Dodavanje uređivanja ili jezika za kreiranje ili Postavljanje željenih postavki jezika u sistemu Office

Možete da koristite jezičke opcije za Office da biste dodali jezik, da biste izabrali jezik za prikaz korisničkog interfejsa i da biste ga odredili.

Opcije jezika se nalaze u odeljku " Postavljanje željenih postavki jezika za Office " u dijalogu "Office opcije", kojem možete da pristupite tako što ćete otići na stavke> opcije> jezik. Jezici za prikaz i autorstvo mogu da se postavljaju nezavisno. Na primer, možete da imate sve podudaranje sa jezikom operativnog sistema ili da koristite kombinaciju jezika za prikaz operacijskih sistema, autorstvo i Office UI.

Dostupnost jezika zavisi od jezičke verzije sistema Office i dodatnih jezičkih paketa, jezičkih interfejs paketa ili jezika ekranskih napomena koji su instalirani na računaru. 

Dodavanje jezika

Možete da dodate jezik prikaza ili jezik za autorstvo. Jezik za prikaz određuje jezik koji Office koristi u korisnički interfejs, dugmad, dijalozi itd. Jezik za autorstvo utiče na smer teksta i raspored za vertikalno, zdesna nalevo i pomešan tekst. Autorski jezici takođe uključuje alatke za proveru kao što su rečnici za proveru pravopisa i gramatike. (Jezik za odobravanje se prikazuje na vrhu liste podebljan. Ovo možete promeniti tako što ćete izabrati željeni jezik i izabrati stavku " Podesi kao preferirani".)

Da biste dodali jezik za prikaz:

 1. Otvorite neki Office program, na primer Word.

 2. Izaberite stavke > Opcije > jeziku.

 3. U okviru Office jezik za prikaz, na skupu željenih opcija jezika za Office, izaberite stavku instaliraj dodatne jezike ekrana iz Office.com.

 4. Odaberite željeni jezik u dijalogu Dodavanje jezika za autorstvo , a zatim izaberite stavku Dodaj. Otvara se stranica pregledača gde možete da preuzmete instalacionu datoteku.

 5. Na stranici pregledača izaberite stavku Preuzmi i pokreće preuzetu verziju da biste dovršili instalaciju.

 6. Dodat jezik se pojavljuje na listi jezika za prikaz sistema Office.

Da biste dodali jezik za autorstvo:

 1. Otvorite neki Office program, na primer Word.

 2. Izaberite stavke >Opcije >jeziku.

 3. Na stranici " Postavljanje željenih opcija jezika za Office, u okviru Office autorstvo jezika iprovera, izaberite stavku Dodaj jezik....

 4. Odaberite željeni jezik u dijalogu Dodavanje jezika za autorstvo , a zatim izaberite stavku Dodaj. Otvara se stranica pregledača gde možete da preuzmete instalacionu datoteku.

 5. Na stranici pregledača izaberite stavku Preuzmi i pokreće preuzetu verziju da biste dovršili instalaciju.

 6. Dodat jezik se pojavljuje na listi Office jezika za autorstvo.

Ako je dostupno proveru , pored imena jezika možete da nabavite jezički paket pomoću alatki za proveru za jezik. Ako provera nije dostupna pored imena jezika, alatke za proveru nisu dostupne za taj jezik. Ako je provera instalacije prikazana pored imena jezika, sve je podešeno.

 • Da biste se kretali na mreži i dobili željeni jezički paket, izaberite vezu pristupačni .

Obe vrste Office jezika (prikaz i autorstvo) imaju željeni jezik koji možete da podesite nezavisno.

Željeni jezik je podebljan na vrhu svakog jezika. Redosled jezika na listi je redosled po kom jezici koriste Office. Na primer, ako je vaš redosled jezika za prikaz španski <preferirani>, nemački i japanski, a španski jezik za jezike se uklanja sa računara, nemačko postaje željeni jezik za prikaz.

Da biste odredili željeni jezik:

 1. Otvorite neki Office program, na primer Word.

 2. Izaberite stavke > Opcije > jeziku.

 3. U okviru Postavljanje željenih opcija jezika u sistemu Officeuradite nešto od sledećeg:

  • U okviru Office jezik za prikazodaberite željeni jezik sa liste, a zatim izaberite stavku Podesi kao željeno.

  • U okviru Office jezici za autorstvo i proveru, na listi odaberite željeni jezik, a zatim izaberite stavku Podesi kao željeno.

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradite odmah

Možete da koristite opcije jezika u sistemu Office da biste dodali jezik ili izabrali jezik na kojem se prikazuju pomoć i ekranske napomene.

Opcije jezika se nalaze u dijalogu Podešavanje željenih postavki jezika za Office, kojem možete pristupiti preko opcija Datoteka > Opcije > Jezik. Jezik prikaza i jezik pomoći možete da podesite pojedinačno. Na primer, možete da podesite da se sve podudara sa jezikom operativnog sistema, a možete i da koristite kombinaciju jezika za operativni sistem, uređivanje, prikaz i pomoć.

