Dodavanje ili uklanjanje fascikli sa liste „Omiljene lokacije“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Omiljene lokacije je odeljak smešten na vrhu okno fascikle i omogućava da fascikle za poštu koje često koristite držite nadohvat ruke. Nećete morati da se pomerate kroz okno fascikle da biste pronašli fasciklu koja se možda nalazi na nekoliko nivoa dubine u Okno fascikle.

Postoji nekoliko načina na koje možete da dodate fascikle u Omiljene lokacije ili ih uklonite iz njega. Izaberite način koji vam najviše odgovara.

  • Izaberite fasciklu i prevucite je u odeljak Omiljene lokacije. (Na ovaj način ne možete da uklonite fasciklu.)

  • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da dodate ili uklonite, a zatim izaberite stavku Prikaži u omiljenim lokacijama ili stavku Ukloni iz omiljenih lokacija

  • U Okno fascikle kliknite na fasciklu koju želite da dodate, a zatim izaberite stavku Fascikla. U grupi Omiljene lokacije izaberite stavku Prikaži u omiljenim lokacijama. Komanda na traci se markira kada se izabrana fascikla pojavi u odeljku Omiljene lokacije.

Kada se fascikla doda u odeljak Omiljene lokacije, ona je zapravo prečica do fascikle. Stvarna fascikla i njen sadržaj ostaju na originalnoj lokaciji na listi fascikli. Uklanjanjem fascikle iz odeljka Omiljene lokacije ne briše se fascikla ni njen sadržaj – uklanja se samo prečica koja se pojavljuje u odeljku Omiljene lokacije.

Kada se fascikla doda u odeljak Omiljene lokacije, podrazumevano se pojavljuje na dnu liste. Da biste prerasporedili fascikle, prevucite fasciklu na novu poziciju na listi Omiljene lokacije.

Važno: Uverite se da ste fascikle uklonili iz odeljka Omiljene lokacije i da ih niste izbrisali. Kada fasciklu uklonite iz odeljka Omiljene lokacije, originalna fascikla ostaje na listi fascikli. Brisanjem fascikle iz odeljka Omiljene lokacije brišete fasciklu i njen sadržaj iz programa Outlook.

Odeljak Omiljene lokacije koji se nalazi na vrhu Okno za navigaciju sadrži prečice ka fasciklama kao što su Prijemno poštansko sanduče, Poslate stavke i fascikle za pretragu. Fascikle u ovom odeljku možete dodavati, uklanjati i raspoređivati kako biste jednostavnije pristupali fasciklama za poštu. Na primer, ako često pristupate fascikli koju ste kreirali za projekat, dodajte tu fasciklu u odeljak Omiljene lokacije.

Omiljene lokacije u oknu za navigaciju

Kada se fascikla doda u odeljak Omiljene lokacije, kreira se prečica, ali fascikla i njen sadržaj ostaju na originalnoj lokaciji na listi fascikli. Uklanjanjem fascikle iz odeljka Omiljene lokacije ne briše se fascikla ni njen sadržaj – uklanja se samo prečica koja se pojavljuje u odeljku Omiljene lokacije.

Savet: Skupite i razvijte odeljak Omiljene lokacije tako što ćete kliknuti na Ikona „Razvijeno“ ili Ikona „Skupljeno“ pored stavke Omiljene lokacije. Skupljeni odeljak Omiljene lokacije omogućava vam da vidite veći broj fascikli pošte u oknu za navigaciju. Ako ne želite da koristite odeljak Omiljene lokacije, možete da ga isključite.

Dodavanje fascikli na listu „Omiljene lokacije“ ili uklanjanje sa nje

Da biste dodali fascikle u odeljak Omiljene lokacije ili ih uklonili iz njega, uradite nešto od sledećeg:

  • U oknu za navigaciju izaberite fasciklu koju želite da dodate, a zatim na kartici Fascikla, u grupi Omiljene lokacije kliknite na dugme Prikaži u omiljenim lokacijama. Komanda na traci se markira kada se izabrana fascikla pojavi u odeljku Omiljene lokacije.

  • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da dodate ili uklonite, a zatim izaberite stavku Prikaži u omiljenim lokacijama ili stavku Ukloni iz omiljenih lokacija

  • Izaberite fasciklu i prevucite je u odeljak Omiljene lokacije ili iz njega.

    Prevlačenje fascikle u odeljak „Omiljene lokacije“ u oknu za navigaciju

Napomena: Uverite se da ste fascikle uklonili iz odeljka Omiljene lokacije umesto da ih izbrišete. Kada fasciklu uklonite iz odeljka Omiljene lokacije, originalna fascikla ostaje na listi fascikli. Brisanje fascikle iz odeljka Omiljene lokacije briše fasciklu i njen sadržaj iz programa Outlook.

Raspoređivanje redosleda fascikli na listi „Omiljene lokacije“

Fascikle su na listi fascikli raspoređene abecednim redom. Međutim, u odeljku Omiljene lokacije možete ih rasporediti bilo kojim redosledom.

Kada se fascikla doda u odeljak Omiljene lokacije, podrazumevano se pojavljuje na dnu liste. Da biste prerasporedili fascikle, kliknite i prevucite fasciklu na novu poziciju na listi Omiljene lokacije.

Prevlačenje fascikle na novu lokaciju u odeljku „Omiljene lokacije“

favorite folders pane

Na listi "Omiljene fascikle", koja se nalazi na vrhu Okno za navigaciju, sadrži kopije vaše prijemno poštansko sanduče fascikle, poslate stavke fascikla, fascikle za pretragui tako dalje. Možete da dodate, uklonite i rasporedite fascikle u ovom oknu da biste videli i lakše da im pristupite. Na primer, sa fasciklu radne verzije na listi, morate da proveri poruke u toku vizuelni podsetnik.

Savet: Možete da skupljanje i razvijanje "Omiljene fascikle" tako što ćete kliknuti na zaglavlje okna. Ovo vam omogućava da uštedeli prostor u oknu za navigaciju. Možete takođe potpuno uklonili omiljene fascikle iz okna za navigaciju.

Dodavanje i uklanjanje fascikli iz okna „Omiljene fascikle“

  • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da dodate ili uklonite, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Dodaj u omiljene fascikle ili Ukloni iz omiljenih fascikli .

  • Kliknite na fasciklu i prevucite je u ili sa liste "Omiljene fascikle".

Uklanjanje fascikle se razlikuje od brisanje fascikle

Važno: Uklanjanje fascikle sa "Omiljene fascikle" premešta u fasciklu "Omiljene fascikle". Brisanje fascikle pošte iz "Omiljene fascikle" briše sve poruke u toj fascikli. Brisanje fascikle za pretragu zadržava poruke u njihove originalne fascikle. Dolenavedena tabela opisuje razlike između brisanje fascikle za poštu i fascikle za pretragu.

Brisanje fascikle za pretragu

Brisanje fascikle pošte

Uklanja fasciklu "Omiljene fascikle", ali ne u oknu za navigaciju.

Uklanja fasciklu "Omiljene fascikle" i okno za navigaciju.

Poruke ostaju sačuvane u njihove originalne fascikle u oknu za navigaciju.

Premešta sve poruke u fasciklu "Izbrisane stavke". Oni će biti trajno izbrisana kada sledeći put pražnjenja fascikle "Izbrisane stavke".

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×