Digitalno potpisivanje predloška obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Digitalno potpisivanje predloška obrasca potvrđuje identitet možete kao dizajner predloška obrasca na isti način na koji digitalnog potpisa u obrascu potvrđuje identitet korisnika koji je popunila obrazac. Dodavanje digitalnog potpisa u predložak obrasca takođe omogućava da upravlja na nivou potpunu pouzdanost predloška obrasca. Na primer, predložak obrasca koji sadrži kontrolisani kôd koji koristi potpunu pouzdanost nivo bezbednosti morate biti instaliran na računaru korisnika ili digitalno potpisali dizajner predloška obrasca tako da može da se koristi.

Napomena: Kada korisnici Microsoft Office Outlook 2007 pošaljete kopiju InfoPath obrasca kao e-poruku drugim korisnicima Office Outlook 2007 , a koji obrazac je podešen da se pokreće u nivo bezbednosti potpuna pouzdanost, odgovarajući predložak moraju biti prijavljeni digitalnim potpisom kako biste funkcionisao.

Da biste dodali digitalni potpis obrasca ili predloška obrasca, potreban vam je digitalni certifikat. Možete da dobijete digitalni certifikat putem komercijalnog autoriteta za izdavanje certifikata ili od administratora unutrašnju bezbednost. Odluka da kupite digitalni certifikat zavisi od toga koliko je vaša organizacija namerava da primenite predloške obrazaca.

Ako digitalno potpišete predložak obrasca koji dizajnirate pomoću pouzdanog vrhovnog certifikata, možete da obezbedite integritet i autentičnost predloška obrasca. Nivo bezbednosti za predložak obrasca možete da postavite i potpuna pouzdanost, što znači da predložak obrasca možete da pristupite datotekama i postavkama na računaru korisnika ili na drugi domen, tako što vam omogućava da koristite za širok opseg funkcijama u predlošku obrasca. Pored toga, ako digitalno potpišete predložak obrasca, možete da primenite i ažurirate taj predložak obrasca tako što ćete poslati ažurirane verzije i drugim osobama pomoću programa za e-poštu.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. Kliknite na bezbednost i poverenje, a zatim potvrdite izbor u polju Potpiši ovaj predložak obrasca .

  3. Kliknite na dugme Izaberite certifikat.

  4. U dijalogu Izaberite certifikat Izaberite certifikat koji želite da digitalno potpišete predložak obrasca sa.

    Napomena: Ako certifikat nije pouzdan na računaru korisnika, InfoPath prikazuje poruku o bezbednosti i zahteva da korisnik Omogući pouzdanost za izdavača certifikata pre nego što korisnik može da otvori obrazac zasnovan na predlošku obrasca.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×