Pređi na glavni sadržaj

Funkcija „Command“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite funkciju komandu da biste se vratili argument deo komandna linija koristi za pokretanje Microsoft Office Access 2007.

Napomene

Kada se Access pokrene sa komandne linije, bilo koji deo komandne linije koji sledi opcijucmd/se prenosi u program kao argument komandne linije. Možete da koristite funkciju komandu da biste se vratili argument prosleđenog.

Da biste promenili argument komandne linije kada se otvori baze podataka:

  1. U meniju datoteka izaberite stavku Opcije programa Access.

  2. U dijalogu Postavke aplikacije izaberite stavku Napredno.

  3. Unesite novi argument u polje argumenti komandne linije .

Funkcija "Command" sada će vratiti novi argument koji ste uneli.

Kada Komanda se koristi funkcija bilo gde osim u modulu Visual Basic for Applications (VBA) kôd u modulu, mora da sadrži prazne zagrade nakon funkciju. Na primer, da biste koristili funkciju komandu u okviru za tekst u obrascu, možete da postavite svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst na na izraz kao što je sledeći:

=Command()

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Sledeći primer pokazuje kako da pokrenete Access sa argumentom komandne linije i zatim pokazuje kako da biste vratili vrednost ovog argumenta pomoću komande funkcije.

Da biste testirali u ovom primeru, kliknite na dugme Windows Start i izaberite stavku Pokreni. Otkucajte sledeći kôd u okviru pokrenuti na jedan red. (Morate da stavite delove informacije komandne linije navoda).

"C:\Program Files\Microsoft Office\Office11\Msaccess.exe" _
"C:\Program Files\Microsoft Office\Office11\Samples\Northwind.mdb" /cmd "Orders"

Zatim, kreirajte novi modul u bazi podataka uzorka Northwind Traders i dodajte sledeće Sub procedura:

Public Sub CheckCommandLine()
' Check the value returned by Command function and display
' the appropriate form.
If Command = "Orders" Then
DoCmd.OpenForm "Orders"
ElseIf Command = "Employees" Then
DoCmd.OpenForm "Employees"
Else
Exit Sub
End If
End Sub

Kada pozovete ovu proceduru, Access će otvoriti obrazac "porudžbine". Možete da kreirate AutoExec makroa da biste automatski pozvali ovu proceduru prilikom otvaranja baze podataka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×