Dodeljivanje kategorije boje zakazanoj obavezi, sastanku ili događaju u kalendaru

Možete da pratite sve stavke povezane sa određenim projektom ili zadatkom pomoću kategorija boja da biste lako identifikovali i organizovali stavke. Pored stavki kalendara, možete da dodelite kategorije boja kontaktima, porukama, zadacima, beleškama i stavkama dnevnika.

Kategorije boja povezuju stavke kalendara radi jednostavne identifikacije. Kategorije boja vas povezuju i sa drugim srodnim stavkama, kao što su poruke ili kontakti.

Kategorije se primenjuju samo na stavke u kalendaru. Ako kategoriju boje primenjujete na poziv za sastanak ili na sastanak koji ste dobili od druge osobe, ta kategorija boje će se prikazati samo u vašem kalendaru.

Možete da kliknete desnim tasterom miša na zakazanu obavezu i dodelite joj kategoriju.
 

Lista "iste kategorije" se koristi za sve Outlook stavke, uključujući e-poruke, zadatke i kontakte. Ako ne vidite kategoriju koja vam je potrebna na listi, odaberite stavku sve kategorije. Odatle možete da prikažete dodatne kategorije koje se ne prikazuju u priručnom meniju ili da kreiraju i dodele nove kategorije boja. Više informacija o kreiranju i dodeljivanju sopstvenih kategorija boja potražite u članku Kreiranje i dodela kategorija boja.

Da biste dodeli kategoriju boje zakazanoj obavezi, sastanku ili događaju, koristite neku od sledećih opcija:

  • U glavnom prikazu kalendara, kliknite desnim tasterom miša na zakazanu obavezu, sastanak ili događaj, izaberite stavku Kategorizuj Slika dugmeta , a zatim izaberite kategoriju boje.

  • Iz otvorene zakazane obaveze, sastanka ili događaja, potražite dugme " Kategorizuj " Slika dugmeta na traci, u grupi oznake .

Da biste videli više kategorija ili kreirali novu kategoriju, izaberite stavku sve kategorije da biste otvorili dijalog kategorije boja .

Da biste dodelili kategoriju boje iz dijaloga kategorije boja , potvrdite izbor u polju za potvrdu pored kategorije boje. Dijalog Kategorije boja je i brz način da dodelite više kategorija nekoj stavci.

Polje "kategorije boja"

Kada stavci prvi put dodelite podrazumevanu kategoriju boje, bićete upitani da preimenujete kategoriju. U ovom trenutku takođe možete da promenite boju kategorije i odaberete tastersku prečicu.

Dodavanje nove kategorije

Napomene: 

  • Možete da promenite boju povezanu sa kategorijom u bilo kom trenutku.

  • Drugi način za otvaranje dijaloga " kategorizovanje " i " kategorije boja " je tako što ćete na traci sa alatkama izabrati stavku Kategorizuj Slika dugmeta .

  • Samo 15 nedavno korišćenih kategorija boja se pojavljuje u meniju Kategorizuj. Da biste videli ostale kategorije, izaberite stavku Sve kategorije na meniju Kategorizuj.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×