Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Logiku granajnja možete dodati u anketu kako bi se anketa menjala u skladu sa odgovorima na određena pitanja. U anketi koja grana grana, pitanja se pojavljuju samo ako se odnose na nečiju situaciju. Ako se pitanja ne primene, osoba može da odgovori na drugačiji skup pitanja ili da preskoči taj skup pitanja.

Više informacija o kreiranju anketa potražite u članku Pravljenje ankete. Da biste videli kako da izbrišete postojeće podatke o odgovoru bez brisanja ankete, pogledajte brisanje svih podataka iz postojeće ankete.

Dodavanje logike grana pitanju ankete

Pre nego što počnete da dodajete logiku granvanja, napravite anketu i unesite sva pitanja koja želite.

 1. Ako anketa nije već otvorena, izaberite njeno ime na priruči.

  Ako se ime ankete ne pojavljuje, izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“, a zatim izaberite stavku Prikaži sadržaj lokacije.

  Ako se ime ankete ne pojavljuje, izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“, a zatim izaberite Sadržaj lokacije ,ili izaberite Radnje na lokaciji Meni „Radnje na lokaciji“Prikaži sav sadržaj lokacije ,a zatim izaberite ime ankete.

 2. Pronađite anketu, postavite pokazivač na i izaberite naslov ankete.

 3. U meniju Postavke Izaberite stavku Anketa Postavke.

  Postavke ankete

 4. U okviruPitanja izaberite pitanje kojem želite da dodate logiku granajnja.

 5. U okviru Logika grana, za svaki mogući odgovor na pitanje izaberite pitanje na koje želite da se grana.

  Na primer, ako neko odgovori da na pitanje o vlasništvu kuće, možete da se granate na sledeće pitanje o vlasništvu kuće. Ako neko odgovori na ne na pitanje, možete da preskočite pitanje koje prati pitanja vlasnika kuće. Neki tipovi pitanja imaju jednu opciju Preskoči na, što znači da, bez obzira na odgovor, korisnik treba da preskoči na navedeno pitanje. Tipovi pitanja kao što su Izbori Da/ne omogućavaju korisnicima da navedu opciju grananja za svaki mogući odgovor.

 6. Izaberite stavku U redu.

 7. Da biste umetnuli dodatne grane u anketu, ponovite korake 3-5.

  Napomene: 

  • Ne možete da navedete opciju granivanja za svaki mogući odgovor za tipove pitanja sa ponudom ako ima opciju prikaza Polja za potvrdu (dozvoli više izbora). Za ovaj tip pitanja možete da odaberete samo jednu opciju "Preskoči na".

  • Ako želite da promenite redosled pitanja u anketi, prvo bi trebalo da procenite bilo kakav uticaj na grana. Ako preuredite anketu tako da pitanje koje je pratila logiku granranja sada bude pre pitanja koje sadrži logiku granvanja, logika granajnja će biti uklonjena. Pitanje može da se grana samo na pitanja koja ga prate.

SharePoint ankete ne dozvoljavaju da završite anketu pre poslednjeg pitanja. Međutim, ako kreirate konačno pitanje, kao što je zahvalnica učesniku i nudi polje za komentare, možete da kreirate granu do konačnog pitanja iz pitanja gde želite da izađete iz ankete.

Kada dodate logiku granivanja anketi, možete da se uverite da će odgovarajućim ispitanicima biti prikazana samo relevantna pitanja.

Svako pitanje u anketi podrazumevano se pojavljuje numeričkim redosledom, ali možete da omogućite da pitanja budu preskočena ako se ona ne odnose ili da se pojavi više skupova pitanja na osnovu odgovora na pitanje o grananju.

Na primer, možda ćete želeti da usmerite pitanja o renoviranjem kuće i popravljanju samo osobama koje su već vlasnik kuće. Možete da pitate ljude da li su vlasnik kuće i da li je odgovor da ,pitanja o slikanju, podovima i tako dalje. Ako je odgovor nane , anketa može da preskoči na sledeći skup pitanja.

Logika grananja ankete

Možete da ponudite više skupova pitanja i koristite složenije grananje da biste vodili osobe kroz anketu. Na primer, možete da prikažete pitanja o trenutnim kreditima za kuću osobama koje već poseduju kuće i da prikažete pitanja o iznajmljivanju i iznajmljivanju osobama koje ne posedujeju kuću. Sledeća slika prikazuje logiku za više grana.

Logika grananja za ankete

Anketa može da preskoči na drugo pitanje, bez obzira na odgovor. To vraća ljude iz grane ankete u glavni deo ankete, ako anketa ima više grana. Sledeća slika pokazuje kako da primenite logiku za više grana.

Primena logike grananja

Da biste napravili anketu, počnite tako što ćete odlučiti logiku koju želite da koristite za granaciju. Možda ćete želeti da se neka pitanja pojave samo ako neko odabere određeni odgovor na pitanje ili ako želite da ponudite dva ili više skupova pitanja na osnovu odgovora.

Ako je anketa velika ili složena, prvo razmotrite da skupite pitanja i njihovu logiku. Nakon toga napravite anketu, dodajte pitanja, a zatim navedite gde i kako grane ankete.

Da biste anketu postavili na granu, možete da koristite pitanje o grananju. Pitanje o grananju određuje koja se dodatna pitanja pojavljuju, na osnovu odgovora osobe na pitanje o grananju. Kada pitanjeu dodate logiku grananja, prelom stranice se automatski umeće između pitanja o grananju i preostalih pitanja.

Napomena: Ako želite da promenite redosled pitanja u anketi, prvo bi trebalo da procenite bilo kakav uticaj na grana. Ako preuredite anketu tako da pitanje koje je pratila logiku granranja sada bude pre pitanja koje sadrži logiku granvanja, logika granajnja će biti uklonjena. Pitanje može da se grana samo na pitanja koja ga prate.

Ostavite komentar

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, obavestite nas o tome na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, recite nam šta je bilo zbunjujuće ili šta je nedostajalo. Budite što konkretniji, na primer, verzija sistema SharePoint , operativni sistem i pregledač koji koristite. Povratne informacije koristimo da bismo još više proverili korake, rešili probleme i ažurirali ovaj članak.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×