Dodavanje kolona za objavljivanje tipovima sadržaja, listama ili bibliotekama

Tip kolone određuje kako se podaci skladište i prikazuju na listi ili u biblioteci. Tip kolone birate kada kreirate kolonu, a tip koji odaberete ukazuje na tip podataka koje želite da uskladištite u koloni – na primer, samo brojeve, oblikovan tekst, listu izbora ili broj koji se automatski izračunava. Microsoft SharePoint uključuje tri tipa kolona jedinstveno za objavljivanje lokacija koje vam omogućavaju da kontrolišete kako se obogaćeni tekst, slike i hiperveze obrađuju na stranicama, listama i bibliotekama. Ovaj članak objašnjava kako da ih koristite.

U ovom članku

Objavljivanje tipova kolona

SharePoint uključuje tri tipa kolona za objavljivanje. Svaka je objašnjena u sledećoj tabeli.

Ime pune kolone

Skraćeno ime

Opis

Potpun HTML sadržaj sa oblikovanjem i ograničenjima za objavljivanje

Objavljivanje HTML-a

Omogućava kreiranje obogaćenog teksta tako što Precizira font, stilove, veze, tabelarne rasporede, sadržaj koji je moguće ponovo koristiti itd. Pomaže vam da upravljate opcijama za autorstvo postavljanjem kontrola polja sadržaja u rasporede na SharePoint stranicama. Možete primeniti ograničenja sadržaja i oblikovanja da biste se uverili da se novi sadržaj pojavljuje u skladu sa unapred uspostavljenim stilovima i temama.

Napomena: Potpuno HTML polje ne podržava ugrađivanje koda (kao što je tekst, IFrame i tako dalje).

Slika sa oblikovanjem i ograničenjima za objavljivanje

Slika objavljivanja

Omogućava vam da obezbedite metapodatke o slikama korišćenim na vašoj sajtu. Ovi metapodaci uključuju putanju slike, alternativni tekst, hipervezu, poravnavanje slike, sličica i veličinu prikazivanja. Pruža lakši način za korisnike da dodaju slike, nego što ručno unosite URL adresu slike ili Veb adrese. Možete da zategnete kontrolu nad slikama kada postavite kontrolu polja sadržaja u okviru rasporeda na SharePoint stranicama.

Hiperveza sa oblikovanjem i ograničenjima za objavljivanje

Hiperveza za objavljivanje

Omogućava autorima da pregledaju objekat i povežu se sa njim umesto da upišu URL. Takođe pruža opciju unosa prikazanog teksta i metapodataka Saveta za alatke. Prilikom postavljanja kontrola polja sadržaja u okviru SharePoint rasporeda na stranicama, podešavate oblikovanje i druge opcije.

Napomena:  Objavljivanje mora da se omogući administratoru kolekcije lokacija za ove tipove kolona. Da biste omogućili objavljivanje, idite na postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. > postavkama sajta. U okviru „Administracija kolekcije lokacija“ izaberite stavku Funkcije kolekcije lokacija. Pomerajte se nadole do infrastrukture SharePoint servera za objavljivanje i kliknite na dugme Aktiviraj.

Kreiranje kolone za objavljivanje

Poиnimo sa kreiranjem kolone za objavljivanje. Koristite tip kolone objavljivanje hiperveze za ovaj primer.

Napomena:  Morate da budete administrator sajta ili administrator kolekcije lokacija da biste dodali kolone listama i bibliotekama.

 1. Iz korena kolekcije lokacija izaberite stavku postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. > postavkama lokacije.

 2. U okviru galerije Veb dizajneraizaberite stavku kolone lokacije.

 3. Kliknite na dugme Kreiraj.

 4. Dajte koloni ime. Za ovaj primer ćemo koristiti "Hiperveza".

 5. Na listi tipova kolona izaberite stavku Hiperveza sa oblikovanjem i ograničenjima za objavljivanje.

 6. U okviru Postojeća grupa izaberite stavku objavljivanje kolona. Ovaj stepenik je opcionalan, ali može da bude koristan za organizovanje kolona.

 7. Kliknite na dugme U redu .

Dodavanje kolone za objavljivanje u tip sadržaja

Kolone za objavljivanje na osnovu HTML i kolona slike za objavljivanje su već deo stranice članka, program wiki stranica, stranica projekta i tipovi sadržaja dobrodošlice. Hiperveza objavljivanja nije. U ovoj proceduri dodaćemo novu kolonu hiperveze, koja je zasnovana na tipu kolone za objavljivanje hiperveze za tip sadržaja. Procedura je ista ako je tip sadržaja ugrađen ili prilagođen.

Napomena:  Morate da budete administrator sajta ili administrator kolekcije lokacija da biste dodali kolone listama i bibliotekama.

 1. Iz korena vaše lokacije ili kolekcije lokacija kliknite na dugme postavke > postavke lokacije.

 2. U okviru galerije Veb dizajneraizaberite stavku tipovi sadržaja lokacije.

 3. Na stranici "tipovi sadržaja lokacija" izaberite tip sadržaja kojem želite da dodate kolonu.

 4. Na dnu stranice sa informacijama o tipu sadržaja lokacije izaberite stavku Dodaj iz postojećih kolona lokacije.

 5. Na stranici dodavanje kolona, u polju Izbor kolona iz izaberite stavku kolone za objavljivanje (ili koju god grupu odaberete iznad).

 6. Na listi dostupne kolone izaberite stavku Hiperveza, a zatim stavku Dodaj.

 7. Kliknite na dugme U redu .

Sada tip sadržaja uključuje kolonu hiperveza. Kada uređujete svojstva za novu stranicu kreiranu od tog tipa sadržaja, videćete navedenu kolonu.

Dodavanje kolone za objavljivanje na listu ili u biblioteku

Dodavanje kolone za objavljivanje na listu ili u biblioteku je vrlo slično dodavanju tipa sadržaja. U ovom primeru nastavljamo da koristimo kolonu hiperveza koju smo napravili u prvoj proceduri. Da li je lista ili biblioteka ugrađena ili prilagođena, procedura je potpuno ista.

Napomena:  Morate da budete administrator sajta ili administrator kolekcije lokacija da biste dodali kolone listama i bibliotekama.

 1. Idite na listu ili u biblioteku.

 2. Na kartici Lista , u grupi postavke izaberite stavku postavke liste. (Ako dodajete kolonu u biblioteku, izaberite stavku Postavke biblioteke.)

 3. U okviru Kolone izaberite stavku Dodaj iz postojećih kolona lokacije.

 4. U polju Izbor kolona lokacije izaberite stavku kolone za objavljivanje (ili koju god grupu odaberete).

 5. Na listi dostupne kolone lokacija izaberite stavku hiperveza, a zatim stavku Dodaj.

 6. Kliknite na dugme U redu .

Sada lista uključuje kolonu hiperveza. Kada dodate stavku na listu, videćete kolonu na stranici "Svojstva".

Više informacija o kolonama lokacija potražite u članku tipovi kolona lokacija i opcije.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×