Distribucija sadržaja ćelije u susedne kolone

Možete da podelite sadržaj ćelije i distribuirate konstitutivne delove u više susednih ćelija. Na primer, ako radni list sadrži puno imekolone, možete da je podelite u dve kolone – ime kolone i prezime .

Saveti: 

Sledite ove korake:

Napomena: Opseg koji sadrži kolonu koju želite da podelite može da sadrži bilo koji broj redova, ali on ne može da sadrži više od jedne kolone. Važno je da zadržite dovoljno praznih kolona sa desne strane izabrane kolone, što će sprečiti da podaci u svim susednim kolonama budu zamenjeni podacima koji treba da se distribuiraju. Ako je potrebno, umetnite broj praznih kolona koje će biti dovoljne da sadrže sve konstitutivne delove distribuiranih podataka.

  1. Izaberite ćeliju, opseg, ili celu kolonu koja sadrži tekstualne vrednosti koje želite da podelite.

  2. Na kartici Podaci, u grupi Alatke za podatke kliknite na dugme Tekst u kolonu.

    Grupa „Alatke za podatke“ na kartici „Podaci“
     

  3. Izvršite uputstva u čarobnjaku za Konvertovanje teksta u kolone da biste naveli kako želite da podelite tekst u zasebne kolone.  

    Napomena: Za pomoć oko dovršavanja svih koraka u čarobnjaku pogledajte temu, Razdeljivanje teksta u druge kolone sa čarobnjakom za konvertovanje teksta u koloneili izaberite stavku pomoć Slika dugmeta u čarobnjaku za konvertovanje teksta u kolone.

Ova funkcija nije dostupna u Excel za veb.

Ako imate Excel aplikaciju za računare, možete da koristite dugme Otvori u programu Excel da biste otvorili radnu svesku i distribuirali sadržaj ćelije u susedne kolone.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Pregled formula u programu Excel

Način izbegavanja oštećenih formula

Pronalaženje i ispravljanje grešaka u formulama

Tasterske prečice i funkcijski tasteri u programu Excel

TEKSTUALNE funkcije (referenca)

Excel funkcije (abecednim redom)

Excel funkcije (po kategoriji)

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×