Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.
Dodavanje i korišćenje kartice "Wiki" u usluzi Teams

U ovom članku

Šta je to kartica "Wiki"?

Kartica Wiki je uređivač pametnog teksta koji se udvostruči kao mašina za komunikaciju na kojoj sve radite, uređujete i ćaskate na jednom mestu. Otvorite karticu Wiki kako biste mogli brzo i lako da sarađujete. Radne verzije dokumenata, praćenje beležaka, deljenje ideja, uređivanje i ćaskanje na jednom mestu.

Kreiranje kartice "Wiki"

Wiki kartice su sjajan način za objavljivanje sadržaja i komunikaciju sa timovima kanala. Kreirajte više kartica "Wiki" za različite diskusije i fokuse unutar tima.

Da biste dodali karticu "Wiki " u tim:

  1. Otvorite Microsoft Teams i izaberite tim kanala u usluzi Teams.

  2. Izaberite stavku Dodaj karticu Dugme „Dodaj“ pored imena drugih kartica na kanalu.

  3. Izaberite stavku Wiki iz galerije kartica.

  4. Imenujte karticu i počnite da pišete.

Pisanje sadržaja za karticu "Wiki"

Kartica Wiki dolazi sa svim uobičajenim opcijama oblikovanja, kao što su podebljavanje, kurziv i podvučeni tekst, isticanje, zaglavlja i liste.

Svaki dokument na wiki kartici zove se stranica, a svaka stranica je napravljena od različitih odeljaka. Da biste počeli, dajte naslov stranici, a zatim počnite da kreirate odeljke. Svaki put kada želite da dodate novi odeljak, samo zadržite pokazivač iznad leve strane stranice i izaberite stavku Dodaj novi odeljak ovde.

Na levoj strani ekrana videćete sadržaj. To vam pomaže da se brzo krećete između stranica ili čak da se organizujete.

Napomena: Standardnoj kartici wiki kanala mogu da pristupe svi iz vašeg tima. Kartici Wiki privatnog kanala mogu da pristupe samo članovi tog kanala.

Ćaskanje sa kartice "Wiki"

@mention neko u odeljku

Da biste razgovarali sa sa njim o stranici, @mention u odeljku. Ovo je korisno kada želite povratne informacije ili čekate da neko drugi doprinese odeljku na vašoj stranici. Kada @mention nekoga, on će primiti obaveštenje u svom feed-u o aktivnostima. Ako izaberete obaveštenje, oni će biti direktno preusmešteni u odeljak na koji treba da obratite pažnju.

Započinjanje ćaskanja u odeljku

Ako komentarisanje direktno u odeljku nije vaš stil, uvek možete da započnete razgovor na samoj kartici tako što ćete izabrati stavku Prikaži razgovor u odeljku Dugme „Otvori ćaskanje“ sa desne strane odeljka. Odatle možete da postavljate pitanja, ostavljate komentare ili @mention članove tima. Imaćete isto oblikovanje i opcije priloga kao i u standardnom okviru za sastavljanje.

Ako je neko drugi već ostavio komentare u razgovoru na kartici, moći ćete da ih prikažete na kanalu. Znaćete i da je neko ostavio komentare na vašoj Wiki kartici zato što se stavka Prikaži razgovor u odeljku Dugme „Otvori ćaskanje“ pojavljuje na vrhu stranice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×