Omiljene lokacije je odeljak smešten na vrhu okno fascikle i omogućava da fascikle za poštu koje često koristite držite nadohvat ruke. Nećete morati da se pomerate kroz okno fascikle da biste pronašli fasciklu koja se možda nalazi na nekoliko nivoa dubine u Okno fascikle.

Postoji nekoliko načina na koje možete da dodate fascikle u Omiljene lokacije ili ih uklonite iz njega. Izaberite način koji vam najviše odgovara.

  • Izaberite fasciklu i prevucite je u odeljak Omiljene lokacije. (Na ovaj način ne možete da uklonite fasciklu.)

  • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da dodate ili uklonite, a zatim izaberite stavku Prikaži u omiljenim lokacijama ili stavku Ukloni iz omiljenih lokacija

  • U Okno fascikle kliknite na fasciklu koju želite da dodate, a zatim izaberite stavku Fascikla. U grupi Omiljene lokacije izaberite stavku Prikaži u omiljenim lokacijama. Komanda na traci se markira kada se izabrana fascikla pojavi u odeljku Omiljene lokacije.

Kada se fascikla doda u odeljak Omiljene lokacije, ona je zapravo prečica do fascikle. Stvarna fascikla i njen sadržaj ostaju na originalnoj lokaciji na listi fascikli. Uklanjanjem fascikle iz odeljka Omiljene lokacije ne briše se fascikla ni njen sadržaj – uklanja se samo prečica koja se pojavljuje u odeljku Omiljene lokacije.

Kada se fascikla doda u odeljak Omiljene lokacije, podrazumevano se pojavljuje na dnu liste. Da biste prerasporedili fascikle, prevucite fasciklu na novu poziciju na listi Omiljene lokacije.

Važno: Uverite se da ste fascikle uklonili iz odeljka Omiljene lokacije i da ih niste izbrisali. Kada fasciklu uklonite iz odeljka Omiljene lokacije, originalna fascikla ostaje na listi fascikli. Brisanjem fascikle iz odeljka Omiljene lokacije brišete fasciklu i njen sadržaj iz programa Outlook.

StavkaOmiljene lokacije koja se nalazi na vrhu Okno za navigaciju sadrži prečice do fascikli kao što su prijemno poštansko sanduče ,Poslate stavke i fascikle za pretragu. Možete da dodate, uklonite i rasporedite fascikle u ovom odeljku da biste lakše pristupili fasciklama pošte. Na primer, ako često pristupate fascikli koju ste kreirali za projekat, dodajte fasciklu u odeljak Omiljene lokacije.

Omiljene lokacije u oknu za navigaciju

Kada se fascikla doda u omiljene lokacije ,kreira se prečica, ali fascikla i njen sadržaj ostaju na prvobitnoj lokaciji na listi fascikli. Uklanjanjem fascikle iz omiljenih lokacija ne briše se fascikla ni njen sadržaj – uklanja se samo prečica koja se pojavljuje u omiljenim lokacijama.

Savet: Skupiti i razviti odeljak Omiljene lokacije tako što ćete kliknuti Ikona „Razvijeno“ ili Ikona „Skupljeno“ pored stavke Omiljene lokacije. Skupljeni odeljak Omiljene lokacije vam omogućava da vidite više fascikli sa e-poštom u oknu za navigaciju. Ako ne želite da koristite odeljak Omiljene lokacije, možete da isključite odeljak Omiljene lokacije.

Dodavanje fascikli u omiljene lokacije ili uklanjanje iz njih

Da biste dodali ili uklonili fascikle u odeljku Omiljene lokacije, uradite nešto od sledećeg:

  • U oknu za navigaciju izaberite fasciklu koju želite da dodate, a zatim na kartici Fascikla, u grupi Omiljene lokacije izaberite stavku Prikaži u omiljenim lokacijama. Komanda na traci se markira kada se izabrana fascikla pojavi u odeljku Omiljene lokacije.

  • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da dodate ili uklonite, a zatim izaberite stavku Prikaži u omiljenim lokacijama ili ukloni iz omiljenih lokacija.

  • Izaberite fasciklu i prevucite je u omiljene lokacije ili iz njega.

    Prevlačenje fascikle u odeljak „Omiljene lokacije“ u oknu za navigaciju

Napomena: Uverite se da ste fascikle uklonili iz omiljenih stavki umesto da ih izbrišete. Kada fasciklu uklonite iz odeljka Omiljene lokacije, originalna fascikla ostaje na listi fascikli. Brisanjem fascikle iz omiljenih stavki briše se fascikla i njen sadržaj iz Outlook.

Raspoređinje redosleda fascikli u omiljenim lokacijama

Fascikle na listi fascikli raspoređene su po abecednom redu. Međutim, u omiljenim lokacijamafascikle možete rasporediti bilo po bilo kom redosledu.

Kada se fascikla doda u odeljak Omiljene lokacije, podrazumevano se pojavljuje na dnu liste. Da biste preuredili fascikle, kliknite na fasciklu i prevucite je na novu poziciju na listi Omiljene lokacije.

Prevlačenje fascikle na novu lokaciju u odeljku „Omiljene lokacije“

favorite folders pane

Lista "Omiljene fascikle", koja se nalazi na vrhu Okno za navigaciju, sadrži kopije fascikle "Prijemno poštansko sanduče", "Poslate stavke", fascikle za pretragu pošte i tako dalje. Možete da dodajete, uklanjate i raspoređene fascikle u ovom oknu da biste ih lakše videli i pristupili im. Na primer, u fascikli Radne verzije na listi imate vizuelni podsetnik da proverite poruke koje su u toku.

Savet: Listu "Omiljene fascikle" možete da skupiti i razviti tako što ćete kliknuti na naslov okna. To vam omogućava da uštedite prostor u oknu za navigaciju. Možete i u potpunosti da uklonite omiljene fascikle iz okna za navigaciju.

Dodavanje i uklanjanje fascikli iz okna „Omiljene fascikle“

  • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da dodate ili uklonite, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Dodaj u omiljene fascikle ili Ukloni iz omiljenih fascikli.

  • Kliknite na fasciklu i prevucite je na listu "Omiljene fascikle" ili sa njega.

Uklanjanje fascikle se razlikuje od brisanja fascikle

Važno: Uklanjanje fascikle iz "Omiljene fascikle" premešta fasciklu sa liste "Omiljene fascikle". Brisanjem fascikle pošte iz okna "Omiljene fascikle" brišu se sve poruke iz te fascikle. Brisanje fascikle za pretragu zadržava poruke u originalnoj fascikli. Tabela u nastavku opisuje razlike između brisanja fascikli za poštu i fascikli za pretragu.

Brisanje fascikle za pretragu

Brisanje fascikle sa poštom

Uklanja fasciklu iz okna "Omiljene fascikle", ali ne i iz okna za navigaciju.

Uklanja fasciklu iz okna "Omiljene fascikle" i okna za navigaciju.

Poruke ostaju sačuvane u originalnoj fascikli u oknu za navigaciju.

Premešta sve poruke u fasciklu "Izbrisane stavke". One će biti trajno izbrisane sledeći put kada se fascikla Izbrisane stavke isprazni.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×