Dodavanje i korišćenje kartice Wiki u timovima

Dodavanje i korišćenje kartice Wiki u timovima

Traka " Wiki " je uređivač pametnih tekstova koji se udvostručuje kao mašina za komunikaciju u kojoj radite po nacrtu, uređivanju i ćaskanju.

U ovom članku

Kreiranje Wiki kartice

Pisanje sadržaja za Wiki karticu

Povezivanje sa odeljkom

Ćaskanje sa Wiki kartice

Kreiranje Wiki kartice

Svaki kanal ima Wiki karticu.

Da biste dodali celu novu Wiki karticu, izaberite stavku Dodaj karticu Dugme dodaj pored drugih imena kartica u kanalu. Izaberite Wiki iz galerije kartica. Imenujte karticu i počnite da pišete.

Pisanje sadržaja za Wiki karticu

Kartica Wiki sadrži sve uobičajene opcije oblikovanja, kao što su podebljano, kurziv i podvučen tekst, isticanje, zaglavlja i liste.

Svaki dokument na Wiki kartici se zove stranica i svaka stranica se pravi od drugih odeljaka. Da biste počeli, dajte naslov stranici, a zatim počnite da koristite odeljke za kreiranje. Svaki put kada želite da dodate novi odeljak, samo pređite na levu stranu stranice i izaberite stavku Dodaj novi odeljak ovde.

Na levoj strani ekrana videćete sadržaj. To vam pomaže da brzo idete između stranica ili čak da izvršite neku organizaciju.

Napomena: Kartici standardni kanal Wiki mogu da pristupe svi iz vašeg tima. Za Wiki karticu privatnog kanala pristupaće samo članovi tog kanala.

Povezivanje sa odeljkom

Zadržite pokazivač iznad naslova odeljka i izaberite stavku Još opcija Dugme Još opcija > Preuzmi povezanost.

Ćaskanje sa Wiki kartice

@mention nekoga u odeljku

Da biste razgovarali sa saigraиem o stranici, @mention ih u odeljku. To je korisno kada želite povratne informacije ili čekate da neko drugi doprinese odeljku na stranicu. Kada @mention nekoga, dobiće obaveštenje u feedu aktivnosti. Izbor obaveštenja će ih direktno odvesti u odeljak koji zahteva njihovu pažnju.

Započinjanje ćaskanja u odeljku

Ako komentarišanje direktno u odeljku nije vaš stil, uvek možete da započnete razgovor na samoj kartici tako što ćete izabrati stavku Prikaži razgovor u odeljku Dugme „Otvori ćaskanje“ desno od odeljka. Odatle možete da objavite pitanja, ostavite komentare ili @mention saigrače. Imaćete sva ista opcije oblikovanja i priloga koje radite u uobičajenom okviru za sastavljanje.

Ako je neko drugi već ostavio komentare u razgovoru na kartici, moći ćete da ih prikažete u kanalu. Takođe ćete znati da je neko ostavio komentare na Wiki kartici zato što se Dugme „Otvori ćaskanje“ prikazuje na vrhu stranice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×