Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kada prikazujete Access izveštaj na ekranu, možete da primenjujete filtere na nulu u podacima koje želite da vidite. A zatim možete da odštampate izveštaj sa samo tim podacima. Više informacija o izgradnji izveštaja potražite u članku uvod u izveštaje u programu Access.

Napomena:  Ovaj članak se ne odnosi na Access veb aplikacije – vrsta baze podataka koju dizajnirate pomoću programa Access i objavljujete na mreži.

Da biste filtrirali podatke u izveštaju, otvorite ga u prikazu izveštaja (kliknite desnim tasterom miša na njega u oknu za navigaciju i izaberite stavku Prikaz izveštaja). Zatim kliknite desnim tasterom miša na podatke koje želite da filtrirate.

Na primer, u izveštaju sa svim zaposlenima možda ćete želeti da ograničite izveštaj na zaposlene čije prezime počinje sa "L":

 1. Kliknite desnim tasterom miša na bilo koje prezime i izaberite stavku Filteri za tekst > počinju sa.

  Primena filtera u izveštaju pritiskanjem vrednosti u prikazu izveštaja desnim tasterom miša.

 2. U polje koje se pojavi unesite "L" i kliknite na dugme u redu.

  Dijalog „Prilagođeni filter“ sa upisanim slovom "L".

  Access primenjuje filter i sada možete da odštampate izveštaj sa samo tim podacima.

  Izveštaj o zaposlenima filtriran tako da prikazuje samo zaposlene čije prezime počinje sa slovom "L".

Uključivanje ili brisanje filtera

Na kartici Početak kliknite na dugme preklopnik da biste uklonili i ponovo primenili filter po potrebi.

Ako zatvorite izveštaj bez eksplicitnog čišćenja filtera, Access ih pamti i možete ponovo da kliknete na dugme preklopnik filtera da biste ih ponovo prijavili sledeći put kada otvorite izveštaj. Ovo funkcioniše čak i ako zatvorite i ponovo otvorite bazu podataka. Međutim, ako kliknete na početak > Napredne > Obrišite sve filtere, Access u potpunosti briše filtere i moraćete da počnete od početka sledeći put.

Čuvanje filtera kao upita

Ako je na izveštaj primljene mnogo filtera, možda ćete želeti da sačuvate filtere kao upit. Zatim upit možete da koristite kao izvor podataka za trenutni izveštaj ili novi izveštaj ili samo da pokrećete upit sledeći put kada želite da vidite podatke.

 1. Primena filtera i izaberite stavku početak > Advanced > Napredni filter/sortiranje.

  Access kreira upit koji obuhvata sve filtere koje ste izvršili. Ako želite da vidite druge kolone pored filtrirane kolone u izlazu upita, kliknite dvaput na njih u tabelama da biste ih dodali u koordinatnu mrežu upita.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaji unesite ime za upit.

Više informacija o izveštajima potražite u članku Uvod u izveštaje u programu Access, a detaljnije informacije o filtriranju potražite u članku primena filtera za prikaz izbora zapisa u Access bazi podataka. Ako vas zanima druge stvari koje možete da uradite sa upitima, pogledajte članak Uvod u upite.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×