Dodavanje kontrole polja za potvrdu radi prikazivanja vrednosti Da/ne

Dodavanje kontrole polja za potvrdu radi prikazivanja vrednosti Da/ne

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Access, polje tipa” da/ne "skladišti samo dve vrednosti: da ili ne. Ako koristite okvir za tekst da biste prikazali polje tipa” da/ne ", vrednost prikazuje kao -1 i 0 za ne. Ove vrednosti nisu koje ima smisla za većinu korisnika, tako da Access pruža polja za potvrdu, dugmadi opcije i preklopnih dugmadi koje možete da koristite da biste prikazali i unesite vrednosti da/ne. Ove kontrole pružaju grafički prikaz programa da/ne vrednost koji je lak za upotrebu i lako se čita.

Ovaj članak opisuje aplikacije za svaki od ovih kontrola i o tome kako da ih dodate u obrasce i izveštaje.

U ovom članku

Odlučite kontroli koju želite da koristite

Kreiranje povezanog polja za potvrdu, dugme opcije ili preklopno dugme

Kreirate nepovezani za potvrdu, dugme opcije ili preklopno dugme

Razumevanje grupa opcija

Kreiranje grupe opcija

Dodavanje nove opcije u postojeću grupu opcija

Odlučite kontroli koju želite da koristite

Za većinu situacija, u polju za potvrdu je najbolja kontrola za predstavljanje da/ne vrednosti. Ovo je podrazumevani tip kontrole koja se kreira kada dodajete polja tipa” da/ne "u obrazac ili izveštaj. Nasuprot tome, dugmadi opcije i preklopnih dugmadi se najčešće koriste kao deo grupe opcija. Više informacija o grupama opcija potražite u odeljku razumevanje grupa opcija.

Sledeća ilustracija prikazuje tri kontrole i kako ona predstavljaju da i bez vrednosti. Kolone da prikazuje kontrolu kojoj je potvrđen izbor, a ne kolona prikazuje kontrolu kao što se pojavljuje kada je opozvan izbor.

Kontrole Da/Ne

Vrh stranice

Kreiranje povezanog polja za potvrdu, dugme opcije ili preklopno dugme

U polju za potvrdu možete brzo da kreirate tako što ćete prevući polja tipa” da/ne "iz okna Lista polja u obrascu ili izveštaju.

 1. Otvorite obrazac ili izveštaj u prikazu rasporeda ili prikazu dizajna tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša u oknu za navigaciju, a zatim izabrati stavku prikaz koji želite u priručnom meniju.

 2. Ako okno Lista polja nije već prikazan, pritisnite tastere ALT + F8 da biste ga prikazali.

 3. Proširite liste tabela, ako je to potrebno tako što ćete kliknuti na znak plus (+) pored imena tabele.

 4. Prevucite na” da/ne "iz okna Lista polja u obrazac ili izveštaj.

  U zavisnosti od postavke svojstva za polje je Kontrola prikaza , u polju za potvrdu, okvir za tekst ili kombinovanog okvira se kreira i da povezan sa poljem. Kada kreirate novu da/ne polja u tabeli, podrazumevana postavka svojstva Kontrola prikaza u polju za potvrduje.

Ako želite, možete da promenite kontrolu polje za potvrdu da biste dugme opcije ili preklopno dugme. Da biste to uradili, kliknite desnim tasterom miša u polju za potvrdu, postavite pokazivač na stavku Promeni u priručnom meniju i zatim kliknite na Preklopno dugme Slika dugmeta ili Dugmeta opcije Slika dugmeta .

Vrh stranice

Kreirate nepovezani za potvrdu, dugme opcije ili preklopno dugme

Možete da koristite nepovezani za potvrdu, dugme opcije ili preklopno dugme za prilagođeni dijalog da biste prihvatili korisničkog unosa, a zatim izvršite radnju na osnovu tog unosa.

 1. Otvorite obrazac ili izveštaj u prikazu dizajna tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša u oknu za navigaciju, a zatim u priručnom meniju izabrati stavku Prikaz dizajna .

 2. Na kartici Dizajn , u grupi kontrole izaberite alatku za kontrolu koju želite (za potvrdu Slika dugmeta , Dugme opcije Slika dugmeta ili Preklopno dugme Slika dugmeta ).

 3. Kliknite na obrazac ili izveštaj mesto na koje želite da postavite kontrolu.

  Access postavlja kontrolu u obrascu ili izveštaju.

Iako to nije neophodno, možda ćete želeti da biste preimenovali kontrolu tako da ona ima smislenije ime. To se ne menja oznaka prikazana pored kontrole, ali to može olakšati da upućuje na njega u izrazima ili makroima.

Preimenovanje kontrole

 1. Uverite se da ste izabrali kontrolu.

 2. Ako list sa svojstvima nije prikazan, pritisnite F4 da biste ga prikazali.

 3. Otkucajte novo ime u polju ime svojstva kontrole.

Ako želite, možete da promenite u polju za potvrdu da biste dugme opcije ili preklopno dugme. Da biste to uradili, kliknite desnim tasterom miša u polju za potvrdu, postavite pokazivač na stavku Promeni u priručnom meniju i zatim kliknite na Preklopno dugme Slika dugmeta ili Dugmeta opcije Slika dugmeta .

