Vaš inteligentni pomoćnik za pisanje

Proširenje pregledača Redaktor proverava da li postoje gramatičke i pravopisne greške na više od 20 jezika i daje predloge za sužavanje pisanja, kao što je formalnije ili sažetije pisanje. Kliknite na podvučenu reč ili je dodirnite da biste videli predložene revizije uređivača.

Redaktor ispravlja grešku interpunkcije u španskom tekstu

Recite "adios" za pomoćni pas.

Urednik predlaže da se "organizujete" kao formalnija zamena da biste "spojite njihov čin".

Nadogradite ton na formalan.

Odaberite stavku Zanemari sve da biste preskočili proveru pravopisa reči za trenutnu veb lokaciju i sesiju pregledača.

Preskoči prilagođene pravopisne greške.

Postavke uređivača vam omogućavaju da odaberete šta Redaktor proverava i možete da isključite Uređivač za veb lokacije na kojima ne želite uslugu.

Microsoft Editor extension showing drop-down from browser with settings for switching options on and off

Saveti: 

  • Ako ne vidite predloge iz uređivača, pokušajte da isključite drugu proveru gramatike.

  • Kada "zanemarite sve" instance prilagođenog pravopisa, redaktor prestaje da proverava tu reč na trenutnoj veb lokaciji dok je pregledač otvoren. Kada sledeći put otvorite pregledač ili ako otkucate istu reč na drugoj veb lokaciji, reč će biti označena zastavicom kao pravopisna greška.

  • Da li postoji veb lokacija na kojoj uređivač ne radi za vas? Obavestite nas o lokaciji tako što ćete nam poslati povratne informacije. Na veb lokaciji na kojoj uređivač radi koristite komandu Pošalji povratne informacije u uređivaču:
    Izaberite komandu "Pošalji povratne informacije" u uređivaču

  • Proširenje pregledača Uređivač podržava personalizaciju koju napravite u podrazumevanom rečniku za pravopis u sistemu Microsoft Office. Unošenje promena u rečnik odnosi se i na proširenje pregledača Uređivač. Pogledajte članak Dodavanje ili uređivanje reči u rečniku za proveru pravopisa da biste personalizovali verziju programa Word za računare. Ako postoji problem sa korišćenjem personalizovanog rečnika za proveru pravopisa, osvežite sesiju tako što ćete se odjavljivati i ponovo prijaviti na proširenje.

Pisanje na drugom jeziku

Jezici koje uređivač proverava zasnovani su na prva tri jezika konfigurisana za pregledač. Možete ići sa ovom podrazumevanom postavkom ili navesti najviše tri jezika u postavkama uređivača. Ova postavka se odnosi na pisanje na svim veb lokacijama, bez obzira na jezik veb lokacije.

Prijavite se u uređivač

Kada instalirate proširenje, biće vam zatraženo da se prijavite pomoću naloga koji koristite za Office ili da se prijavite pomoću besplatnog Microsoft naloga (Informacije o nalozima potražite u članku Koji nalog koristim sa sistemom Office i zašto mi je potreban ?).

Znaćete da ste prijavljeni kada se pojavljivanje ikone uređivača na traci sa alatkama pregledača prebaci na nedostupno (sivo) na aktivno (plavo). Na traci sa alatkama pregledača kliknite na ikonu Uređivač da biste prilagodili postavke, izaberite jezike koje želite da redaktor proverava i izaberite gramatiku, pravopis i sužavanje obima.

Napomena: U pregledaču Chrome pronađite ikonu uređivača na listi proširenja ispod ikone Proširenja.

Kliknite na nedostupnu ikonu uređivača i prijavite se.

Ako se ne prijavite odmah nakon instaliranja proširenja, možete da se vratite na stranicu za prijavljivanje tako što ćete kliknuti na nedostupnu ikonu uređivača na traci sa alatkama.

Sužavanja obima i napredna provera gramatike, kao i personalizovani rečnik pravopisa, dostupni su samo kada se prijavite u Redaktor pomoću naloga za pretplatu na Microsoft 365. Kada se prijavite pomoću besplatnog Microsoft naloga, uređivač će vam i dalje pomoći oko osnovnog pravopisa i gramatike.

Važno: U pregledaču Chrome, ako vidite poruku koja kaže da je proširenje možda oštećeno, uradite sledeće:

  1. Vratite se na stranicu Chrome skladišta i osvežite stranicu.

  2. Na reklamni natpis na vrhu stranice kliknite da biste omogućili proširenje.
    Proširenje bi trebalo ponovo da počne da radi.

Pomoć pri pisanju gde god da pišete

Kao proširenje pregledača, uređivač vam donosi najbolje pisanje na veb platformama kao što su Twitter, Facebook i LinkedIn. Uređivač vam pomaže i da sa samopouzdanjem pišete u e-pošti i dokumentima, kao deo pretplate na Microsoft 365 u ovim aplikacijama:

Detalje o dostupnosti i ponudama uređivača potražite na stranici proizvoda Microsoft Editor.

Takođe pogledajte

Posetite stranicu Šta je novo u uređivaču da biste saznali više o najnovijim razvojima u uređivaču.

Imate predlog za proširenje pregledača uređivača? Delite povratne informacije sa korporacijom Microsoft.

Microsoft Editor je povezano iskustvo koje analizira pisanje i nudi predloge dok kucate. Pogledajte našu izjavu o privatnosti

Uslovi korišćenja usluge

Obaveštenja nezavisnih proizvođača za proširenje pregledača uređivača

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×