Pređi na glavni sadržaj

Dodeljivanje kategorije boje kalendara zakazane obaveze, sastanka ili događaja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da pratite sve stavke koje su povezane na određeni projekat ili zadatak pomoću kategorija boja da lako identifikujete i organizovali stavke. Pored stavke kalendara, možete dodeliti kategorije boja kontakte, poruke, zadatke, beleške i stavki u dnevniku.

Kategorije boja povezuju kalendarskih stavki radi lakše identifikacije. Kategorije boja povezivanje sa drugim srodnim stavkama, kao što je poruka ili kontakata.

Kategorije primenjuju se samo na stavke u kalendaru. Ako primenite kategorije boje na poziv za sastanak ili na sastanku ste primili u ime druge osobe koju kategoriju boje će se prikazivati samo u kalendaru.

Možete da kliknite desnim tasterom miša zakazane obaveze i dodelite kategoriju.

Iste liste kategorija se koristi za sve Outlook stavke, uključujući e-poruke, zadatke i kontakte. Ako ne vidite kategoriju potrebno na listi, odaberite stavku sve kategorije. Odatle, možete da prikažete dodatnim kategorijama nije prikazan u priručnom meniju ili da kreirate i dodelite nove kategorije boja. Više informacija o kreiranju i dodeljivanje kategorije boje, pogledajte članak Kreiranje i dodela kategorija boja.

Dodeljivanje kategorije boje zakazane obaveze, sastanka ili događaja, koristite jedan od sledećih opcija:

  • Iz glavnog kalendara prikaza, kliknite desnim tasterom miša zakazanu obavezu, sastanak ili događaj, pokazivač Kategorizuj Slika dugmeta , a zatim izaberite kategoriju boje.

  • Iz otvorene zakazane obaveze, sastanka ili događaja, potražite dugme Kategorizuj Slika dugmeta na traci, u grupi oznake .

    Možete da primenite kategorije boje za otvorenu zakazanu obavezu, sastanak ili događaj.

Da biste videli još kategorija ili da biste kreirali novu kategoriju, izaberite stavku Sve kategorije da biste otvorili dijalog Kategorije boja .

Dodeljivanje kategorije boje u dijalogu Kategorije boja , potvrdite izbor u polju za potvrdu pored kategorije boje. Dijalog Kategorije boja takođe je brz način da biste dodelili stavke više kategorija.

Polje kategorije boje

Prvi put da dodelite podrazumevanu kategoriju boje stavci, će tražiti da preimenujete kategoriju. U ovom trenutku, takođe možete da promenite boju kategorije i odaberete tastersku prečicu.

Dodavanje nove kategorije

Napomene: 

  • Boju koja je pridružena kategoriji možete da promenite u svakom trenutku.

  • Drugi način da biste otvorili meni Kategorizuj i dijalog Kategorije boja jeste tako što ćete kliknuti na dugme Kategorizuj Slika dugmeta na traci sa alatkama.

  • U meniju Kategorizuj prikazuje se samo 15 najskorije korišćenih kategorija boja. Da biste videli ostale kategorije, u meniju Kategorizuj izaberite stavku Sve kategorije .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×