Dizajniranje predloška obrasca na osnovu Veb usluge

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da dizajnirate predložak obrasca koji može da radi sa Veb usluge za izvršavanje upita nad podacima, prosleđivanje podataka, ili upite i prosleđivanje podataka.

U ovom članku

Pregled

Obrazac može da sadrži jedan primarni podataka za povezivanje, koji se zove glavnih podataka za povezivanje, a može imati jedan ili više pomoćnih podataka za povezivanje. U zavisnosti od namene obrasca, podaci za povezivanje možda upita ili prosleđivanje podataka obrasca u spoljnog izvora podataka, kao što je Microsoft SQL Server baze podataka ili Veb usluge.

Prilikom dizajniranja predloška obrasca koji je zasnovan na Web usluzi, imate izbor konfigurisanja predloška obrasca da biste dozvolili obrasce zasnovane na predlošku obrasca za prijem podataka iz, Pošalji podatke, ili slanje i prijem podataka i iz Veb usluge. Ako su dizajniranja predloška obrasca da biste obrascima omogućili da primaju podatke iz Veb usluge, Microsoft Office InfoPath kreira podatke za povezivanje upita kao glavne podatke za povezivanje za obrazac. Na osnovu tih podataka za povezivanje, InfoPath kreira glavni izvor podataka pomoću polja upita, polja podataka i grupe koje se zasnivaju na XML šema Veb usluge. Polja upita sadrže podatke koje Web usluga koristi za određivanje šta treba poslati u obrazac. Kada obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca koristi glavne podatke za povezivanje, InfoPath kreira upit pomoću podataka u poljima upita. InfoPath zatim šalje upit putem podatke za povezivanje Veb usluge. Veb usluga vraća rezultate upita u obrazac putem podataka za povezivanje upita.

Struktura podataka polja upita i podataka mora da odgovara načinu skladištenja podataka u Web usluzi, ne možete menjati postojeća polja ili grupe u glavnom izvoru podataka. Osnovne grupu u glavnom izvoru podataka možete dodati samo polja ili grupe. Veze ka više informacija o izvora podataka pronađite u odeljku Takođe pogledajte .

Prilikom dizajniranja predloška obrasca da biste poslali podatke Web usluzi, InfoPath kreiranje prosleđivanju u glavnim podacima za povezivanje obrasca. To omogućava korisnicima da prosleđuju podatke iz obrazaca Veb usluge. InfoPath takođe dodaje komandu Prosledi meni " datoteka " i omogućava dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama obrasca. Takođe možete da prilagodite opcije prosleđivanja za obrasce. Kada kreirate podatke za povezivanje, InfoPath određuje koji su parametri u Veb usluge su dostupne za prijem podataka. Na osnovu ove informacije, možete da navedete koja polja želite da prosledite Web usluzi.

Ako su dizajniranja predloška obrasca za slanje i prijem podataka Web usluzi, InfoPath kreira podatke za povezivanje upita i prosleđivanju.

InfoPath koristi sledeće standarde Web usluga da biste komunicirali sa Veb usluge:

 • Jednostavni Object Access Protocol (SOAP)    SOAP je Komunikacioni protokol koji definiše XML poruke koje se koriste za komunikaciju sa Veb usluge.

 • Web Services opis jezik (WSDL)    WSDL je standard XML šeme koji se koristi za opisivanje lokacije, Komunikacioni protokoli i interfejsa Veb usluge. InfoPath može da koristi samo dokument/literala Web usluge stila.

 • Univerzalni opis otkrivanje i integracija (UDDI)    UDDI je usluga direktorijuma koja opisuje Web usluge koje nude poslovna.

