Upravljanje uslugama

Dodavanje korisnika

Fotografija Surface Book uređaja

Kada se nova osoba pridruži vašem preduzeću, potrebno je da ih dodate u Microsoft 365 poslovnu pretplatu kao novi korisnik.

 1. U Microsoft 365 centru administracije, idite na Upravljanje korisničkimi izaberite stavku Dodaj korisnika.

 2. Unesite ime i prezimenovog korisnika. Ime za prikaz se popunjava automatski, ali ga možete promeniti.

 3. Unesite korisničko ime. Ovo će biti adresa e-pošte novog korisnika. Ako imate više domena, izaberite ispravan domen sa padajuće liste.

 4. Da bi se lozinka automatski kreirala, izaberite stavku Automatska generisanje lozinke.

 5. Da biste zahtevali od korisnika da promeni lozinku, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zahtevaj korisniku da promeni lozinku kada se prvi put prijave .

 6. Ako želite da se Detalji naloga šalju putem e-pošte, potvrdite izbor u polju za potvrdu Pošalji lozinku u e-poruci . Vaše ime e-pošte će se dodati automatski, ali možete da dodate alternativnu e-adresu novog korisnika tako da oni primaju i detalje naloga. Izaberite stavku Dalje.

 7. Izaberite lokaciju sa padajuće liste, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu pored pretplate koju želite da korisnik koristi. Izaberite stavku Dalje.

 8. Ako želite da korisnik bude administrator, razvijte uloge, opozovite izbor u polju za potvrdu korisnik (bez administratora pristupa) i izaberite ulogu administratora sa liste. Više informacija o ulogama administratora i kako da ih podesite, potražite u članku šta je to administrator?

 9. U okviru informacije o profiluunesite detalje o poslu korisnika, odeljenju, sistemu Office itd. (Vi ili novi korisnik uvek možete da dodate ove informacije kasnije.) Izaberite stavku Dalje.

 10. Pregledajte detalje o korisniku. Ako treba da kupite dodatnu licencu za ovog korisnika, videćete obaveštenje na stranici redigovanje. Izaberite stavku Završi Dodavanje, a zatim izaberite stavku Zatvori.

 11. Proverite da li je korisnik uspešno kreiran: u Microsoft 365 centru administracije, u levom oknu za navigaciju izaberite stavku Korisnici> aktivni korisnici. Trebalo bi da bude naveden novi korisnik, kao i dodeljena licenca.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×