Oblikovanje objekta (okno za boju linije)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomene: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na oblik, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u oblik ili druge objekat bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Undo button na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Možete istovremeno da opozovete više promene koje ste izvršili na jednoj opciji dijaloga, dok je ne unesete izmene u drugu opciju dijaloga između.

  • Možda ćete želeti da premestite dijalog tako da možete da vidite oblik i dijalog u isto vreme.

Bez linija     Da biste liniju učinili prozirnom ili bez boje, izaberite ovu opciju.

Puna linija     Da biste dodali boju i prozirnost linije, izaberite ovu opciju.

Linija sa prelivom boja     Da biste dodali popunu preliv linije, izaberite ovu opciju.

Puna linija

Boja     Da biste odabrali boju za liniju, kliknite na dugme boja Slika dugmeta , a zatim izaberite željenu boju. Da biste promenili boju u neku koju boje teme ne sadrže, izaberite stavku Još boja, a zatim na kartici Standardne izaberite željenu boju ili na kartici Prilagođene napravite sopstvenu boju. Prilagođene boje i boje na kartici Standardne neće biti ažurirane ako kasnije promenite tema za dokument.

Prozirnost     Da biste naveli koliko se može videti kroz oblik, pomerite klizač Prozirnost ili unesite broj u polje pored klizača. Možete da menjate procenat prozirnosti od 0 (potpuno neprozirno, podrazumevana) do 100% (potpuno prozirno).

Linija sa prelivom boja

Popune prelivom boja se postepeno mešavina zajedno dve ili više boja popune.

Dijagram koji prikazuje oblik sa popunom prelivom boja i tri boje koje sačinjavaju preliv.

Unapred određene boje     Da biste odabrali ugrađeni preliv za liniju, izaberite stavku Postavljanje početne vrednosti boje Slika dugmeta , a zatim izaberite željenu opciju.

Tip     Da biste naveli smer koji se koristi za crtanje Popuna prelivom boja, izaberite opciju sa liste. Tip koji ste izabrali određuje dostupne u smeru.

Smer     Da biste odabrali drugu napredovanja boja i nijanse, kliknite na dugme smer, a zatim izaberite željenu opciju. Pravci koje su dostupne zavise od preliva tip koji odaberete.

Ugao     Da biste naveli ugao za koji se Popuna prelivom boja rotira unutar oblika, izaberite željeni stepen sa liste. Ova opcija je dostupna samo kada izaberete stavku linearnitip.

Tačke prelivanja boje

Tačke prelivanja boje predstavljaju pojedinačne boje koje sačinjavaju preliv. Ako želite da kreirate preliv iščezne od crvene preko zelene do plave, morate tri tačke prelivanja: crvena prelivanja, plavi i zeleni. Tačke prelivanja boje definiše četiri svojstva: položaj, boju, svetlinui Prozirnost. Svaku od ovih vrednosti se primenjuje na tačku prelivanja, ne celu popunu.

Klizač za tačke prelivanja boje    Popuna prelivom boja sastoji se od nekoliko tačaka prelivanja, ali možete da promenite samo jednu tačku prelivanja odjednom. Kliknite na tačku prelivanja boje koje želite da uredite i željene opcije boje, položaj, svetlinui Prozirnost će se odraziti na trenutne postavke za tu tačku prelivanja.

Klizač za tačke prelivanja boje

Dodavanje preliva      Dugme „Dodaj tačke prelivanja boje“ Da biste dodali preliva, izaberite stavku Dugme „Dodaj tačke prelivanja boje“ , a zatim postavite boju, svetlinui Prozirnost opcije koje želite.

Uklanjanje prelivanja boja      Dugme „Ukloni prekid preliva“ Da biste izbrisali korak prelivanja, kliknite na dugme Zaustavi na klizač za koji želite da izbrišete, a zatim kliknite na dugme Dugme „Ukloni prekid preliva“ .

Boja     Da biste odabrali boju koja se koristi za tačku prelivanja, kliknite na dugme boja Slika dugmeta , a zatim izaberite željenu boju. Da biste promenili boju u neku koju boje teme ne sadrže, izaberite stavku Još boja, a zatim na kartici Standardne izaberite željenu boju ili na kartici Prilagođene napravite sopstvenu boju. Prilagođene boje i boje na kartici Standardne neće biti ažurirane ako kasnije promenite tema za dokument.

Položaj     Da biste podesili lokaciju tačku prelivanja, unesite broj u polje ili premestite tačku prelivanja na klizač za preliv. Položaj zaustavi određuje gde će se pojaviti boje u preliv.

Klizač za tačke prelivanja boje

Svetlina     Pomerite klizač Svetlina ili unesite broj u polje pored klizača.

Prozirnost     Da biste naveli koliko se može videti kroz na navedenu poziciju, pomerite klizač Prozirnost ili unesite broj u polje pored klizača. Procenat prozirnosti možete da podesite u opsegu od 0 (potpuno neprozirno, podrazumevana postavka) do 100% (potpuno prozirno).

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×