Dijalog "pisanje u sukobu"

Microsoft Access prikazuje dijalog neusaglašenost pri pisanju kada vi i druga osoba istovremeno pokušavate da pišete u isti zapis u bazi podataka. Podrazumevana strategija za zaključavanje (pod nazivom pesimista) jeste odobravanje vlasništva nad zaključanjem prvom osobom koja pokuša da piše u zapis. Druga osoba može da sačuva zapis pre nego što to uradite, ali možete da odlučite šta se dešava zato što imate bravu. Postoje dva glavna razloga zašto se odvija neusaglašenost pri pisanju:

  • Imate dva objekta (kao što su tabela i obrazac) koji se otvaraju u isto vreme u istoj Access bazi podataka i oba objekta pokušavaju da napišu isti zapis. U ovom slučaju, druga osoba ste vi. Prvi objekat koji pokuša da napiљe u zapis je vlasnik brave.

  • Access baza podataka se deli, a druga osoba pokušava da piše u isti zapis. U ovom slučaju, prva osoba koja pokuša da piše u zapis poseduje bravu.

Otklanjanje neusaglašenosti

Access vam daje tri izbora:

  • Čuvanje zapisa    Možete da zamenite promene koje je druga osoba napravila. Pošto ste vi prvi uredili zapis, imate bravu. Druga osoba najverovatnije gubi promene. Ako možete, izbegavajte korišćenje ove opcije.

  • Kopiraj u ostavu    Ceo zapis se kopira u ostavu sa promenama koje ste izvršili, a zatim se promene koje napravi druga osoba prikazuju u zapisu. Možete da prihvatite promene ili da odlučite da zamenite njihove promene na osnovu onoga što je sačuvano u ostavi.

  • Direktne promene    Iako posedujete bravu, dozvolite drugoj osobi da sačuva sačuvane promene.

Napredne informacije

Možete da kontrolišete ovo ponašanje programskim. Više informacija potražite u članku vlasništvo podataka za stavku recordse i dešava se greška prilikom zatvaranja obrasca u programu Access.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×