokrećete pretragu posla ili samo "testirate vode" da biste istražili sledeći potez u karijeri. Tokom perioda ekonomske recesije, takmičenje za radna mesta može da postane prerezano, ali rezime obogaćenog ključem ključne reči može da vam pruži značajnu nogu na vrhu.

Ali šta je to, točno, "ključne reči" i zašto su tako važne?

Ključne reči su u pitanju industrijski ili specifični uslovi, žargon, akronimi ili bazirani reči. Iako nije detaljna lista, ključne reči mogu da budu:

 • Ji     (npr., "MBA", "BA iz marketinga")

 • Sertifikacije industrije     (npr., "CCNA," "CPA," CFA, "" MC p ")

 • Naslovi poslova     (npr., "IT Manager," "Prodaja AE," "recepcionerka," Menadžer razvoja poslovanja ")

 • Funkcije Job     (npr., "Vraćanje u Office Management," "računovodstvo," "platni spisak," "" prikupljanje sredstava ")

 • Aplikacije na računaru     (npr., "MS Office Office," "Word", "Excel")

 • Termini za specifične delatnosti     (npr., "Šestsigma," "ISO," "HIZNACI")

 • Imena poslodavaca ili škola     (Imena poslodavaca se koriste za regrutaciju od takmičenja)

 • Teљke veštine     (npr., "objavljivanje na stonom", "Bezbednost sistema" "rukovanje sistemom")

 • Meke veštine     (npr., "teambuilding", "Rešavanje problema", "klijentske usluge" "Upravljanje projektom")

Sa poиekom računara i tehnologije skeniranja, uključivanje ključnih reči u biografiju ima novi značaj. Evo zašto: ključne reči se koriste kao termini za pretragu kako bi se suzilo polje za kandidate za bilo koju datu poziciju. Kada poslodavci potraћe bazu podataka biografija (ili na glavnom radnom mestu kao što je Monster.com), oni će započeti svoju pretragu pomoću ključnih reči za pretragu u pokušaju da pronađu najveća podudaranja za otvorenu poziciju. Što više odgovarajućih ključnih reči imate u biografiji, broj "hitova" vaš dokument će biti primljena.

Da li je vaša biografija:

Nesiguran u to da li vaša biografija sadrži sve ispravne ključne reči neophodne da bi se uzdiglo na vrh gomile?

Možete povećati gustinu ključne reči u biografiji pomoću rada istraživanja na mreži. Posetite glavne table za posao (kao što su Monster.com ili CareerBuilder.com) i scura kroz objave položaja koji odgovaraju cilju karijere. Nemojte da ograničite pretragu na određenu geografsku oblast – idite po celoj zemlji. (U ovom momentu ne tražite posao; umesto toga, sprovodite istraživanje ključne reči.) Zabeležite uslove koji se koriste u ovim oglasima. Gde imate veštine/kvalifikacije, objedinite ove ključne reči negde u biografiji (na primer, na otvaranju "profil kvalifikacija", na listi "veštine ključnih znakova", u odeljku "obrazovanje" ili ugrađen u "Professional Experience" odeljak).

Uobičajene dileme ključne reči

Šta ako, nakon što uradite istraživanje ključne reči, nađete to za položaje koje vam ciljaju, poslodavci traže kandidate sa programom BS, ali niste završili diplomu? I dalje možete da radite u ovoj ključnoj reči, dok ste u potpunosti iskreni tako što ćete uključiti sledeće u odeljak "obrazovanje":

IME univerziteta – grad, Sv

Radna nauka za nauku (BS) u programu Finance, 2000-2003

Završen 3/4 zahtjevima za stepen neženstvo pre nego što prihvatite posao.

Ili, recimo da nailazite na stavove u okviru proizvodnje, a vi često vidite reklame koje traže "šest Sigma iskustva", ali niste dobili nikakvu obuku u ovoj oblasti. Nakon što ste potrošili malo vremena istraživanjem Šestosigma, otkrivali ste da ste većinu treninga upravljanja dovršili sa šest osnovnih principa. Evo kako to možete da uradite u biografiji:

 • Završena je obuka za dubinske upravljanje na osnovu šest Sigma osnova.

Insider savet

Pratite šta stručni pisci rade da biste povećali gustinu ključne reči – uključite sve moguće formate ključne reči u biografiji. Na primer, evo kako je stručnjak sa MBA navedenom kvalifikacijom u biografiji:

IME univerziteta – grad, Sv

Master Business administracije (MBA), 2004

Dobili master diplomu iz poslovne administracije dok trenutno radi puno radno vreme.

Napomena u gorenavedenom primeru da su "MBA", "master administracije preduzeća" i "master diploma" svi bili uključeni, tako da bez obzira na to kako je poslodavac ušao u ovu kombinaciju tokom pretrage u biografiji, njena biografija bi trebalo da "se pronađe" i registruje "hit".

MS Word rezime dizajna: pravljenje najbolje "poziv na marginama" u biografiji

Oslanjanje na podrazumevane postavke margine stranice u programu Word možda nije najbolja strategija iz praktičnog i mesta dizajna kada se radi o biografiji.

Na današnjem ekstremno konkurentnom tržištu posla, nastavka mora da uradi mnogo više od jednostavnog Hronike nastave karijere i akademskih diploma. Moraju da obezbede ubedljive dokaze ne samo ono što ste učinili, već i kako ste to dobro učinili.

Naravno, snabdevanjem ove dodatne informacije povećava Word-Count vaše biografije. Podešavanjem margina da biste ostvarili simetriju između teksta i belog prostora, možete da obezbedite prezentaciju koja je vizuelno ugodna. Vaš cilj je da dizajnirate biografiju koja je bogata sadržajem bez prevlačanosti čitača tako što ćete da podesite stranicu sa previše teksta.

Pravi uravnotežavanje najbolje "poziv na marginama". Postavljanje veoma uskih margina da biste pritisali tone teksta na stranicu je greška. Nevjerovatno čitaoci žele da se uhvate u koštac sa tako obeshrabrujenim dokumentom bez dodatne doze medicine. Sa druge strane, ako podešavate margine stranice suviše široko, krajnji ishod može izgledati amaterski ili po nivou.

Gornje i donje margine između 1 i 0,5 inиa i leva i desna margina između 1 i .7 inиa su efektne na većini biografija. Ove postavke će vam omogućiti da povećate razmak stranica dok možete da omogućite da "diљu".

Evo kako da prilagodite margine u programu Microsoft Word 2010:

 1. Na kartici raspored na stranici , u grupi Podešavanje stranice kliknite na pokretanje dijaloga u donjem desnom uglu.

 2. Na kartici margine kliknite na strelice da biste prilagodili gornji/donji i levi/desni marginu.

 3. U okviru Prijavi se, izaberite ceo dokument.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Više informacija o autoru

Karen Hoferber je ovlašćeni profesionalni pisac biografija i viši pisac biografija na sajtu ResumePower.com. Menjate posao? Za pomoć pogledajte članak Biografija za promenu posla koji su napisale Kim Ajzak i Karen Hoferber. Možete kontaktirati Karen na ResumePower.com.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×