Vrh stranice

Pitanja kompatibilnosti

Nije moguće konfigurisati podatke za povezivanje u na predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem da biste dozvolili korisnicima da prosledi promena informacija o zajedno sa podataka obrasca Web usluzi koje prihvata Microsoft ADO.NET DataSet. Informacije o promenama sastoji se od izmene koje korisnik da unesete podatke koji su uskladišteni u bazi podataka. Bazu podataka koristi Veb usluge za povezivanje korisnika u bazi podataka. ADO.NET promena informacije možete koristiti da biste odredili kako biste ažurirali podatke u bazi podataka. Obratite se administratoru Veb usluge ako Veb usluga zahteva informacije o promenama za ažuriranje baze podataka. Ako je tako, trebalo bi da dizajnirate čiji se obrasci moguće popuniti samo pomoću programa InfoPath predložak obrasca.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Da biste dizajnirali predložak obrasca koji je zasnovan na Veb usluge, morate sledeće informacije od administratora Web usluge:

 • Lokacija Veb usluge.

 • Verifikacija da Veb usluga koristi kodiranje dokument/literala stila. InfoPath može da koristi samo dokument/literala Web usluge stila.

 • Ime operaciju Web usluge koje će Pošalji podatke ili prijem podataka iz obrazaca koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca.

Vrh stranice

Dizajniranje predloška obrasca sa podacima za povezivanje upita

Za dizajniranje predloška obrasca sa podacima za povezivanje upita, potrebno je da uradite sledeće:

 1. Kreiranje predloška obrasca    Kada kreirate predložak obrasca koji može primati podatke iz Veb usluge, InfoPath kreira glavne podatke za povezivanje sa podacima za povezivanje upita između Web usluge i obrasca koji je zasnovan na tom predlošku. InfoPath kreira i glavni izvor podataka predloška obrasca.

 2. Dodavanje jednog ili više kontrola da biste prikazali rezultate upita    Da biste dozvolili korisnicima da prikažu i uređuju podatke u poljima u glavnom izvoru podataka kada otvore obrazac, možete da dodate kontrolu u predlošku obrasca i zatim povežete kontrolu sa poljem u glavnom izvoru podataka.

Korak 1: Kreiranje predloška obrasca

 1. U meniju datoteka izaberite stavku dizajn predloška obrasca.

 2. U okviru Dizajniraj novi, u okviru za dijalog Dizajniranje predloška obrasca , izaberite Predložak obrasca.

 3. Zasnovan na listi, kliknite na dugme Veb usluge.

 4. Ako su dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući samo opcije kompatibilne sa pregledačem .

 5. Kliknite na dugme U redu.

 6. U čarobnjaku za podatke za povezivanje kliknite na dugme prijem podatke, a zatim kliknite na dugme dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte lokaciju Veb usluge i zatim kliknite na dugme dalje.

  Ako želite da tražite Veb usluge pomoću univerzalni opis otkrivanje i integracija (UDDI) servera, kliknite na dugme Za pretragu UDDI, unesite URL adresu UDDI servera koji želite da pretražite, navedite da li želite da pretražite tako što ćete dobavljač ili usluga koja je pružio, unesite ključnu reč za pretragu, a zatim kliknite na dugme Pretraži. Web usluge koje sadrže ključnu reč će se pojaviti na listi rezultata pretrage . Izaberite Veb usluge koje želite da koristite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 8. Na listi Izaberite operaciju izaberite operaciju Web usluge koja vraća podatke u obrazac, a zatim kliknite na dugme dalje.

 9. Ako se čarobnjak za podatke za povezivanje naiđe na nepoznati element u šemi Web usluge, na sledećoj stranici čarobnjaka može vam zatražiti da navedete probne vrednosti za sve parametre da biste utvrdili koja polja ili grupe da biste dodali glavnog izvora podataka.

  Kako?

  1. Izaberite parametar u tabeli " Parametri ", a zatim kliknite na dugme Postavi vrednost uzorka.

  2. U polju uzorak vrednost otkucajte vrednost da vaš korisnički možda koristite za ovo polje, a zatim kliknite na dugme u redu.

