Kada se doda na Teams sastanku ili vebinuru, aplikacija "Pitanja i odgovori&omogućava organizatorima da zadrže režimirano ili nemoderirano pitanje i sesiju odgovora. Q&A je sada dostupna u javnom pregledu.

Da biste saznali više o korišćenju Q&A, možete da pogledate video o aplikaciji za&Q&.

Dodavanje Q&A

Možete da dodate Q&A u bilo kom trenutku na Teams sastanku. Uputstva koja slede su za dodavanje Q&A kada pravite sastanak.

 1. Koristite Teams ili Outlook da biste napravili sastanak i dodali još jednu osobu.

  Ako ste na Outlook, učinite ovo Teams tako što ćete kliknuti na dugme Teams Sastanak na traci sa alatkama, a zatim sačuvajte sastanak.

 2. Kliknite na dugme + na sastanku Teams i dodajte Q&A.

 3. Izaberite stavku Dodaj.

  Snimak ekrana koji prikazuje ikonu aplikacije UI na listi

  Napomena: Ako ne vidite aplikaciju, potražite Q&A u e-pošti Pronađi aplikaciju da biste je pronašli i dodali.

  Kada dodate Q&A, možete da odaberete početne postavke sastanka. Te postavke možete da promenite i tokom sastanka iz prozora za ćaskanje sastanka.

  Napomena: Uvek možete da omogućite Umereni razgovori učesnika, ali ne možete da ih onemogućite kada su aktivni.

  Snimak ekrana koji prikazuje Q&A Postavke

 4. Izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali postavke i vratili se na događaj iz kalendara.

  Dobra ideja je da unesete prvi komentar u niti za&koja će ljudima pomoći da započnu rad. Da biste to uradio, &Izaberite Q&A iz gornjeg menija sastanka, a zatim dodajte objavu.

Dodavanje Q&A u sastanak koji je poslao delegat ili grupa

Za scenarije u kojima se sastanak planira u ime neke druge osoba, kao što su postavke delegata u programu Microsoft Outlook ili scenariji u kojima je sastanak zakazan u ime grupe, važno je da imajte na utisku da jedini organizator sastanka može dodati Q&A u sastanak.

Za sastanke delegata, to znači da je osoba koja izgleda kao da poseduje ili organizuje poziv za kalendar organizatora, čak i ako je delegat poslao poziv kalendara u ime ovog organizatora. U ovom scenariju preporučujemo da zamolite vlasnika sastanka da doda pitanja&A. Tada delegat može da konfiguriše uloge sastanka u Outlook putem programskog dodatka Opcije sastanka.

Za sastanke koje je poslala grupa, osoba koja šalje poziv iz ličnog prijemnog sandučeta je organizator. Ta osoba može da konfiguriše uloge sastanka Outlook tako što će koristiti programski dodatak Opcije sastanka i dodati Q&A u Teams.

Moderirani ili nemoderirani sastanci

Pitanja učesnika će se odmah pojaviti u feedu za pitanja&pitanja učesnika. Ako ste uključili urednost, vi (kao organizator ili izlažeč) ćete videti tri naslova u Q&A niti. To su:

 • U pregledu (sva nova pitanja)

 • Objavljeno (pitanja koja mogu da vide učesnici)

 • Odbačeno (pitanja koja su pregledana, ali nisu objavljena i neće se videti od strane učesnika).

Yammer UI showing Published tab

Konfigurisanje uloge izlažeča

Q&Uloge preslikaju uloge podešene za sam sastanak. Uloge sastanka se mogu konfigurisati u opcijama sastanka kojima samo organizator sastanka može da pristupi. Da biste saznali više o konfigurisanju uloga sastanka u Teams u aplikaciji, pogledajte promena postavki učesnika za Teams sastanku. Da biste konfigurisali uloge sastanaka Outlook koristeći programski dodatak "Opcije sastanka", pogledajte koristite programski dodatak Teams "Sastanak" Outlook.

