Pređi na glavni sadržaj
Filtriranje podataka u izveštaju

Filtriranje podataka u izveštaju

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada prikazujete Access izveštaj na ekranu, možete da primenite filtere na nulu na podatke koje želite da vidite. A zatim možete da odštampate izveštaj sa samo te podatke. Više informacija o pravljenju izveštaja potražite u članku Uvod u izveštaje u programu Access.

Napomena:  Ovaj članak se ne odnosi na Access veb aplikacije – vrsta baze podataka koju dizajnirate pomoću programa Access i objavljujete na mreži.

Da biste filtrirali podatke u izveštaju, otvorite ga u prikazu izveštaja (kliknite desnim tasterom miša u oknu za navigaciju i izaberite stavku Prikaz izveštaja). Zatim, kliknite desnim tasterom miša na podatke koje želite da filtrirate.

Na primer, u izveštaju u kojem su popisani svi zaposleni, možda ćete želeti da ograničite prikaz samo na zaposlene čije prezime počinje slovom „L”:

 1. Kliknite desnim tasterom miša bilo koje prezime i izaberite stavku Filteri za tekst > Počinje sa.

  Primena filtera u izveštaju tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na vrednost u prikazu izveštaja.

 2. Unesite „L” u dijalogu koji se pojavljuje i kliknite na dugme u redu.

  Prilagođeni Filter dijalog sa upisanim slovom „L”. access primenjuje filter, a sada možete da odštampate izveštaj sa samo te podatke.

  Izveštaj o zaposlenima filtriran samo zaposlene čije prezime počinje slovom „L”.

Uključivanje/isključivanje ili brisanje filtera

Na kartici Početak kliknite na dugme Preklopnik filtera da biste uklonili i ponovo primenili filter po potrebi.

Ako zatvorite izveštaj bez izričito da obrišete filtere, Access pamti ih i kliknete na dugme Preklopnik filtera ponovo da ih primenite sledeći put kada otvorite izveštaj. Ovo funkcioniše čak i ako je zatvorite i ponovo otvorite bazu podataka. Međutim, ako kliknete na Početak > Napredno > Obriši sve filtere, Access briše filtere potpuno i treba da počnete ispočetka pored puta.

Čuvanje filtera kao upita

Ako imate mnogo filterima primenjenim na izveštaj, možda ćete želeti da sačuvate filtere kao upit. Zatim možete da upotrebite upit kao izvor podataka za trenutni izveštaj ili novi izveštaj ili samo pokrenete upit sledeći put budete želeli da biste videli podatke.

 1. Primenite filtere i kliknite na Početak > Napredno > Napredno filtriranje/sortiranje.

  Access kreira upit koji sadrži sve filtere koje ste primenili. Ako želite da biste videli druge kolone osim filtrirane kolone u rezultat upita, kliknite dvaput na njih u tabele da biste ih dodali u koordinatnu mrežu upita.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaji unesite ime za upit.

Više informacija o izveštajima, pogledajte članak Uvod u izveštaje u programu Accessi detaljnije informacije o filtriranju potražite u članku Primena filtera radi prikazivanja izbor zapisa u Access bazu podataka. Ako vas zanima druge stvari koje možete uraditi sa upitima, pogledajte članak Uvod u upite.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×