Dodavanje logike grananja u anketu

Dodavanje logike grananja u anketu

Logiku možete da dodate u anketu da bi se istraživanje promenilo u skladu sa odgovorima na određena pitanja. U anketi koja se ekspoziture, pitanja se pojavljuju samo ako se primenjuju na nečiju situaciju. Ako se pitanja ne primenjuju, osoba može da odgovori na drugi niz pitanja ili da preskoči taj tip pitanja.

Više informacija o kreiranju anketa potražite u članku Kreiranje ankete. Da biste videli kako da izbrišete postojeće podatke o odgovoru bez brisanja ankete, pogledajte članak Brisanje svih podataka iz postojeće ankete.

Ažuriran 10 2017. feedback

Dodavanje logike grananja na pitanje ankete

Pre nego što počnete da dodajete logiku granske, kreirajte anketu i unesite sva željeno pitanje.

 1. Ako istraživanje nije već otvoreno, izaberite njeno ime na traci za brzo pokretanje.

  Ako se ime ankete ne pojavi, izaberite stavku postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Prikaz sadržaja sajta.

  Ako se ime ankete ne pojavi, izaberite stavku postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Sadržaj sajtaili izaberite Radnje na sajtu Meni „Radnje na lokaciji“ Prikaži sav sadržaj na Veb lokacija, a zatim izaberite ime ankete.

 2. Pronađite anketu, pokažite na nju i izaberite naslov ankete.

 3. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke ankete.

  Postavke ankete

 4. U okviru pitanjaizaberite pitanje na koje želite da dodate logiku granske.

 5. U okviru logika granovanja, za svaki mogući odgovor na pitanje, izaberite pitanje na koje želite da se granate.

  Na primer, Ako se neko odaziva na pitanje o vlasništvu kuće, možete da se nasljedeći na sledeće pitanje o posedovanju kuće. Ako neko odgovori ne na pitanje, možda ćete želeti da pređete na pitanje koje sledi pitanja vlasništva nad kućnom osobom. Neki tipovi pitanja imaju jednostruki Prelazak na opciju, što znači da, bez obzira na odgovor, korisnik treba da zaskoиi na navedeno pitanje. Tipovi pitanja kao što su Izbor i da/ne omogućavaju korisnicima da navode opciju razgranaza svaki mogući odgovor.

 6. Izaberite stavku U redu.

 7. Da biste umetnuli dodatne grane na anketu, ponovite korake 3-5.

  Napomene: 

  • Ne možete da navedete opciju za branje za svaki mogući odgovor za tipove pitanja izbora sa poljima za potvrdu (Omogući više izbora) . Za ovaj tip pitanja možete da odaberete samo jedan Prelazak na opciju.

  • Ako želite da promenite redosled pitanja u anketi, prvo treba da procenite bilo koji uticaj na granicanje. Ako prerasporedite anketu da bi se pitanje koje je posle posle logične tačke razlikovala, sada pre nego što se postavlja pitanje koje sadrži logicku logiku, logika granovanja se uklanja. Pitanje može samo da se ogranka na pitanja koja ga slede.

SharePoint ankete vam ne omogućava da završite anketu pre poslednjeg pitanja. Međutim, ako napravite poslednje pitanje, na primer, zahvalite se učesniku i pružate im komentar, zatim kreirate granu na konačnom pitanju iz pitanja na kojima želite da izađete iz ankete.

Kada u anketu dodate razgrantnu logiku, možete da se uverite da se samo relevantna pitanja prikazuju odgovarajućim ispitivanjem.

Po podrazumevanoj vrednosti, svako pitanje u anketi će se pojaviti po numerickom redosledu, ali možete da omogućite preskočeno pitanje ako se ne primenjuju ili da se pojavi više skupova pitanja na osnovu odgovora na pitanje koje se može razlikovati.

Na primer, možda ćete želeti da uputite pitanja o domovima za renoviranje i popravkama samo osobama koje već imaju domove. Možete da pitate osobe da li poseduju kuću i ako je odgovor da, pojavljuju se pitanja o slikanju, obloge i tako dalje. Ako je odgovor ne, istraživanje može da Pređi na sledeći niz pitanja.

Logika grananja ankete

Možete da ponudite više skupova pitanja i koristite složenije razmnožavanje da biste vodili osobe kroz anketu. Na primer, možete da prikazujete pitanja o sadašnjim kućnim zajmovima osobama koje već poseduju domove i pokazuju pitanja o lizing i iznajmljivanju osobama koje ne poseduju domove. Sledeća slika prikazuje logiku za više ekspozitura.

Logika grananja za ankete

Možete da izvršite anketu na drugo pitanje, bez obzira na odgovor. Ovo daje osobama iz ogranka ankete na glavni deo ankete, ako istraživanje ima više ogranaka. Sledeća slika pokazuje kako da primenite logiku za više ekspozitura.

Primena logike grananja

Da biste kreirali anketu, počnite da određivate logiku koju želite da koristite za granicanje. Možda ćete želeti da se neka pitanja pojave samo ako neko izabere određeni odgovor na pitanje ili ćete možda želeti da ponudite dva ili više skupova pitanja na osnovu odgovora.

Ako je istraživanje veliko ili složeno, prvo razradite pitanja i logiku. Posle toga, kreirajte anketu, dodajte pitanja, a zatim navedite gde i kako se ekspoziture ankete.

Da biste ispitali ekspoziture Branch, možete da koristite pitanje sa granama. Pitanje za brđenje određuje koja se dodatna pitanja pojavljuju, na osnovu odgovora osobe na vezano za mlinenje. Kada dodate logične veze na pitanje, prelom stranice se automatski umeće između pitanja koja se brka i preostalih pitanja.

Napomena: Ako želite da promenite redosled pitanja u anketi, prvo treba da procenite bilo koji uticaj na granicanje. Ako prerasporedite anketu da bi se pitanje koje je posle posle logične tačke razlikovala, sada pre nego što se postavlja pitanje koje sadrži logicku logiku, logika granovanja se uklanja. Pitanje može samo da se ogranka na pitanja koja ga slede.

Ostavite komentar

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, obavestite nas o tome na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, recite nam šta je bilo zbunjujuće ili šta je nedostajalo. Budite specifični koliko možete, kao što je verzija SharePoint, OS i pregledača koji koristite. Koristićemo povratne informacije da biste dvaput pogledali korake, ispravili probleme i ažurirali ovaj članak.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×