Dobro došli u OneDrive za Windows 8.1

Dobro došli u OneDrive za Windows 8.1

Ovaj članak je o OneDrive u operativnom sistemu Windows 8 ili Windows 8,1.

Ako koristite drugu verziju operativnog sistema, pogledajte pomoć za OneDrive.

OneDrive je besplatno skladište na mreži, na primer dodatni čvrsti disk koji je dostupan i sa bilo kog uređaja koji koristite. Kada dodate datoteku u OneDrive, uvek je uz vas, bilo da ste na PC računaru, Mac računaru ili telefonu.

Savet: Ovo je jedan od nekoliko video zapisa koji vam pomažu da počnete da koristite OneDrive. Više informacija potražite u video zapisima sa obukom za OneDrive.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Prvo dodajte datoteke u OneDrive

Postoji nekoliko načina za dodavanje datoteka u OneDrive tako da će dokument ili fotografija uvek biti sa vama.

Savet: Sve ove opcije – uključujući OneDrive aplikaciju, koja je ugrađena u Windows 8,1, kao i Veb lokacija OneDrive – Poveži se sa istom stvari. Tako se vaše datoteke čuvaju na jednom mestu do kojeg možete da dođete na nekoliko načina.

Kopiranje datoteke u OneDrive aplikaciji

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive iz menija Start , a zatim otvorite ili kreirajte fasciklu u koju želite da dodate datoteku.

 2. Prevucite nagore sa donje ivice ili kliknite desnim tasterom miša da biste videli komande aplikacije, a zatim izaberite stavku Dodaj datoteke.

 3. Pronađite datoteku koju želite da kopirate, izaberite je, a zatim izaberite stavku Kopiraj u OneDrive. Datoteka se kopira, tako da ostaje i na računaru.

Premeštanje velikog broja datoteka ili čitavih fascikli

 1. Otvorite „Istraživač datoteka“ na računaru i potražite stavke (datoteke ili cele fascikle) na računaru koje želite da premestite.

 2. Prevucite ih sa liste datoteka sa desne strane stavke OneDrive na listu fascikli sa leve strane. Otpustite ih u OneDrive ili jednu od fascikli u OneDrive.

  Prevlačenje datoteka u OneDrive

  Savet: Prevlačenjem premeštanja stavke sa računara na OneDrive. Da biste kopirali stavku (tako da ona ostane na računaru), pritisnite i zadržite taster Ctrl dok je prevlačite.

Otpremanje datoteka na OneDrive.com

 1. Prijavite se na OneDrive.com sa Microsoft nalogom i otvorite fasciklu u koju želite da dodate datoteku.

 2. Na gornjoj komandnoj traci izaberite stavku otpremanje.

  Otpremanje datoteka ili slika u OneDrive

 3. Potražite stavku koju želite i kliknite na dugme Otvori. Stavka se kopira u OneDrive, tako da ostaje i na RAČUNARU.

Čuvanje Office dokumenata direktno u OneDrive

 1. Iz otvorene Office datoteke (Word dokument, PowerPoint prezentacija, Excel radna sveska) izaberite stavku datoteka > Sačuvaj kao.

 2. U okviru Sačuvaj kaoizaberite stavku OneDrive.

 3. Potražite fasciklu u koju želite da dodate datoteku, zatim kliknite na dugme Otvori. Na taj način nećete sačuvati kopiju datoteke i na računaru osim ako je ne sačuvate i na računaru.

Nabavite i radite sa datotekama u OneDrive

OneDrive čuva datoteke kao na drugom čvrstom disku za računar, tako da ih možete pronaći i otvarati kao druge datoteke na RAČUNARU.

 • OneDrive aplikacija – otvorite aplikaciju OneDrive iz menija Start računara, a zatim potražite željenu datoteku.

 • Istraživač datoteka – OneDrive se pojavljuje u istraživaču datoteka na listi fascikli na levoj strani gde ćete pronaći druge lokacije skladišta računara. Kliknite OneDrive da biste videli fascikle i datoteke tamo, a zatim izaberite željenu datoteku, da biste je otvorili.

  OneDrive u Istraživaču datoteka

 • Office aplikacije – možete da koristite Office aplikacije da biste otvorili datoteke iz OneDrive. U Office aplikaciji izaberite stavku >Otvori, a zatim u okviru Otvoriizaberite stavku OneDrive kao izvor datoteke koju želite da otvorite. Potražite datoteku i kliknite na dugme Otvori.

 • Veb sajt OneDrive.com – Prijavite se na veb sajtu OneDrive koristeći Microsoft nalog. Potražite željenu datoteku.

Napomena: Datoteke koje otvarate iz OneDrive otvori u programima koje koristite za kreiranje ili prikaz. Office dokumenti otvoreni u OneDrive aplikaciji ili Veb lokacija OneDrive otvorena u verziji aplikacije Office Online – na primer, otvaranjem Word dokumenta iz OneDrive otvara dokument u Word za veb. Office dokumenti otvoreni iz programa „Istraživač datoteka“ otvaraju se u Office aplikaciji za računar – na primer, Word dokumenti se otvaraju u programu Word. Datoteke poput fotografija, PDF-ova, video zapisa ili muzike otvaraju se u programima koji su podešeni kao podrazumevani za te tipove datoteka.

Preuzimanje datoteka sa bilo kog uređaja

Koristite bilo koji uređaj sa Internet vezom da biste pristupili datotekama na OneDrive-prijavi se na OneDrive Veb lokaciju.

Aplikacija OneDrive je dostupna i za Mac računare i mobilne uređaje. Da biste preuzeli aplikaciju na uređaje, posetite ove stranice:

OneDrive za Windows | Windows Phone prodavnica | Apple butik | Google Play |

Napomena: Google Play prodavnica i OneDrive aplikacije za Android nisu dostupne u Kini. Takođe, pošto u Kini OneDrive.com blokira vladin zaštitni zid, aplikacija OneDrive neće raditi u Kini kada se prijavite pomoću Microsoft naloga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona "Podrška e-poštom"

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×