  3. Ponovite ove korake za sve parametre u tabeli " Parametri ", a zatim kliknite na dugme dalje.

  Tehničke detalje

  Kada konfigurišete podatke za povezivanje Veb usluge u čarobnjaku za podatke za povezivanje, Microsoft Office InfoPath povezuje Veb usluge i zahteva Veb usluge WSDL (Description Language) datoteke. WSDL datoteka sadrži šemi koriste Veb usluge. Veb usluga odgovara na zahtev slanjem ovu datoteku u programu InfoPath. InfoPath koristi informacije iz ove datoteke da biste dodali odgovarajuća polja i grupe u pomoćni izvor podataka u predlošku obrasca. Ako InfoPath pronađe tip nepoznati element u WSDL datoteka, InfoPath uzorak podataka se koristi za određivanje definiciju nepoznati element tipa i zatim dodaje odgovarajuća polja i grupe u pomoćni izvor podataka.

 10. Ako Veb usluga prihvata te informacije sledeća stranica čarobnjaka za vas pita da li želite da uključite informacije o promenama u podatke upita. U većini slučajeva, ostavite potvrđen izbor Uključi promenite informacije kada prosleđivanje podataka , a zatim kliknite na dugme dalje. Ako ne želite da uključite informacije o promenama, opozovite izbor u polju za potvrdu Uključi promenite informacije kada prosleđivanje podataka , a zatim kliknite na dugme dalje.

  Ovo polje za potvrdu je onemogućen ako dizajnirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem.

  Tehničke detalje

  Ova stranica u čarobnjaku se pojavljuje samo ako Web Services Description Language (WSDL) datoteka za Veb usluge ukazuje na to da Web usluga vraća Microsoft ADO.NET DataSet.

 11. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte ime za podatke za povezivanje.

 12. Potvrdite da su ispravne informacije u odeljku Rezime , a zatim kliknite na dugme Završi.

Korak 2: Dodajte jednog ili više kontrole za prikazivanje rezultata upita

 1. Ako ne vidite okno zadatka Kontrole, izaberite stavku Još kontrola u meniju Umetanje ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+I, C.

 2. Prevucite kontrolu u predložak obrasca.

 3. U dijalogu Povezivanje kontrola izaberite grupu ili polje koje želite da povežete kontrolu.

Vrh stranice

Dizajniranje predloška obrasca sa podacima za povezivanje prosleđivanja

Za dizajniranje obrasca sa podacima za povezivanje Prosledi, potrebno je da uradite sledeće:

 1. Kreiranje predloška obrasca    Kada kreirate predložak obrasca koji možete proslediti podatke Web usluzi, InfoPath kreira glavne podatke za povezivanje sa prosleđivanju između Web usluge i obrasca koji je zasnovan na tom predlošku. InfoPath će kreirati predložak obrasca glavnog izvora podataka.

 2. Dodavanje jednog ili više controlsand ih grupama ili polja, povežite ili postavljanje svojstava kontrole za prikazivanje podataka u polju    Da biste dozvolili korisnicima da uređuju podatke u poljima u glavnom izvoru podataka, možete da dodate kontrole u predložak obrasca i zatim ih povezati sa poljima u glavnom izvoru podataka.

 3. Podešavanje opcija prosleđivanja    Možete da konfigurišete podatke koje želite da prosledite Web usluge i opcije prosleđivanja za obrazac.

Korak 1: Kreiranje predloška obrasca

 1. U meniju datoteka izaberite stavku dizajn predloška obrasca.

 2. U okviru Dizajniraj novi, u okviru za dijalog Dizajniranje predloška obrasca , izaberite Predložak obrasca.

 3. Zasnovan na listi, kliknite na dugme Veb usluge.

 4. Ako su dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući samo opcije kompatibilne sa pregledačem .

 5. Kliknite na dugme U redu.

 6. U čarobnjaku za podatke za povezivanje kliknite na dugme Prosledi podatke, a zatim kliknite na dugme dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte lokaciju Veb usluge gde će korisnici prosleđivanje podataka, a zatim kliknite na dugme dalje.

  Ako želite da tražite Veb usluge pomoću univerzalni opis otkrivanje i integracija (UDDI) servera, kliknite na dugme Za pretragu UDDI, unesite URL adresu UDDI servera koji želite da pretražite, navedite da li želite da pretražite tako što ćete dobavljač ili usluga koja je pružio, unesite ključnu reč za pretragu, a zatim kliknite na dugme Pretraži. Web usluge koje sadrže ključnu reč će se pojaviti na listi rezultata pretrage . Izaberite Veb usluge koje želite da koristite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 8. Kliknite na dugme Dalje.