Vrh stranice

Razumevanje grupa opcija

Na pojedinačno polje za potvrdu, dugme opcije ili preklopno dugme može povezane ili nepovezane ili može biti deo grupe opcija. Grupa opcija prikazuje samo ograničen alternativa, a samo jedna opcija u grupi opcija može biti izabran odjednom. Grupa opcija se sastoji od okvira grupe i skupa polja za potvrdu, preklopnih dugmadi ili dugmadi opcija.

Ako grupa opcija povezana sa poljem, samo će okvir grupe je povezan sa poljem, ne i kontrole unutar okvira. Umesto da podesite svojstvo Izvor kontrole za svaku kontrolu u grupi opcija, postavite svojstvo Opciju vrednost svake kontrole na broj koji ima smisla za polje sa kojim je povezana grupe okvira. Kada izaberete neku od opcija u grupi opcija, Access će postaviti vrednost polja kojem grupe opcija je povezana sa vrednost je izabrana opcija Vrednost opcije svojstva.

Vrednost grupe opcija može biti samo broj, ne tekst. Access skladišti ovaj broj u osnovnoj tabeli. Grupa opcija možete da podesite da izraz ili može biti nepovezana. Možete da koristite grupe nepovezani opcija u prilagođeni dijalog da biste prihvatili korisničkog unosa, a zatim izvršite radnju na osnovu tog unosa.

To je standardna praksa da koristite polja za potvrdu za da/ne polja i dugmad opcija ili preklopno dugme za grupe opcija. Međutim, ovo je samo predlog, a možete da koristite bilo koju od tri kontrole u svakom svrhu.

Vrh stranice

Kreiranje grupe opcija

Možete brzo da kreirate grupe opcija pomoću čarobnjaka za grupe opcija. Pre nego što počnete, odlučite da li želite opciju vrednost je uskladištena u tabeli. Ako je tako, morate imati polje broja tipa podataka za ovu svrhu.

Više informacija o dodavanju polja u tabelu, potražite u članku Kreiranje tabele i dodajte polja.

 1. Otvorite obrazac u prikazu dizajna tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša u oknu za navigaciju, a zatim izabrati stavku Prikaz dizajna Slika dugmeta .

 2. Na kartici Dizajn , u grupi kontrole , uverite se da je izabrana Koristi čarobnjake za kontrolu Slika dugmeta . Slika dugmeta

 3. U grupi, kliknite na dugme Grupe opcija Slika dugmeta .

 4. Kliknite na obrazac gde želite da postavite grupu opcija.

 5. Pratite uputstva u čarobnjaku. Na poslednjoj stranici kliknite na dugme Završi.

  Access će postaviti grupu opcija u obrascu.

Preimenovanje grupe opcija    Iako to nije obavezno, možda ćete želeti da biste preimenovali grupu opcija tako da ona ima smislenije ime. To se ne menja oznaka prikazana pored grupe opcija, ali to može olakšati da se odnosi na kontrolu u izrazima ili makroima.

 1. Uverite se da je grupa opcija izabrana tako što ćete kliknuti na okvir grupe.

 2. Ako list sa svojstvima nije prikazan, pritisnite F4 da biste ga prikazali.

 3. Otkucajte novo ime u polje za svojstvo imena grupe opcija.

Vrh stranice

Dodavanje nove opcije u postojeću grupu opcija

Nove opcije kontrole možete dodati grupe opcija kako se menjaju vaše potrebe. Možete da kreirate novu kontrolu u grupi ili postojeću možete da isečete kontrolišete iz negde drugde u obrascu i nalepite ga u grupi.

 1. Otvorite obrazac u prikazu dizajna tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša u oknu za navigaciju, a zatim izabrati stavku Prikaz dizajna Slika dugmeta .

 2. Kliknite na okvir grupe opcija da biste ga izabrali, a zatim prevucite regulatore veličine okvira da biste napravili mesta za novu kontrolu.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kreiranje nove kontrole u grupi    

   1. Na kartici Dizajn , u grupi kontrole izaberite alatku za tip kontrole koje želite da dodate (za potvrdu Slika dugmeta , Dugme opcije Slika dugmeta ili Preklopno dugme Slika dugmeta ).

   2. Premeštanje pokazivača tako da postavite unutar okvira grupe opcija. Okvir će promeniti boju da biste označili da je nova kontrola postati deo grupe opcija.

   3. Kliknite na dugme da postavite kontrolu u grupi.

  • Premeštanje postojeće kontrole u grupu    

   Jednostavnim prevlačenjem kontrole grupe opcija ne znači da je deo grupe. Morate da isečete i nalepite kontrolu u grupi za njega da biste postali opciju.

   1. Izaberite kontrolu koju želite da premestite u grupu opcija.

   2. Na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na dugme Iseci. Slika dugmeta

   3. Izaberite grupu opcija tako što ćete kliknuti na okvir koji je okružuje.

   4. Na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na dugme Nalepi. Slika dugmeta

    Access dodaje kontrole u grupu.

 4. Verovatno ćete morati da biste se premestili na kontrolu i oznaku tako da budu poravnati sa postojećim kontrolama i oznakama.

 5. Izaberite kontrolu ste upravo dodali, a zatim pritisnite taster F4 da biste otvorili listu sa svojstvima za kontrolu.

 6. Imajte u vidu vrednosti imovine Vrednost opcije kontrole ste upravo dodali. U zavisnosti od vaše potrebe, možete da ga ostavite na vrednost Access predlaže ili možete da ga promenite neku drugu vrednost.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×