Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Neki sadržaj iz ove teme možda nije moguće primeniti na neke jezike.

Formati datoteka koji su navedeni u dijalogu Sačuvaj kao razlikuju se u zavisnosti od tipa aktivnog lista. Ako datoteku čuvate u drugom formatu, u većini slučajeva, Excel konvertuje samo aktivni list. Da biste konvertovati druge listove u radnoj svesci, prebacite se na svaki list i sačuvajte ga zasebno.

Format datoteke

Opis

Excel Radna sveska (.xlsx)

Podrazumevani format radne sveske zasnovan na XML-u za Excel 2016 Za Mac, Excel za Mac 2011 i za Excel za Windows. Nije moguće uskladištiti VBA kôd makroa Excel 4.0 listove makroa.

Excel 97-2004 radna sveska (.xls)

Kompatibilno sa verzijama od Excel 98 do Excel 2004 za Mac i od Excel 97 do Excel 2003 za Windows. Čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove makroa. 

CSV UTF-8 (razgraničen zarezima) (.csv)

*Excel 2016 samo za Mac

Izvozi podatke na aktivnom listu u tekstualnu datoteku koja je usavršena sa UTF-8 Unikod standardima kodvanja. Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

Excel Predložak (.xltx)

Čuva radnu svesku kao predložak zasnovan na XML-u koji možete da koristite za pokretanje novih radnih svezaka. Čuva postavke kao što su oblikovanje, naslovi, formule i prilagođene trake sa alatkama. Nije moguće uskladištiti VBA kôd makroa Excel 4.0 listove makroa.

Excel 97-2004 predložak (.xlt)

Čuva radnu svesku kao predložak koji možete da koristite za pokretanje novih radnih svezaka. Kompatibilno sa verzijama od Excel 98 do Excel 2004 za Mac i od Excel 97 do Excel 2003 za Windows. Čuva postavke kao što su oblikovanje, naslovi, formule, VBA makroi i prilagođene trake sa alatkama. VBA makroi se ne pokrećaju u Excel 2008.

Vrednosti razdvojene zarezom (.csv).

Izvozi podatke na aktivnom listu u tekstualnu datoteku koja koristi zamore za razdvajanje vrednosti u ćelijama.

Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

Veb stranica (.htm)

Čuva radnu svesku za prikaz na vebu. HTML je podrazumevani veb format i mogu ga prikazati Macintosh i Windows pregledači.

PDF

Izvozi izabrane ćelije, aktivni list ili sve listove u radnoj svesci u PDF datoteke, koje izgledaju isto na Macintosh i Windows računarima.

OpenDocument unakrsna tabela (.ods)

*Excel 2016 samo za Mac

Čuva radnu svesku u OpenDocument formatu zasnovanom na XML-u.

Excel Binarna radna sveska (.xlsb)

Skladišti podatke u binarnom formatu. Čuvanje osetljivih podataka traje manje vremena i pomaže vam da osetljive podatke sačuvate. Čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove makroa. 

Excel Macro-Enabled Radna sveska (.xlsm)

Format radne sveske zasnovan na XML-u za Excel 2016 za Mac, Excel za Mac 2011 i Excel za Windows koji čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove makroa.

Excel Macro-Enabled (.xltm)

Čuva radnu svesku kao predložak zasnovan na XML-u koji čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove sa makroima.

Excel 2004 XML unakrsna tabela (.xml)

Izvozi podatke radne sveske u XML datoteku koja koristi Excel 2004 XML šemu unakrsne tabele. Preciznost broja, grafika i drugo oblikovanje se ne čuvaju.

Excel AddIn (.xlam)

Čuva aktivni list kao programski dodatak zasnovan na XML-u, dodatnom programu koji pokreće dodatni kôd. Čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove makroa. 

Excel programski dodatak 97-2004 (.xla)

Čuva aktivni list kao programski dodatak, dodatni program koji pokreće dodatni kôd. Kompatibilno sa verzijama od Excel 98 do Excel 2004 za Mac i od Excel 97 do Excel 2003 za Windows. Čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove makroa. 

Veb stranica u jednoj datoteci (.mht)

Čuva radnu svesku za prikaz na vebu tako što pravi jednu datoteku koja uključuje sve elemente stranice. Koristi MIME HTML internet standard.

UTF-16 Unikod tekst (.txt)

Izvozi podatke na aktivnom listu u tekstualnu datoteku koja je usavršena sa UTF-16 Unikod standardima kodinga. Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

Tekst razgraničen tabulatorom (.txt)

Izvozi podatke na aktivnom listu u tekstualnu datoteku koja koristi kartice za razdvajanje vrednosti u ćelijama. Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

Windows Oblikovani tekst (.txt)

Izvozi podatke na aktivnom listu u tekstualnu datoteku kompatibilnu Windows koja koristi kartice za razdvajanje vrednosti u ćelijama. Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

MS-DOS oblikovani tekst (.txt)

Izvozi podatke na aktivnom listu u MS-DOS kompatibilnu tekstualnu datoteku koja koristi kartice za razdvajanje vrednosti u ćelijama. Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

Windows Comma Separated (.csv)

Izvozi podatke na aktivnom listu u tekstualnu datoteku Windows kompatibilnu sa operativnim sistemom koja koristi zamore za razdvajanje vrednosti u ćelijama. Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

MS-DOS razdvojene zamorima (.csv)

Izvozi podatke na aktivnom listu u tekstualnu datoteku kompatibilnu sa MS-DOS koja koristi za zarezi za razdvajanje vrednosti u ćelijama. Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

Tekst razgraničen razmakom (.prn)

Izvozi podatke na aktivnom listu u tekstualnu datoteku koja koristi razmake za razdvajanje vrednosti u ćelijama. Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

Format za razmenu podataka (.dif)

Izvozi podatke na aktivnom listu u tekstualnu datoteku koja se može koristiti za razmenu podataka sa drugim aplikacijama za unakrsne tabele. Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

Symbolic Link (.slk)

Izvozi podatke na aktivnom listu u tekstualnu datoteku koja je kompatibilna sa aplikacijama za množenje i drugim aplikacijama za unakrsne tabele. Ne čuvaju se svojstva ćelije, formule, grafike i drugo oblikovanje.

Excel 5.0/95 Radna sveska (.xls)

Format radne sveske koji je kompatibilan sa Excel 5.0 za Mac i Excel 95 za Windows. Čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove makroa. 

Takođe pogledajte

Promena formata datoteke za čuvanje radnih svezaka

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×