Dobijanje pomoći, predložaka, obuke i dodatnog sadržaja na mreži

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vaša organizacija dozvoljava povezivanje sa internetom, možete na mreži da pregledate ili potražite najnoviju pomoć, predloške, obuku i drugi sadržaj na mreži.

U ovom članku

Pregled

Pronalaženje odgovarajuće pomoći

Posetite Microsoft Veb lokaciji iz Veb pregledača

Navođenje dostupnih kolekcija pomoći za kolekciju lokacija (samo za administratore lokacija)

Pregled

Automatski podrazumevno vidite skoro sve najnovije sadržaje kad kliknete na ikonu Pomoć na vašoj lokaciji. Međutim, ono što vidite u prozoru za pomoć može se razlikovati u zavisnosti od nekih od sledećih faktora:

 • Da li je administrator servera odabrao da ne prikaže pomoć sa Microsoft Veb lokaciji    Administrator servera ima opciju za onemogućavanje opcije pomoć na mreži iz centralne administracije. Ako vidite vrlo malo teme pomoći u prozoru za pomoć, administrator servera možda izabrao ovu opciju, ili zato što je vaša organizacija ne dozvoljava da se povežete na Internet ili iz nekog drugog razloga.

  Važno: Sadržaj pomoći sa Microsoft Veb lokacije koje se podrazumevano pojavljuje u prikazivača pomoći kontinuirano ažurira tačnost. Takođe, novi sadržaj – uključujući obuku, video zapisi i predloške – redovno objavi. Zbog toga preporučujemo da ostavite podrazumevane postavke pomoći da biste prikazali pomoć na mreži, osim ako vaša organizacija ima određene razlog onemogućavanja opciju. Ako vaša organizacija onemogućite opciju, možete da posetite Microsoft Veb lokaciji sa računara pomoću Internet veze i pronađite iste ažurirani sadržaj koji bi ako na mreži pomoć pri podešavanju omogućeno za vašu lokaciju.

 • Kolekcija pomoći koje je administrator kolekcije lokacija odabrao za prikazivanje     Administrator kolekcije lokacija može da prikaže ili sakrije pomoć za različite proizvode, tehnologije ili funkcije na vašoj lokaciji. Klik na ikonu Pomoć može vas odvesti na listu kolekcija pomoći za različite proizvode, tehnologije ili funkcije. Zatim možete da pretražite ili pregledate članke o proizvodu, tehnologiji ili funkciji koja vas zanima.

 • Da li je vaša organizacija odabrala da prikazuje prilagođenu pomoć za lokaciju umesto pomoći za proizvod    Vaša organizacija može da kreira prilagođenu pomoć za vašu SharePoint lokaciju. To može da bude sadržaj pomoći koji je specifičan za procese u organizaciji ili određeno prilagođavanje koje je vaša organizacija izvršila na svojoj lokaciji. Administrator kolekcije lokacija ima opciju da umesto pomoći za proizvod, ili pored nje, prikaže prilagođenu pomoć za lokaciju.

 • Proizvoda ili tehnologija koji su instalirani na vašem serveru    U velikoj organizaciji sa složenim opsegom prilagođenih lokacija možete videti pomoć za više proizvoda, tehnologija ili funkcija kada kliknete na ikonu Pomoć. U mogućnosti ste da podesite opseg pretrage tako da traži članke u različitim kolekcijama pomoći. Ako znate na koji proizvod, tehnologiju ili funkciju se vaše pitanje odnosi, izaberite vezu ka toj kolekciji pomoći, a zatim potražite ili pretražite članke koji se odnose na nju.

Vrh stranice

Pronalaženje odgovarajuće pomoći

 1. Ukoliko to već niste učinili, kliknite na ikonu Pomoć.

 2. Kliknite na ime članka koji vas zanima ili otkucajte upit za pretraživanje u polju za pretragu

 3. Izaberite članak iz rezultata pretraživanja.

Vrh stranice

Posetite Microsoft Veb lokaciji iz Veb pregledača

Dok je prozor za pomoć ima nekoliko prednosti, sadržaj je dostupna na Vebu. Mnoge teme koje vidite na Microsoft Veb lokaciji su iste teme koje možete da prikažete u prozoru za pomoć.

Neke od prednosti posete Microsoft Veb lokacije iz Veb pregledača obuhvataju:

 • Možete odabrati da pretražujete sadržaj više programa, ne samo sadržaja za programi instalirani na vašem serveru. Na primer, ako tražite informacije o kreiranju organizacionog grafikona, možete da pretražite Microsoft Veb lokaciji da biste saznali koji programi imaju ovu funkciju i kako da ga koristite.

 • Možete da učite iz različitog sadržaja koji je dostupan za prikazivanje samo iz veb pregledača kao što su video zapisi, obuka na mreži i predlošci.

 • Možete da postavite obeleživač za vezu za svoje potrebe ili da biste je podelili sa nekom drugom osobom. Na primer, ako pronađete temu pomoći koja je korisna, možete da kopirate adresu teme, nalepite je u e-poruku i zatim pošaljete poruku kolegi.

Za više informacija o pronalaženju i korišćenju sadržaja na mreži, posetite Microsoft Veb lokaciji.

Vrh stranice

Navođenje dostupnih kolekcija pomoći za kolekciju lokacija (samo za administratore lokacija)

 1. Na vrhu kolekcije lokacija, kliknite na meni Radnje na lokaciji a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici „Postavke lokacije“, u okviru Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Postavke pomoći.

  Napomena: Ako se u okviru Administracija kolekcije lokacija pojavi veza Idi u postavke glavne lokacije, kliknite na vezu, a zatim izaberite stavku Postavke pomoći.

 3. Potvrdite ili opozovite izbor u poljima za potvrdu za kolekcije pomoći koje želite da učinite dostupnima za lokacije u kolekciji lokacija.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×