Funkcija „DateValue“

Daje varijantu (datum).

Sintaksa

DateValue ( datum )

argument potreban datum je obično izraz niske koji predstavlja datum od 1 9999 100. Međutim, datum može da bude i bilo koji izraz koji može da predstavlja datum, vreme ili i datum i vreme, u tom opsegu.

Napomene

Ako je datum niska koja sadrži samo brojeve razdvojene važećim znakovi za razdvajanje datuma, DateValue prepoznaje porudžbinu za mesec, dan i godinu prema kratkom formatu datuma koji ste naveli za sistem. DateValue takođe prepoznaje nesusedne datume koji sadrže imena meseca, u dugačkim ili skraćenim obrascem. Na primer, pored prepoznavanja 12/30/1991 i 12/30/91, DateValue takođe prepoznaje 30, 1991 i Dec 30, 1991.

Ako je deo datuma godine izostavljen, DateValue koristi trenutnu godinu sa datuma sistemskog sistema.

Ako argument datum sadrži informacije o vremenu, DateValue ih neće vratiti. Međutim, ako datum sadrži nevažeće vremenske informacije (kao što je "89:98"), pojavljuje se greška.

Napomena: Ako je postavka svojstva kalendara Gregorijanac , navedenidatum mora biti gregorijanac. Ako je kalendar Hidžra, navedeni datum mora biti Hidžra. Ako je navedeni datum Hidžra, datum argumenta je Niska koja predstavlja datum iz 1/1/100 (Gregorian aug 2, 718) do 4/3/9666 (gregorian Dec 31, 9999).

Primeri upita

Izraz

Rezultati

Izaberite stavke DateValue ([DateTime]) kao Izraz1 u prodaji proizvoda.

Daje vrednosti datuma polja "DateTime" u kratkom formatu datuma bez informacija o vremenu.

Izaberite stavke DateValue ([DateTime]) kao NewDate, Count (proizvodim. DateTime) kao Countofdatevreme iz grupe "Proizvoprodaja" za DateValue ([DateTime]);

Daje vrednosti datuma polja "DateTime" u kratkom formatu datuma bez informacija o vremenu.

VBA primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju DateValue za konvertovanje niske u datum. Možete da koristite i literale datuma da biste direktno dodelili datum za varijantu varijante ili datuma , na primer, mydat= #2/12/69 #.

Dim MyDate
MyDate = DateValue("February 12, 1969") ' Return a date.

Takođe pogledajte

Biranje odgovarajuće funkcije za datum

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×