Pređi na glavni sadržaj

Deset saveta za smanjenje količine bezvredne pošte

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Postoji mnogo razloga možete dobiti neželjene e-pošte. Međutim, postoje načini da smanjite količinu neželjene e-pošte primate i smanjite rizik za dobijanje više. Sledite ova uputstva će vam pomoći da smanjite rizik od dobijanja neželjene e-pošte.

 1. Iskoristite prednosti Filter za neželjenu e-pošte u programu Microsoft Office Outlook     Office Outlook doprinosi smanjivanju problema bezvredne pošte tako što ćete uneti Filter za neželjenu e-poštu, koji automatski proverava dolazne poruke i one koje su prepoznate šalje kao bezvredna pošta u fasciklu " Neželjena e-pošta ".

 2. Blokirajte slike u HTML porukama koje bezvredne pošte koriste kao Web farove     Office Outlook ima dodatna funkcija bezvredne pošte. Podrazumevano, ova opcija sprečava automatskog preuzimanja slika i drugog spoljnog sadržaja u porukama ako taj sadržaj povezan sa serverom. Ako otvorite poruku koja sadrži spoljnog sadržaja kada je ova opcija isključena, spoljnog sadržaja preuzimanja automatski, nenamerno potvrđujete serveru da je vaša e-adresa važeća. Vaša e-adresa može biti prodata pošiljaocu bezvredne pošte. Možete da deblokirate spoljnog sadržaja za poruke koje dolaze iz izvora kom verujete. Detalje potražite u članku blokiranje ili deblokiranje automatskog preuzimanja slika u e-porukama.

 3. Isključi čitanja i potvrde isporuke i automatska obrada poziva za sastanak     Farova slanju pozive za sastanak i poruka koje uključuju zahteva za potvrdu čitanja i isporuke. Odgovaranje na takve pozive za sastanak i potvrde čitanja mogu vam pomoći bezvredne pošte da biste potvrdili e-adrese. Možete da isključite ovu funkciju. Međutim, čitanja i potvrde isporuke i automatska obrada poziva za sastanak su korisne funkcije koje bi trebalo da koristite unutar bezbedne korporativne mreže.

  Napomena: Potvrde isporuke možete isključiti samo po administrator servera e-pošte.

 4. Ograničavanje mesta gde objavljujete svoju e-adresu     Budite oprezni kod objavljivanje e-adrese na javne Veb lokacije, kao što su diskusione grupe, sobe za ćaskanje, bilten table i tako dalje. Kada posete javne lokacije, možda ćete želeti da koristite e-adresu koja se razlikuje od glavnih e-adrese. Uklonite svoju e-adresu sa lične Veb lokacije. Kad god vam liste ili veza sa e-adrese, povećavate mogućnost da za bezvrednu.

 5. Pregledajte smernice za privatnost Veb lokacija     Kada se upišete za online banka, kupovinu ili biltene, pregledajte smernice za privatnost lokacije pažljivo pre nego što unesete e-adrese ili druge lične informacije. Potražite vezu ili odeljak (obično na dnu matičnoj stranici Veb lokacije) koji se zove „Izjava o privatnosti”, „Smernice za privatnost”, „Odredbe i uslovi” ili „Uslovi korišćenja”. Ako Veb lokacija ne objašnjava kako će se koristiti vaše lične informacije, razmislite o tome da ne koristite usluge na toj lokaciji.

 6. Pazite koji su već izabrana polja za potvrdu     Kada kupujete na mreži, poništite izbor koji je već izabran, koja ukazuje na to da je u redu ako preduzeće prodaje ili daje e-adrese u drugim preduzećima (ili „trećim licima”). Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da bi vaša e-adresa ne dele.

 7. Ne odgovarate bezvredne e-pošte     Nikada ne odgovorite na e-poruku – ni da otkažete pretplatu na listu slanja – osim ako ne znate i pouzdanost pošiljalac, kao što su kada e-poruka potiče od usluge, prodavnice na mreži, ili biltena koji su se prijavili sa. Odgovarajući na bezvrednu potvrđuje da bezvredne da vaša e-adresa je aktivan.

 8. Ako preduzeće koristi e-poruke za traženje lične informacije, ne odgovarate tako što ćete poslati poruku     Oprezni neće zatražiti lične informacije se šalju putem e-pošte. Budite oprezni ako rade. Takav zahtev može biti valjane e-poruke maskirana izgleda kao legitimne jedan. Ovaj metod poznat je kao prevara na mreži. Ako moguće bezvredne e-pošte pojavljuje se slati preduzeće koje poslovnim partnerima – na primer, kreditne kartice preduzeća – zatim poziva preduzeća da biste potvrdili da su ga poslali, ali ne koristite bilo koji broj telefona koji je obezbeđen u e-poruku. Umesto toga koristite broj koji će vam biti tako što ćete koristiti neki drugi način, kao što su informacije, izjavu ili je račun. Zahtev je legitimne, predstavnika korisničke službe preduzeća treba da može da vam pomogne. Filter za neželjenu e-pošte obuhvata phishing zaštitu će vam pomoći da identifikujete i onemogućite sumnjivim porukama.

 9. Ne doprinose dobrotvorne kao odgovor na poziv za poslate e-poštom     Nažalost, neke bezvredne pošte ulovilo vaše dobre. Ako dobijete poziv e-poštu od dobrotvorne organizacije, podržite. Ako je organizacija onaj koji želite da podrži, pronađite njihov broj telefona ili Veb lokaciju da biste saznali kako možete da je prilog.

 10. Nemojte da prosleđujete lanac e-poruke     Osim pojačate kompletna e-pošte, prosleđivanjem lanac e-poruke koje mogu biti nastavak prevara – a u međuvremenu, gubite kontrolu nad tim ko vidi vašu e-adresu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×