Funkcija „Choose”

Bira i daje vrednost sa liste argumenata.

Sintaksa

Odaberite ( indeks , izbor – 1 [, Izbor-2]... [, Izbor-n] )

Sintaksa funkcije Choose ima sledeće argumente:

Argument

Opis

indeks

Obavezno. Numerički izraz ili polje koje daje vrednost između 1 i broj dostupnih izbora.

voljom

Obavezno. Izraz za varijantu koji sadrži jedan od mogućih izbora.


Napomene

Choose daje vrednost sa liste izbora zasnovanih na vrednosti indeksa. Ako je INDEX 1, Choose daje prvi izbor na listi; Ako je INDEX 2, daje drugi izbor i tako dalje.

Možete da koristite opciju Pronađi da biste pronašli vrednost na listi mogućnosti. Na primer, ako INDEX procenjuje 3 i izbor – 1 = "1", Izbor-2 = "2", a Izbor – 3 = "3", Choose daje "tri". Ova mogućnost je posebno korisna ako indeks predstavlja vrednost u grupi opcija.

Odaberite stavku evaluacija svakog izbora na listi, čak i ako vraća samo jedan. Iz tog razloga, trebalo bi da pratite neželjene nuspojave. Na primer, ako koristite funkciju MsgBox kao deo izraz u svim izborom, okvir za poruku će se prikazivati za svaki izbor dok se proverava, iako je Izbor daje vrednost samo jednog od njih.

Funkcija Choose vraća NULL ako je indeks NULL ili veći od broja navedenih izbora.

Ako indeks nije ceo broj, on se zaokružuje na najbliži ceo broj pre nego što se proceni.

Primeri upita

Izraz

Rezultati

Izaberite stavku izbor (3, "Jan", "Feb", "Mar", "APR", "Mej", "Jun", "jul", "Aug", "Sep", "Oct", "Nova", "Dec") kao Izraz1 iz prodaje proizvoda.

Daje 3 vrednost sa liste vrednosti. Posledicu: "Mar".

Izaberite stavke Dateofrasprodaja, odaberite stavku (mesec (Dateofprodaja), "Jan", "Feb", "Mar", "APR", "Mej", "Jun", "jul",

Daje vrednosti u polju "Dateofrasprodaja" i odgovarajućim imenom meseca u koloni "MonthName". (Mesec (Dateofprodaja) daje broj mjeseca "Dateofprodaja" koji se zatim koristi kao indeks da bi se izabrao sa liste izbora u okviru "Odaberi funkciju").

VBA primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

U ovom primeru, funkcija Choose se koristi za prikaz imena kao odgovor na indeks koji je prosleđen proceduri u Ind parametru.

Function GetChoice(Ind As Integer)
GetChoice = Choose(Ind, "Speedy", "United", "Federal")
End Function

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×