Dodavanje kolone „Poslovne ključne reči“ na listu ili u biblioteku

Dodavanje kolone „Poslovne ključne reči“ na listu ili u biblioteku

Korisnici dodaju ključne reči za preduzeća na stavke na SharePoint lokaciji koje će se koristiti za označavanje i razvijanje ultrazvuku. Poslovne ključne reči mogu da zauzmu neka od saznanja osoba koje koriste sadržaj. Da biste olakšali Dodavanje ključnih reči, možete da dodate posebnu kolonu "preduzeća" na listu ili u biblioteku. Korisnici zatim mogu da izaberu stavku da dodaju ključnu reč i unesu željenu reč ili frazu u svojstva stavke.

Korisnici mogu da dodaju ključne reči u dijalog svojstva dokumenta

Da biste dodali kolonu "Enterprise ključne reči" na listu ili u biblioteku:

 1. Sa liste ili biblioteke, na traci za biblioteku ili listu izaberite stavku Postavke biblioteke ili postavke liste.

  Za SharePoint_Online izaberite stavku postavke Ikona „Postavke“ , a zatim izaberite stavku Postavke biblioteke ili postavke liste.

 2. U koloni dozvole i upravljanje izaberite stavku poslovne metapodatke i postavke ključne reči.

 3. Na stranici postavke, u odeljku Dodavanje rečenih ključnih reči potvrdite izbor u polju za potvrdu Dodaj kolonu sa rečnog slova na ovu listu i omogućite sinhronizaciju ključne reči.

Onemogućavanje ili omogućavanje objavljivanja metapodataka

Možete kontrolisati da li će se odredbe ili ključne reči koje se dodaju u kolone kontrolisane metapodaci ili poslovne ključne reči u listi ili biblioteci postali dostupne kao ključne reči za društvenu označavanje. Na primer, ako lista sadrži osetljive informacije, možda ne želite da vrednosti ključne reči budu vidljive. Da biste ograničili pristup ključnim rečima, možda ćete želeti da onemogućite objavljivanje metapodataka.

Napomena: Uslovi iz lokalnog skupa termina koji su kreirani u kontekstu određenog kolekcije lokacija su isključeni iz izdavaštva metapodataka. Lokalni skupovi termina nisu dostupni za korišćenje u društvenom označavanja ili kao ključne reči preduzeća.

Da biste onemogućili ili omogućili objavljivanje metapodataka, slijedite ove korake:

 1. Idite na listu ili u biblioteku za koju želite da konfigurišete objavljivanje metapodataka.

 2. Na kartici Lista ili Biblioteka izaberite stavku postavke liste ili Postavke biblioteke.

  Za SharePoint_Online izaberite stavku postavke Ikona „Postavke“ , a zatim izaberite stavku Postavke biblioteke ili postavke liste.

 3. U okviru dozvole i upravljanjeizaberite stavku Postavke poslovnih metapodataka i ključne reči.

 4. U odeljku objavljivanje metapodataka , u okviru Čuvanje metapodataka na ovoj listi kao društvenih oznaka uradite nešto od sledećeg:

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste objavili vrednosti u poljima "kontrolisani metapodaci" i "poslovne ključne reči" u društvenim zastavicom i moji profili lokacija.

  • Da biste sprečili da vrednosti u upravljanim metapodacima i poslovnim rečima ključne reči budu izložene društvenom označavanju, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu.

 5. Izaberite stavku U redu.

Više informacija o poslovnim ključnim rečima

SharePoint proizvodi prikupljaju ključne reči u jednom, nehijerarhijskom skupu termina. Možete da pronađete ovaj skup termina, koji se zove "skup ključnih reči" pomoću alatke za upravljanje skladištenjem termina.

Ključne reči koje korisnici dodaju dostupni su drugima kada koriste listu ili biblioteku. Na primer, kada korisnici upišu slične znakove u koloni "Enterprise ključne reči" na listi, SharePoint prikazuje ključnu reč u poruci sa sugestijom. Pored toga, ako dodate kolonu "Enterprise ključne reči" na listu ili u biblioteku, SharePoint kopira sve postojeće oznake dokumenta u kolonu "Enterprise" kada se dokumenti otpreme na listu ili u biblioteku. Ovo pomaže u sinhronizacijom postojećih ključnih reči sa funkcijama metapodataka.

Administratori skladišta termina mogu da postave podešene ključne reči ili da ih zatvore. Da li je skupa otvoren ili zatvoren utiče na način na koji korisnici rade sa kolonom za preduzeća u listi ili u biblioteci. Ako kolonu "Enterprise" dodate u listu ili biblioteku, korisnici sajta mogu da unesu vrednosti ključne reči. Ako je skup ključnih reči zatvoren, korisnici ne mogu da podnesu nove ključne reči, ali moraju da koriste postojeće ključne reči preduzeća ili kompletni termin. Ako je izraz ključnih reči postavljen za sajt, korisnici mogu da dodaju sve tekstualne vrednosti u ovu kolonu.

Ako je to odgovarajuće, administrator koji ima dozvolu za upravljanje može da promeni kako SharePoint proizvodi upravljaju ovim ključnim rečima i da ih premesti u određeni skup kontrolisanih termina. Zatim, ključne reči postaju dostupne za iste vrste koristi kao i druge uslove u tom skupu termina.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×