Filtriranje podataka koje uvozite u Power Pivot

Kada uvozite podatke iz spoljnog izvora podataka u Power Pivot, birate koje kolone želite iz svake tabele i filtrirate ih da biste ograničili broj redova u modelu podataka.

 1. U programu Excel, na kartici Power Pivot > Upravljanje modelom podataka da biste otvorili Power Pivot prozor.

 2. Izaberite stavke Početak > Preuzmi spoljne podatke, kliknite na neko dugme da biste otvorili Čarobnjak za uvoz tabele: Iz baze podataka, Iz izveštaja, Iz usluge podataka ili Iz drugih izvora.

 3. Na stranici Izbor tabela i prikaza izaberite tabelu, a zatim kliknite na Pregled & Filter.

 4. Da biste izuzeli kolone, opozovite izbor u poljima za potvrdu pored kolona koje ne želite da uvezete.

 5. Da biste smanjili broj redova, pronađite kolonu koja sadrži kriterijume na osnovu kojih želite da izvršite filtriranje, a zatim kliknite na strelicu nadole koja se nalazi desno od zaglavlja kolone. U meniju automatskog filtera izvršite jednu od sledećih radnji:

  1. Sa liste koja sadrži vrednosti kolona izaberite ili obrišite jednu ili više vrednosti na osnovu kojih se vrši filtriranje. Na primer, ako kolone sadrže imena kategorija proizvoda, izaberite samo one kategorije koje želite da uvezete. Ako je broj vrednosti izuzetno veliki, pojedinačne stavke možda neće biti prikazane na listi. Umesto toga, videćete poruku: „Previše stavki za prikaz“.

  2. Kliknite na opciju Filteri za brojeve ili Tekstualni filteri (u zavisnosti od tipa kolone), a zatim kliknite na jednu od komadi operatora poređenja (kao što je Jednako je) ili kliknite na opciju Prilagođeni filter. U dijalogu Prilagođeni filter kreirajte filter.

   Napomena: Ako pogrešite i želite da počnete ponovo, kliknite na Obriši filtere redova.

 6. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali uslov filtera i da biste se vratili na stranicu čarobnjaka Izbor tabela i prikaza. Kolona Detalji o filteru sada sadrži vezu, Primenjeni filteri. Kliknite na vezu da biste pregledali izraz filtera koji je čarobnjak kreirao. Sintaksa za svaki izraz filtera zavisi od dobavljača i ne može se uređivati ručno. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog „Detalji o filteru“.

 7. Kliknite na dugme Završi da biste uvezli podatke sa primenjenim filterima.

Filteri koji smanjuju količinu uvezenih podataka primenjuju se samo tokom operacija uvoza. Nije moguće dodati filtere kada su podaci već uvezeni, a zatim osvežiti da bi se dobili manju skupovi redova.

Filteri koji kontrolišu koji se podaci prikazuju u programu Excel ili u programskom dodatku Power Pivot lako se primenjuju u bilo kom trenutku. Imajte u vidu da filtriranje postojećeg skupa podataka ne menja podatke u radnoj svesci – samo prikazane podatke. Ako vas brine veličina datoteke, filtriranje podataka dok vršite uvoz umanjuje radnu svesku.

Za feedove podataka možete da promenite samo kolone koje su uvezene. Ne možete da filtrirate redove prema vrednostima ako izvor feeda podataka nije izveštaj i ako taj izveštaj nije određen parametrima.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×