Pokretanje moderiranog sastanka

Kada je moderacija omogućena, sva nova pitanja se pojavljuju na kartici U redigozi. Svaki moderator (organizator ili izlaželac) može da pregleda i objavljuje ili odbacuje pitanja. Objavljena pitanja biće premeštena na karticu Objavljeno i vidljiva svim učesnicima. Odbačeno pitanje se premešta na karticu Odbačeno. Odbacena pitanja mogu da se objave kasnije, ako to želite.

Utisak pri radu organizatora i izlažeča

Postoje dva tipa jesenih iskustava – nesmoderna i režimirana Q&A:

 • Unmoderated Q&A— omogućava da sva pitanja učesnika budu odmah objavljena u Q&A feed.

  Yammer UI showing an Organizer's view

 • Moderator&(izlažečili organizator sastanka) pre objavljivanja da bi svi videli i komentarisali pitanja, potrebno je da pitanja budu pregledana.

  Yammer UI showing an Attendee's view

Kada je moderacija omogućena, sva dolatna pitanja izaberite karticu U redigovanje. Ovde mogu da se objave (i pređu na objavljeni feed da bi svi učesnici mogli da ih vide) ili da budu odbačeni, gde će preći na karticu Odbaci. Po potrebi, kasnije mogu da se vraćaju u prethodno stanje ili objave.

Važno: 

 • Od ključne je važnosti da podesite sastanak da dozvolite samo određenim osobama da budu izlažeči, što možete da uradite u opcijama Teams Sastanke. Svako koga naznačite kao izlažeča može da modera. Ako ne omogućite i ne dodeljivate određene osobe kao izlažeče, svi će biti moderator.

 • Pored suvišnih iskustava, izložilac i organizator mogu da kontrolišu kada su pitanja objavljena i da li su odgovori dozvoljeni (da bi pitanja bila u niti). To se uvek može podudaljiti ili isključiti.

Iskustvo učesnika

Q&A je dizajniran za sastanke koji zahtevaju veću strukturu. Bez obzira na to da li je sastanak režimisan ili ne, učesnici će uvek videti samo jednu Q&feeda. Oni mogu da objave, odgovore (ako su omogućeni) i reaguju na bilo koje pitanje u feedu&pitanja.

Ako je moderacija omogućena, kada učesnici prosleđuju pitanja, biće obavešteni da je pitanje primljeno i da će biti objavljeno ako moderator odobri.

Posle sastanka

Pitanja i odgovori u sesiji pitanja i&&odgovora u sesiji pitanja i odgovora biće dostupni za redigovanje na kartici Pitanja i odgovori Teams događaju iz kalendara nakon sastanka.

Faq

Kako se može upravljati&"Q&A" aplikacije?

Kao adminitar, možete da prikažete sve Teams aplikacije i upravljate njima, uključujući aplikaciju "&", za organizaciju.

Kako da izvezete&A sadržaj?

Q&A content is stored in the Microsoft 365 centar za usaglašenost access through eDiscovery. Buduće iteracije će uključivati izveštaj o istaknutim stavkama sastanka i funkcionalnost izvoza za organizatore sastanaka. 

Da li&podršku Microsoft 365 multi-Geo mogućnosti?

Q&A trenutno ne podržava Microsoft 365 multi-Geo mogućnosti. Q&A Data se podrazumevano skladište u Severnoj Americi ili EU (u zavisnosti od mrežne lokacije Yammer klijenta). 

Kako da omogućite Q&A za sve sastanke i vebinare?

Trenutno organizator sastanka&U svakom sastanku mora da doda aplikaciju za dodatne&. Buduće iteracije obuhvataju mogućnost dodavanja Q&A u kreiranje sastanaka u Outlook i Teams podrške delegata sastanka.

Mogu li da imam novi Q&feed za svaki novi periodični sastanak?

Aplikacija "&" trenutno podržava jednu Q&feed za sve periodične sastanke. Buduće iteracije obuhvataju mogućnost organizatora da kreiraju nove Q&A feedove za svaki periodični sastanak. 

Da li je&Q GCC?

Aplikacija "&" je dostupna u GCC kada GCC omoguće Yammer Enterprise u Microsoft 365 zakuca.

Gde mogu da saznam više o strukturiranim sastancima?

Pratite ove najbolje prakse za hosting uspešnih velikih sastanaka u Microsoft Teams.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×