Dodavanje ili uklanjanje formata procenta za broj u okvir za tekst ili polje za izraz

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Office InfoPath, možete da dodate podatke oblikovanje okvira za tekst, polje za izraz i kontrole birača datuma u predlošku obrasca da biste naveli kako datuma, vremena i brojeva se prikazuje kada korisnik unese ih u obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca.

Možete da oblikujete kontrolu okvira za tekst ili kontrolu okvira izraz tako da brojeva koje korisnici otkucaju u polje su prikazani kao procenata. Ovo oblikovanje utiče i prikaza vrednosti u obrascu i kako se čuvaju vrednosti. To znači da bilo koja vrednost koja je napisana u kontrolu procenta oblikovanja biće tretirana kao procenat vrednosti.

Napomene: 

 • InfoPath ne dodaje procenta simbole sa brojevima koji su oblikovani kao procenata. Da biste dodali znak za procenat oznaku na kontrole, kliknite na mesto gde želite procenta simbol pojavi, a zatim otkucajte %.

 • Možete da dodate procenta oblikovanje samo kontrole okvira za tekst koji imaju u decimalni tip podataka ili kontrole okvira izraza koji su oblikovani kao u decimalni.

 1. Kliknite dvaput na kontrolu okvira za tekst ili kontrolu okvira za izraz čije podatke koje želite da oblikujete.

 2. U dijalogu Svojstva kontrole , uradite nešto od sledećeg:

  • Ako koristite kontrolu okvira za tekst, izaberite karticu podaci .

  • Ako koristite kontrolu okvira za izraz, izaberite karticu Opšte postavke .

 3. Uradite sledeće:

  • Za okvir za tekst, uverite se da tip podataka liste prikazan odgovarajući tip podataka, a zatim kliknite na dugme Oblikuj.

  • Za polje za izraz, uverite se da oblikujete kao liste prikazan odgovarajući tip podataka, a zatim kliknite na dugme Oblikuj.

 4. U dijalogu Decimalni Format uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste oblikovali broj kao procenat, izaberite stavku procenat.

  • Da biste uklonili oblikovanje procenat, izaberite stavku broj.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×