Dodavanje ili registrovanje ActiveX kontrole

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pored raznih kontrola obrasca, računar sadrži mnogo ActiveX kontrola koje instaliraju Excel i drugi programi, kao što je kontrola kalendara 12,0 i Windows Media Playera. Kada instalirate nove ActiveX kontrole, instalacioni program za kontrole najčešće registruje svaku kontrolu na računaru, što je čini dostupnom za korišćenje iz programa Excel. Ako se kontrola ne pojavi na listi, morate je ručno registrovati.

Važno: 

 • Ne mogu sve ActiveX kontrole da se koriste direktno na radnim listovima; Neki mogu da se koriste samo u programu Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) korisnim obrascima. Kada radite sa ovim kontrolama, Excel prikazuje poruku ne može da umetne objekat ako ih pokušate dodati na radni list.

 • Moraćete da omogućite karticu projektovanje na traci da biste mogli da radite sa ActiveX kontrolama. Više informacija potražite u članku Prikaz kartice „Projektovanje“.

 1. Na kartici Projektovanje , u grupi kontrole kliknite na dugme Umetni, a zatim u okviru ActiveX kontroleizaberite kontrolu ili kliknite na dugme više kontrola da biste prikazali sve dostupne ActiveX kontrole, a zatim izaberite kontrolu.

  ActiveX kontrole na traci
 2. Kliknite na lokaciju radnog lista gde želite da se pojavi ActiveX kontrola.

  • Da biste uredili kontrolu, uverite se da se nalazite u režimu za dizajniranje. Na kartici Projektovanje , u grupi kontrole uključite režim dizajniranja.

   Režim dizajniranja na traci
  • Da biste naveli svojstva kontrole, na kartici Projektovanje , u grupi kontrole kliknite na dugme Svojstva .

   Savet: Takođe možete kliknuti desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim izabrati stavku Svojstva.

   Pojaviće se dijalog Svojstva . Detaljne informacije o svakom svojstvu potražite u svojstvu, a zatim pritisnite taster F1 da biste videli temu% z0z_ . Možete i da otkucate ime svojine u polju za pretragu pomoći za Visual Basic.

 1. Kliknite na ActiveX kontrolu koju želite da registrujete.

 2. Uverite se da se nalazite u režimu za dizajniranje. Na kartici Projektovanje , u grupi kontrole uključite režim dizajna Slika dugmeta .

 3. Na kartici Projektovanje , u grupi kontrole kliknite na dugme Umetni, a zatim u okviru ActiveX kontrolekliknite na dugme još kontrola.

  ActiveX kontrole na traci
 4. Na dnu dijaloga više kontrola izaberite stavku Registruj prilagođeno.

 5. U dijalogu Registruj prilagođenu kontrolu Pronađite fasciklu koja sadrži kontrolnu datoteku (. ocx oznaku tipa datoteke) ili datoteku biblioteke dinamičkih karika (. dll oznaku tipa datoteke) za kontrolu koju želite da registrujete.

 6. Izaberite datoteku za kontrolu, a zatim kliknite na dugme Otvori.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Dodavanje polja za potvrdu, opcije ili preklopnog dugmeta (ActiveX kontrole)

Dodavanje kontrole slike na radni list

Dodavanje oznake ili okvira za tekst u radni list

Pregled obrazaca, kontrola obrazaca i ActiveX kontrola na radnom listu

Omogućavanje ili onemogućavanje ActiveX postavki u Office datotekama

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×