Dodavanje korisnika lokaciji centra za pretraživanje

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da bi korisnici mogli da koriste centar za pretraživanje, morate navesti korisnike i grupe koje mogu da pristupe lokaciji. Kada korisnicima i grupama odobrite dozvole za lokaciju centra za pretraživanje, oni mogu da prikažu standardne i spoljne rezultate pretrage sadržaja za čije prikazivanje imaju dozvole. Korisnici koji su upravo dobili dozvole za prikaz rezultata sadržaja lokacije možda neće videti rezultate do sledećeg popisivanja.

Pošto se tokom vremena nove osobe pridružuju vašoj organizaciji, biće neophodno da ih dodate na listu dozvola. Razmotrite mogućnost programskog automatizovanja ovog procesa da biste se uverili da svako u organizaciji ima neprekidan pristup lokaciji.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Odobravanje pristupa korisnicima lokaciji centra za pretraživanje

Preporučujemo da što češće koristite SharePoint grupe da biste upravljali pristupom lokaciji centra za pretraživanje. Korisnike možete da dodate nekim nivoima dozvola zasnovanim na grupi koje obezbeđuje lokacija centra za pretraživanje ili da kreirate novu grupu sa prilagođenim nivoom dozvola. Kada treba da dodate ili održavate veliki broj korisnika, možete da uštedite vreme tako što ćete programski automatizovati proces.

  1. Na lokaciji centra za pretraživanje, u meniju Radnje na lokaciji izaberite stavku Postavke lokacije.

  2. Na stranici „Postavke lokacije“, u okviru Korisnici i dozvole izaberite stavku Osobe i grupe.

  3. Na stranici Osobe i grupe, na traci za brzo pokretanje izaberite stavku Grupe da biste prikazali sve postojeće grupe i njihove opise.

  4. U okviru „Grupe“ izaberite ime grupe u koju želite da dodate korisnike.

  5. Na traci sa menijima kliknite na strelicu pored dugmeta Novo i izaberite stavku Dodaj korisnike.

  6. U polju Korisnici/grupe otkucajte ime korisnika kojeg želite da dodate. Da biste dodali više korisnika, otkucajte njihova imena razdvojena tačkom i zarezom.

    Napomena: Ako je vaš server konfigurisan za potvrdu identiteta zasnovanu na domen, morate da uključite ime domena ispred svakog korisničko ime ili pseudonim u formatu DOMAIN\alias. Kliknite na ikonu Proveri imena da biste se uverili da je svako ime na listi rešen.

Napomena: Pojedinačni korisnici i grupe mogu imati različite nivoe dozvola za različite objekte koji se mogu obezbediti. Različitim korisnicima i grupama možete da dodelite različite nivoe dozvola, na primer za određenu lokaciju, listu, biblioteku, fasciklu u okviru liste ili biblioteke, stavku liste ili dokument.

Vrh stranice

Više informacija o korisnicima, grupama i dozvolama

Da biste saznali više o administrativnim korisnika i grupa u Microsoft SharePoint Server 2010, pogledajte „kontrola korisničkog pristupa i dozvola” u pomoći za SharePoint Server 2010. Više informacija o programatically automatizovanje dodajete korisnike, potražite više informacija o Windows SharePoint Services centru za projektante na MSDN-u.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×