 9. Na listi Izaberite operaciju izaberite operaciju Web usluge koja koristi prosleđene podatke, a zatim kliknite na dugme dalje.

 10. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte ime za podatke za povezivanje.

 11. Potvrdite da su ispravne informacije u odeljku Rezime , a zatim kliknite na dugme Završi.

Korak 2: Dodavanje jednog ili više kontrola i da ih povežete sa grupe ili polja

 1. Ako ne vidite okno zadatka Kontrole, izaberite stavku Još kontrola u meniju Umetanje ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+I, C.

 2. Prevucite kontrolu u predložak obrasca.

 3. U dijalogu Povezivanje kontrola izaberite grupu ili polje koje želite da povežete kontrolu.

 4. Ponovite korake 2 i 3 za sve druge kontrole koje želite da dodate u predložak obrasca.

Korak 3: Podešavanje opcija prosleđivanja

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U dijalogu Podatke za povezivanje izaberite podatke za povezivanje u glavnih podataka za povezivanje i zatim kliknite na dugme Izmeni.

 3. U čarobnjaku za podatke za povezivanje dvaput kliknite na dugme sledeće .

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, uradite nešto od sledećeg da biste izabrali podatke u obrascu da biste prosledili za sve parametre u Veb usluge.

  Prosleđivanje podataka iz polja ili grupe

  1. Na listi Parametri , kliknite na dugme parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, izaberite polje ili grupu.

  3. Kliknite na dugme Izmeni Slika dugmeta .

  4. U dijalogu Izbor polja ili grupe kliknite na polje ili grupu sa podacima koje želite da prosledite, a zatim kliknite na dugme u redu.

  5. U polju Uključi kliknite na dugme samo tekst i Podređeni elementi da biste prosledili samo podaci u ovom polju i podređene elemente polja ili grupe ili kliknite na dugme XML podstablo, uključujući izabrani element da biste prosledili ime polja, podatke u polje, a Podređeni elementi u izabranoj grupi ili polju.

  Prosleđivanje svih podataka u obrazac

  1. Na listi Parametri , kliknite na dugme parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, kliknite na dugme ceo obrazac (XML dokument, uključujući i uputstva za obradu).

  Prosleđivanje podataka u vidu niske

  1. Na listi Parametri , kliknite na dugme parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, kliknite na dugme ceo obrazac (XML dokument, uključujući i uputstva za obradu).

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu prosleđivanje podataka u vidu niske .

   Napomena: Obično, izaberete ovo polje za potvrdu da biste prosledili digitalno potpisane podatke. U većini slučajeva, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu.

  Tehnički detalji o ADO.NET skup podataka objektima

  Ako Veb usluge zahteva objekta ADO.NET skup podataka, izaberite skup podataka čvor kada konfigurišete ove podatke za povezivanje. Ako koristite bilo koji drugi tip čvor za podatke za povezivanje Veb usluge koja zahteva za ActiveX Data Objects (ADO) skup podataka, prosleđivanje neće uspeti.

 5. Kliknite na dugme Dalje.

 6. Kliknite na dugme Završi.

 7. Kliknite na dugme Zatvori.

 8. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polju natpis u prosleđivanja Opcije dijalog.

   Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte po & bmit.

 9. Ako ne želite da ljudi koriste komandu Prosledi ili " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama kada popunjavaju obrazac, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži stavku menija "Prosledi" i dugme "Prosledi" na traci sa alatkama .

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   1. Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   2. Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   3. Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Vrh stranice

Dizajniranje predloška obrasca sa upita i podatke za povezivanje

Za dizajniranje predloška obrasca sa podacima za povezivanje upita i prosleđivanju, potrebno je da uradite sledeće:

 1. Kreiranje predloška obrasca    Kada kreirate predložak obrasca koji može da pokrene upit i prosleđivanje podataka u Web usluzi, InfoPath kreira glavne podatke za povezivanje između predloška obrasca i Veb usluge sa podacima za povezivanje upita i prosleđivanju. InfoPath će kreirati predložak obrasca glavnog izvora podataka.

