E-pošta nedostaje u prijemnom poštanskom sandučetu Outlook.com

Određeni programski dodaci u pregledaču Firefox mogu da spreče učitavanje prijemnog poštanskog sandučeta. Posetite Firefox podrška da biste saznali kako da onemogućite ili uklonite dodatke.

Napomena: Ako se niste prijavili u Outlook.com poštansko sanduče barem jednom ujedna-godina periodu, Microsoft će zatvoriti vaše Outlook.com poštansko sanduče i sve e-poruke će biti izbrisane. Morate da se prijavite na Microsoft nalog najmanje jednom upet-godina perioda da biste zadržali Microsoft nalog i povezane usluge. Ako se ne prijavite tokom ovog perioda, pretpostavljamo da je vaš Microsoft nalog neaktivan i da će ga zatvoriti umesto vas. Da biste saznali više, pogledajte Microsoft ugovor o uslugama.

Potvrdite izbor u fascikli neželjene e-pošte

Ponekad su poruke greškom označene kao neželjene po drugim aplikacijama za e-poštu. Potvrdite svoju fasciklu neželjene e-pošte i pogledajte da li je poruka tamo. Ako je poruka neispravno premeštena u ovu fasciklu, izaberite poruku, a zatim izaberite stavku nije neželjena > nije neželjena.

Ako koristiteOutlook za iOS iliOffice za Android aplikacije, idite u fasciklu "Neželjena e-pošta", izaberite poruku i izaberite Ikona „Još opcija“ > Premesti u prijemno poštansko sanduče.

Ako koristite mobilni pregledač, idite u fasciklu Neželjena e-pošta, izaberite poruku i izaberite Ikona „Još opcija“ > Označi kao ne kao neželjeno.

Da biste izbegli da se poruke premeštaju u fasciklu "Neželjena e-pošta" u drugoj aplikaciji za e-poštu, koristite Microsoft aplikaciju kao što jePošta za Windows 10 iliOutlook za Windows.

Napomena: Poruke se automatski uklanjaju iz fascikle "Neželjena e-pošta" posle 30 dana i ne mogu da se dobijaju.

Proverite karticu „Ostalo“

Ako je fokusirano Prijemno sanduče uključeno za vaš nalog, poruka je možda na drugoj kartici. Izaberite drugu karticu i pogledajte da li je tu poruka. Ako je poruka pogrešno premeštena na drugu karticu, izaberite poruku i izaberite stavku Premesti u > Premesti u fokusirano Prijemno sanduče

Ako koristiteOutlook za iOS iliOffice za Android aplikacije ili mobilni pregledač, izaberite drugu karticu, izaberite poruku i izaberite stavku Ikona „Još opcija“ > Premesti u fokusirano Prijemno sanduče.

Potvrdite izbor u fascikli "Izbrisane stavke"

Uverite se da poruka koja nedostaje nije u fascikli "Izbrisane stavke". Ako je poruka pogrešno premeštena u ovu fasciklu, izaberite poruku, a zatim izaberite stavku Vrati u prethodno stanje.

Ako koristiteOutlook za iOS iliOffice za Android aplikacije ili mobilni pregledač, idite u fasciklu izbrisane stavke, izaberite poruku i izaberite Ikona „Još opcija“ > Pređite uprijemno sandučefascikle >.

Ako ne vidite poruku u fascikli "Izbrisane stavke", poruka je možda uklonjena, ali je i dalje može spasti. U stavkama koje su izbrisane, iznad liste poruka izaberite stavku spasi stavke izbrisane iz ove fascikle. Ako pronađete poruku, izaberite je, a zatim izaberite stavku Vrati u prethodno stanje.

Napomene: 

  • Poruke uklonjene iz fascikle "Izbrisane stavke" mogu se povratiti za 30 dana.

  • Ne možete da oporavite poruke uklonjene iz fascikle "Izbrisane stavke" u Outlook za iOS iliOffice za Android aplikacijama ili mobilnom pregledaču. Da biste to uradili, koristite računar.

  • Nije moguće spasiti poruke izbrisane iz naloga deteta.

Potvrdite meni filtera

Ako filtrirate listu poruka, poruka koju tražite se možda neće pojaviti. Da biste promenili opcije filtriranja, izaberite stavku Filtriraj iznad liste poruka i izaberite sve

Ako koristiteOutlook za iOS iliOffice za Android aplikacije ili mobilni pregledač, na listi poruka se pojavljuje izbor trenutnog filtera. Da biste obrisali izbor filtera, izaberite ga iznad liste poruka.

Potvrdite pravila

Možda ste kreirali pravilo prijemnog poštanskog sandučeta ili pravilo za čišćenje koje premešta poruke u drugu fasciklu. Idite na Postavke pravila i potvrdite pravila. Ako pronađete pravilo koje pogrešno premešta poruke iz prijemnog poštanskog sandučeta, izaberite Uređivanje ikone pravila da biste uredili pravilo ili Ikona "Izbriši pravilo" da biste je izbrisali.

Napomena: Morate da koristite računar da biste prikazali i uredili pravila.

Potvrdite izbor fascikle arhive

Ako ste arhivirao poruku, ona se neće pojaviti u prijemnom poštanskom sandučetu. Uverite se da poruka koja nedostaje nije u fascikli arhive. Ako želite da ponovo premestite arhiviranu poruku u prijemno poštansko sanduče, izaberite poruku, a zatim izaberite stavku Premesti u > Prijemno poštansko sanduče.

Ako koristiteOutlook za iOS iliOffice za Android aplikacije ili mobilni pregledač, idite u fasciklu arhive, izaberite poruku i izaberite Ikona „Još opcija“ > Pređite uprijemno sandučefascikle >.

Takođe pogledajte

Vraćanje izbrisanih e-poruka u prethodno stanje u usluzi Outlook.com

Korišćenje pravila za prijemno poštansko sanduče u usluzi Outlook.com

Organizovanje prijemnog poštanskog sandučeta pomoću arhiviranja, čišćenja i drugih alatki u usluzi Outlook.com

Pretplata da biste na najbolji način iskoristili vreme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×