Dostupnost jezika zavisi od jezičke verzije sistema Office i dodatnih jezičkih paketa, jezičkih interfejs paketa ili jezika ekranskih napomena koji su instalirani na računaru. 

Dodavanje jezika

U Office programe možete da dodate jezik tako što ćete dodati jezik za uređivanje. Jezik za uređivanje sastoji se od uputstava za smer i alatke za proveru za taj jezik. Alatke za proveru su funkcije specifične za jezik, kao što su rečnici za proveru pravopisa i gramatike. (Podrazumevani jezik za uređivanje se pojavljuje podebljano na vrhu liste. Ovo možete promeniti tako što ćete izabrati željeni jezik i izabrati stavku Postavi kao podrazumevano.)

 1. Otvorite neki Office program, na primer Word.

 2. Izaberite stavke > Opcije > jeziku.

 3. U dijalogu Postavljanje željenih opcija jezika u sistemu Office , u okviru izbor jezika za uređivanjeizaberite jezik za uređivanje koji želite da dodate sa liste Dodaj još jezika za uređivanje , a zatim izaberite stavku Dodaj.

  Dodatni jezik se pojavljuje na listi jezika za uređivanje.

Ako se stavka Nije omogućeno pojavljuje u koloni Raspored tastera na tastaturi, uradite sledeće:

 1. Izaberite povezanost nije omogućena .

 2. Windows postavke će se otvoriti na stranici jezika. U dijalogu opcije dodavanja jezika za Windows, izaberite stavku Dodaj jezik, odaberite jezik na listi, a zatim izaberite stavku Dodaj.

 3. Zatvorite dijalog Dodavanje jezika u Windows postavkama. U dijalogu Office, jezik bi trebalo da se pojavi kao omogućen u okviru rasporeda na tastaturi u odeljku izbor jezika za uređivanje jezika .

Ako se stavka Nije instalirano pojavljuje u koloni Provera, možda ćete morati da nabavite jezički paket ili jezički interfejs paket da biste imali alatke za proveru za jezik.

 • Da biste se kretali na mreži i dobili željeni jezički paket, izaberite stavku nije instalirana .

Jezici prikaza i jezici pomoći su jezici koji se koriste u sistemu Office za elemente prikaza kao što su stavke menija, komande i kartice, pored jezika prikaza datoteke pomoći.

Podrazumevani jezik se pojavljuje podebljano u vrhu liste. Redosled jezika na listama jezika prikaza i pomoći jeste redosled po kojem Office koristi jezike. Na primer, ako u redosledu jezika prikaza stoji španski <podrazumevani>, nemački, pa japanski, a alatke za španski jezik su uklonjene s računara, nemački postaje podrazumevani jezik prikaza.

Da biste podesili podrazumevani jezik:

 1. Otvorite neki Office program, na primer Word.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Jezik.

 3. U dijalogu Postavljanje željenih opcija jezika u sistemu Office , u okviru izbor jezika za prikaz i pomoćodaberite jezik koji želite da koristite, a zatim izaberite stavku Postavi kao podrazumevano.

Koji jezik prikaza se koristi za određene Office programe?

Ako koristite više jezika i prilagodili ste Office u skladu sa željenim načinom rada, pregledajte sve Office programe da biste za svaki od njih videli podrazumevani jezik prikaza.

 • U dijalogu Postavljanje željenih opcija jezika u sistemu Office , u okviru izbor jezika prikaza i pomoćiizaberite stavku Prikaz jezici za prikaz instalirani za svaki Microsoft Office program.

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo za sledeće Office programe: Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint, Publisher, Visio i Word. Nije dostupna za Office 2016 programe.

Ekranske napomene su mali iskačući prozori koji daju kratku pomoć prilagođenu kontekstu prilikom zadržavanja pokazivača na elementu prikaza kao što je dugme, kartica, kontrola dijaloga ili meni. Postavljanjem jezika ekranske napomene u jednom Office programu biće postavljen jezik za sve instalirane Office programe.

 1. Otvorite neki Office program, na primer Word.

 2. Izaberite stavke > Opcije > jeziku.

 3. U dijalogu Postavljanje željenih postavki jezika u sistemu Office , u okviru Odaberite jezik ekranskenapomene, odaberite jezik ekranske napomene.

  Napomene: 

  • Ova funkcija nije dostupna u sistemu Office 2016.

  • Ako željeni jezik nije naveden, možda će biti potrebno da dodate više jezičkih usluga. Izaberite Kako da nabavim još jezika za ekranske napomene iz Office.com, a zatim pratite uputstva za preuzimanje i instalaciju.

  • Pošto instalirate novi jezik ekranske napomene, on postaje podrazumevani jezik ekranske napomene.

Više informacija o ekranskim napomenama potražite u članku Prikazivanje ili skrivanje ekranskih napomena.

Takođe pogledajte

Omogućavanje ili promena jezika rasporeda tastera na tastaturi

Provera pravopisa i gramatike na drugom jeziku

Uključite automatsko otkrivanje jezika

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×