 2. Dodavanje kontrole i njeno povezivanje sa poljem za prikazivanje podataka u polju    Da biste dozvolili korisnicima da prikažu i uređuju podatke u poljima u glavnom izvoru podataka, možete da dodate kontrole u predložak obrasca i zatim ih povezati sa poljima u glavnom izvoru podataka.

 3. Podešavanje opcija prosleđivanja    Možete da konfigurišete podatke koje želite da prosledite Web usluge i opcije prosleđivanja za obrazac.

Korak 1: Kreiranje predloška obrasca

 1. U meniju datoteka izaberite stavku dizajn predloška obrasca.

 2. Dizajniranje, u odeljku dizajna obrasca dijalog, kliknite na Predložak obrasca.

 3. Zasnovan na listi, kliknite na dugme Veb usluge.

 4. Ako su dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući samo opcije kompatibilne sa pregledačem .

 5. Kliknite na dugme U redu.

 6. U čarobnjaku za podatke za povezivanje kliknite na dugme prijem i prosleđivanje podataka, a zatim kliknite na dugme dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte lokaciju Web usluge pomoću operacije koje šalje podatke u predložak obrasca i zatim kliknite na dugme dalje.

  Ako želite da tražite Veb usluge pomoću univerzalni opis otkrivanje i integracija (UDDI) servera, kliknite na dugme Za pretragu UDDI, unesite URL adresu UDDI servera koji želite da pretražite, navedite da li želite da pretražite tako što ćete dobavljač ili usluga koja je pružio, unesite ključnu reč za pretragu, a zatim kliknite na dugme Pretraži. Web usluge koje sadrže ključnu reč će se pojaviti na listi rezultata pretrage . Izaberite Veb usluge koje želite da koristite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 8. Na listi Izaberite operaciju izaberite operaciju Web usluge koja vraća podatke u obrazac, a zatim kliknite na dugme dalje.

 9. Ako se čarobnjak za podatke za povezivanje naiđe na nepoznati element u šemi Web usluge, na sledećoj stranici čarobnjaka može vam zatražiti da navedete probne vrednosti za sve parametre da biste utvrdili koja polja ili grupe da biste dodali glavnog izvora podataka.

  Kako?

  1. Izaberite parametar u tabeli " Parametri ", a zatim kliknite na dugme Postavi vrednost uzorka.

  2. U polju uzorak vrednost otkucajte vrednost da vaš korisnički možda koristite za ovo polje, a zatim kliknite na dugme u redu.

  3. Ponovite ove korake za sve parametre u tabeli " Parametri ", a zatim kliknite na dugme dalje.

  Tehničke detalje

  Kada konfigurišete podatke za povezivanje Veb usluge u čarobnjaku za podatke za povezivanje, Microsoft Office InfoPath povezuje Veb usluge i zahteva Veb usluge WSDL (Description Language) datoteke. WSDL datoteka sadrži šemi koriste Veb usluge. Veb usluga odgovara na zahtev slanjem ovu datoteku u programu InfoPath. InfoPath koristi informacije iz ove datoteke da biste dodali odgovarajuća polja i grupe u pomoćni izvor podataka u predlošku obrasca. Ako InfoPath pronađe tip nepoznati element u WSDL datoteka, InfoPath uzorak podataka se koristi za određivanje definiciju nepoznati element tipa i zatim dodaje odgovarajuća polja i grupe u pomoćni izvor podataka.

 10. Ako Veb usluga prihvata te informacije sledeća stranica čarobnjaka za vas pita da li želite da uključite informacije o promenama u podatke upita. U većini slučajeva, ostavite potvrđen izbor Uključi promenite informacije kada prosleđivanje podataka i kliknite na dugme dalje. Ako ne želite da uključite informacije o promenama, kliknite na dugme da biste opozovite izbor u polju za potvrdu Uključi promenite informacije kada prosleđivanje podataka , a zatim kliknite na dugme dalje.

