Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Filtriranje podataka u upitu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Upiti preuzimanje redova i kolona iz tabela. Kada pokrenete upit, možete dalje da ograničite broj stavki, što je prikazano u listu sa podacima tako što ćete primeniti filtere. Filteri su dobar izbor kada želite da privremeno da biste ograničili rezultate upita bez odlaze u prikazu dizajna da biste uredili upit. Više informacija o kreiranju upita potražite u članku Uvod u upite.

Da biste filtrirali podatke u upitu, otvorite je u prikazu lista sa podacima, kliknite na strelicu nadole na vrhu kolone i odaberite opciju filtera.

Evo kako to izgleda u Access aplikaciji:

Filtriranje kolone u upitu u Access aplikaciji.

Možete da izaberete više vrednosti sa liste, ali u aplikaciji, na listi filtera zatvara svaki put kada izaberete opciju. Mogu da nastave izgradnju filter tako što ćete otvaranje liste i izbor nove stavke. Više informacija o Access aplikacijama potražite u članku Kreiranje Access aplikacije.

A evo kako to izgleda u bazi podataka:

Filtriranje kolone upita u bazi podataka.

Imajte u vidu opciju Filteri za datum sa liste – u bazi podataka, možete da odaberete specijalizovanije filtere u zavisnosti od tipa podataka kolone. Na primer, u polju za tekst, videćete opciju za Filteri za tekst i u numeričkog polja, videćete opciju za Filteri za brojeve . Ove filtere lakše da biste filtrirali po opsegu vrednosti, umesto da pojedinačno izabrati sve vrednosti.

Sve filtere se automatski brišu se kada zatvorite upit. Ili, možete da opozovete izbor filtera iz kolone tako što ćete kliknuti na dugme izabrati stavku Obriši Filter na listi.

Više informacija o kreiranju upita potražite u članku Uvod u upitei detaljnije informacije o filtriranju potražite u članku Primena filtera radi prikazivanja izbor zapisa u Access bazu podataka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×