Funkcija „Array“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje aVariant koja sadrži e niz.

Sintaksa

Niza ( listaargumenata )

Potreban listaargumenataargument je zarezima listu vrednosti koje su dodeljene elementima niza sadržanog varijante. Ako nema navedenih argumenata, kreira se niz niske nulte dužine.

Napomene

Obeležavanje koristi za označavanje element niza se sastoji od promenljiva ime iza kojeg sledi zagrada koja sadrži indeksni broj koji označava željeni element. U sledećem primeru, prvi izjava kreira promenljivu sa imenom A kao na varijante. Drugi izraz dodeljuje niz promenljive A. Poslednji izraz dodeljuje vrednosti koje se nalaze u drugi element niza sa drugom promenljivom.

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Dim A As Variant
A = Array(10,20,30)
B = A(2)

Donja granica niza kreiran pomoću funkcije niza određuju donja granica navedena sa izjavu Option Base osim ako je niz kvalifikovan sa imenom tip biblioteke (na primer VBA. Niza). Ako kvalifikovanih uz ime tipa biblioteke, Option Basene utiče na je niz .

Napomena: Na varijante koji nije deklarisan kao niz i dalje može da sadrži niz. Varijante promenljiva može da sadrži bilo koji tip osim nulte dužine i korisnički definisanih tipova niz. Iako je na varijante koja sadrži niz konceptualno drugačiji od niza čiji su elementi tipa Variant, elementima niza se pristupa na isti način.

Primer

Ovaj primer koristi funkciju niza da biste se vratili na varijante koja sadrži niz.

Dim MyWeek, MyDay
MyWeek = Array("Mon", "Tue", "Wed", "Thu", "Fri", "Sat", "Sun")
' Return values assume lower bound set to 1 (using Option Base
' statement).
MyDay = MyWeek(2) ' MyDay contains "Tue".
MyDay = MyWeek(4) ' MyDay contains "Thu".
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×