  U polju za potvrdu je onemogućen ako dizajnirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem.

  Tehničke detalje

  Ova stranica u čarobnjaku se pojavljuje samo ako Web Services Description Language (WSDL) datoteka za Veb usluge ukazuje na to Web usluga vraća skup podataka sa ADO.NET.

 11. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte ime za podatke za povezivanje, a zatim kliknite na dugme dalje.

 12. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte lokaciju Veb usluge gde će korisnici prosleđuju, a zatim kliknite na dugme dalje.

  Ako želite da tražite Veb usluge pomoću univerzalni opis otkrivanje i integracija (UDDI) servera, kliknite na dugme Za pretragu UDDI, unesite URL adresu UDDI servera koji želite da pretražite, navedite da li želite da pretražite tako što ćete dobavljač ili usluga koja je pružio, unesite ključnu reč za pretragu, a zatim kliknite na dugme Pretraži. Web usluge koje sadrže ključnu reč će se pojaviti na listi rezultata pretrage . Izaberite Veb usluge koje želite da koristite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 13. Na listi Izaberite operaciju izaberite operaciju Web usluge koja koristi prosleđene podatke, a zatim kliknite na dugme dalje.

 14. Na sledećoj stranici čarobnjaka, uradite nešto od sledećeg da biste izabrali podatke u obrascu da biste prosledili za sve parametre u Veb usluge.

  Prosleđivanje podataka iz polja ili grupe

  1. Na listi Parametri , kliknite na dugme parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, izaberite polje ili grupu.

  3. Kliknite na dugme Izmeni Slika dugmeta .

  4. U dijalogu Izbor polja ili grupe kliknite na polje ili grupu sa podacima koje želite da prosledite, a zatim kliknite na dugme u redu.

  5. U polju Uključi kliknite na dugme samo tekst i Podređeni elementi da biste prosledili samo podaci u ovom polju i podređene elemente polja ili grupe ili kliknite na dugme XML podstablo, uključujući izabrani element da biste prosledili ime polja, podatke u polje, a Podređeni elementi u izabranoj grupi ili polju.

  Prosleđivanje svih podataka u obrazac

  1. Na listi Parametri , kliknite na dugme parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, kliknite na dugme ceo obrazac (XML dokument, uključujući i uputstva za obradu).

  Prosleđivanje podataka u vidu niske

  1. Na listi Parametri , kliknite na dugme parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, kliknite na dugme ceo obrazac (XML dokument, uključujući i uputstva za obradu).

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu prosleđivanje podataka u vidu niske .

   Obično, izaberete ovo polje za potvrdu da biste prosledili digitalno potpisane podatke. U većini slučajeva, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu.

  Tehnički detalji o ADO.NET skup podataka objektima

  Ako Veb usluge zahteva objekta ADO.NET skup podataka, izaberite skup podataka čvor kada konfigurišete ove podatke za povezivanje. Ako koristite bilo koji drugi tip čvor za podatke za povezivanje Veb usluge koja zahteva za ADO.NET skup podataka, prosleđivanje neće uspeti.

 15. Kliknite na dugme Dalje.

 16. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte ime za podatke za povezivanje, a zatim kliknite na dugme Završi.

Korak 2: Dodavanje kontrole i povežete je sa poljem za prikazivanje podataka u polju

 1. Ako ne vidite okno zadatka Kontrole, izaberite stavku Još kontrola u meniju Umetanje ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+I, C.

 2. Prevucite kontrolu u predložak obrasca.

 3. U dijalogu Povezivanje kontrola izaberite polje koje želite da povežete kontrolu.

Korak 3: Podešavanje opcija prosleđivanja

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polju natpis u prosleđivanja Opcije dijalog.

   Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte po & bmit.

 2. Ako ne želite da ljudi koriste komandu Prosledi ili " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama kada popunjavaju obrazac, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži stavku menija "Prosledi" i dugme "Prosledi" na traci sa alatkama .

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   • Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   • Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×