Dodavanje kolone „Poslovne ključne reči“ na listu ili u biblioteku

Dodavanje kolone „Poslovne ključne reči“ na listu ili u biblioteku

Možete da dodate poslovne reči stavkama na SharePoint Server ili SharePoint u sistemu Microsoft 365 lokaciji za označavanje metapodataka i da razvijete sistem klasifikacije i organizovanje sadržaja na mreži u različitim kategorijama. Ključne reči i metapodaci omogućavaju vam da uhvatite neke informacije o osobama koje koriste sadržaj. Više informacija potražite u članku Uvod u kontrolisane metapodatke u sistemu SharePoint.

Možete da dodate kolonu "Enterprise ključne reči" na listu ili u biblioteku. Zatim možete da izaberete stavku lista ili biblioteka da biste dodali ključnu reč i unesite reč ili frazu koju želite da se prikažu u svojstvima stavki.

Ilustracija ispod prikazuje primer kolone sa dodatom poslovnom ključnom ključom.

Korisnici mogu da dodaju ključne reči u dijalog svojstva dokumenta

Da biste dodali kolonu "Enterprise ključne reči" na listu ili u biblioteku:

 1. Idite na listu ili u biblioteku za koju želite da dodate kolonu sa poslovnom ključnošću.

 2. Sa trake za SharePoint Server biblioteku ili listu izaberite stavku Postavke biblioteke ili postavke liste.

  Sa SharePoint u sistemu Microsoft 365 lokacije izaberite stavku Postavke Ikona „Postavke“ , a zatim izaberite stavku Postavke biblioteke ili postavke liste.

 3. U koloni dozvole i upravljanje izaberite stavku poslovne metapodatke i postavke ključne reči.

 4. Na stranici postavke, u odeljku Dodavanje rečenih ključnih reči potvrdite izbor u polju za potvrdu Dodaj kolonu sa rečnog slova na ovu listu i omogućite sinhronizaciju ključne reči.

Onemogućavanje ili omogućavanje objavljivanja metapodataka

Možete kontrolisati da li će se odredbe ili ključne reči koje se dodaju u kolone kontrolisane metapodaci ili poslovne ključne reči u listi ili biblioteci postali dostupne kao ključne reči za društvenu označavanje. Na primer, ako lista sadrži osetljive informacije, možda ne želite da vrednosti ključne reči budu vidljive. Da biste ograničili pristup ključnim rečima, razmotrite onemogućavanje objavljivanja metapodataka.

Napomena: Uslovi iz lokalnog skupa termina koji su kreirani u kontekstu određenog kolekcije lokacija su isključeni iz izdavaštva metapodataka. Lokalni skupovi termina nisu dostupni za korišćenje u društvenom označavanja ili kao ključne reči preduzeća.

Da biste onemogućili ili omogućili objavljivanje metapodataka, slijedite ove korake:

 1. Idite na listu ili u biblioteku za koju želite da konfigurišete objavljivanje metapodataka.

 2. Sa trake za SharePoint Server biblioteku ili listu izaberite stavku Postavke biblioteke ili postavke liste.

  Sa SharePoint u sistemu Microsoft 365 lokacije izaberite stavku Postavke Ikona „Postavke“ , a zatim izaberite stavku Postavke biblioteke ili postavke liste.

 3. U okviru dozvole i upravljanjeizaberite stavku Postavke poslovnih metapodataka i ključne reči.

 4. U odeljku objavljivanje metapodataka , u okviru Čuvanje metapodataka na ovoj listi kao društvenih oznaka uradite nešto od sledećeg:

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste objavili vrednosti u poljima "kontrolisani metapodaci" i "poslovne ključne reči" u društvenim zastavicom i moji profili lokacija.

  • Da biste sprečili da vrednosti u upravljanim metapodacima i poslovnim rečima ključne reči budu izložene društvenom označavanju, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu.

 5. Izaberite stavku U redu.

Više informacija o poslovnim ključnim rečima

SharePoint transformiše vaše poslovne ključne reči u pojedinačni, nehijerarhijski skup termina. Možete da pronađete ovaj skup termina, koji se zove "skup ključnih reči" pomoću alatke za upravljanje skladištenjem termina. Više informacija potražite u članku Kreiranje, konfigurisanje i upravljanje grupama i skupovima termina.

Ključne reči koje dodate dostupni su drugima kada korisnici pristupaju SharePoint listama ili bibliotekama. Na primer, kada korisnici upišu slične znakove u koloni "Enterprise ključne reči" na listi, SharePoint prikazuje ključnu reč u poruci sa sugestijom. Ako listu ili biblioteci dodate kolonu "Enterprise", SharePoint kopira sve postojeće oznake dokumenta u kolonu "Enterprise" kada se dokumenti otpreme na listu ili u biblioteku. Ovo pomaže u sinhronizacijom postojećih ključnih reči sa funkcijama metapodataka.

Administratori skladišta termina mogu da postave podešene ključne reči ili da ih zatvore. Da li je skupa otvoren ili zatvoren utiče na način na koji korisnici rade sa kolonom za preduzeća u listi ili u biblioteci. Ako kolonu "Enterprise" dodate u listu ili biblioteku, korisnici sajta mogu da unesu vrednosti ključne reči. Ako je skup ključnih reči zatvoren, korisnici ne mogu da podnesu nove ključne reči, ali moraju da koriste postojeće ključne reči preduzeća ili kompletni termin. Ako je izraz ključnih reči postavljen za sajt, korisnici mogu da dodaju sve tekstualne vrednosti u ovu kolonu.

Ako je to odgovarajuće, administrator koji ima dozvolu za upravljanje može da promeni kako SharePoint obrađuje ove ključne reči i da ih premesti u određeni skup kompletnih termina. Zatim, ključne reči postaju dostupne za iste vrste koristi kao i druge uslove u tom skupu termina.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×