Funkcija „DAvg“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Funkcija "DAvg" možete da koristite za izračunavanje prosečne vrednosti iz skupa vrednosti u navedenom skupu zapisa (u domen). Koristite funkciju "DAvg" u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, makro, izraz u upit ili izračunata kontrola.

Na primer, možete da koristite funkcija "DAvg" u redu kriterijumi upita za izdvajanje na trošak prevoza da biste ograničili rezultate na zapise gde su troškovi prevoza premašuje prosečnu vrednost. Ili možete da koristite izraz uključujući funkcija "DAvg" u izračunatoj i prikazati prosečnu vrednost prethodnih porudžbina pored vrednosti novi nalog.

Sintaksa

"DAvg" ( izraz domen [kriterijumi] )

Sintaksa funkcije DAvg ima sledeće argumente:

Argument

Opis

izraz

Obavezno. Izraz koji identifikuje polje koje sadrži numeričke podatke koje želite da izračuna prosečnu vrednost. To može biti izraz niske identifikuje polje u tabeli ili upitu ili može biti izraz koji izvršava izračunavanje podataka u tom polju. Expr, možete da uključite ime polja u tabeli, kontrolu u obrascu, konstantu ili funkciju. Ako izraz uključuje funkciju, to može biti ugrađenih ili korisnički definisana, ali ne drugog domena ili SQL agregatna funkcija.

domen

Obavezno. Izraz niske koji identifikuje skup zapisa koji čine domen. To može da bude ime tabele ili ime upita za upit koji ne zahteva parametar.

kriterijumi

Opcionalno. Izraz niske koji se koristi za ograničavanje opsega podataka na kojem se izvršava DAvg funkcija. Na primer, kriterijumi često je jednaka odredbe Where u SQL izrazu, bez reči gde. Ako kriterijuma izostavljen, funkcija "DAvg" procenjuje izraz naspram celog domena. Svako polje koje je uključeno u criterije takođe mora da bude polje domena; u suprotnom daje funkcija "DAvg" na "null".


Napomene

Zapisi koji sadrže polja bez vrednosti nisu uključene u izračunavanje proseka.

Da li koristite funkciju "DAvg" u makroa ili modula u izrazu upita ili u izračunatoj, morate da kreirate argument kriterijuma pažljivo da biste se uverili da će biti izračunat ispravno.

Funkcija "DAvg" možete da koristite da biste naveli kriterijume u red kriterijumi upita. Na primer, pretpostavimo da želite da prikažete listu svih proizvoda koji je količine iznad prosečne količine porudžbine. Može kreirajte upit za porudžbine, Detalji porudžbine i tabele proizvodi i uključite polja Ime proizvoda i polje "Količina" sa sledeći izraz u redu "Kriterijumi" ispod polja "Količina":

>DAvg("[Quantity]", "Orders")

Takođe možete da koristite funkciju "DAvg" u izrazu izračunatog polja u upit ili u red Ažuriraj u za ažuriranje upita.

Napomena: Možete da koristite funkciju DAvg ili Avg u izrazu izračunatog polja u upit zbirova. Ako koristite funkciju DAvg , vrednosti su u proseku pre grupisanja podataka. Ako koristite funkciju Avg , podaci će biti grupisani pre nego što vrednosti u izrazu polja su u proseku.

Koristite funkciju "DAvg" u izračunatoj kontroli kada je potrebno da navedete kriterijume za ograničavanje opsega podataka na kojem se izvršava funkcija "DAvg" . Na primer, da biste prikazali prosečne cene prevoza za isporuku poslatu u Kaliforniju, postavite svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst na sledeći izraz:

=DAvg("[Freight]", "Orders", "[ShipRegion] = 'CA'")

Ako samo želite da izračuna prosečnu vrednost sve zapise u domenu, koristite funkciju Avg .

Možete da koristite funkciju " DAvg " u modulu ili makrou ili u izračunatoj kontroli u obrascu ako polje koje želite da prikažete nije u izvoru zapisa na kom se zasniva na obrascu. Na primer, pretpostavimo da imate obrazac zasnovan na tabeli "porudžbine", a želite da dodate polje "Količina" iz tabele "Detalji porudžbine" da biste prikazali prosečan broj stavki po određenom kupcu. Funkcija "DAvg" možete da koristite za izvršavanje ovog izračunavanja i prikažete podatke u obrascu.

Saveti

  • Ako koristite funkciju DAvg u izračunatoj, možda ćete želeti da postavite kontrolu na obrascu zaglavlja ili podnožja tako da se vrednost za ovu kontrolu se ponovo izračunava svaki put kada se premestite u novi zapis.

  • Ako tip podataka polja iz kojih se izvodi izraz je broj, funkcija "DAvg" vraća na dvaput tip podataka. Ako koristite funkciju DAvg u izračunatoj, uključite funkciju konverziju tipa podataka u izrazu da biste poboljšali performanse.

  • Iako funkcija "DAvg" možete da koristite da biste odredili prosečne vrednosti u polju spoljna tabela, možda će biti efikasnije da kreirate upit koji sadrži sva polja koje treba i zatim zasnovali obrazac ili izveštaj o taj upit.

Napomena: Nesačuvane promene zapisa u domenu nisu obuhvaćene kada koristite ovu funkciju. Ako želite da funkcija "DAvg" bude zasnovana na promenjenim vrednostima, prvo morate sačuvati promene tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj zapis u okviru zapisi na kartici Podaci , premestiti fokus na drugi zapis ili metodom Ažuriranje .

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Sledeća funkcija vraća prosečne cene prevoza cene za porudžbine koje se šalju na dan ili posle dati datum. Domen je "porudžbine". Argument kriterijuma ograničava rezultujući skup zapisa na osnovu datog zemlje/regiona i brod datuma. Imajte u vidu da je ključne reči i uključen u niski za razdvajanje više polja u argumentu kriterijuma . Svi zapisi uključena u izračunavanje funkcija "DAvg" će imati oba kriterijuma.

Public Function AvgFreightCost _
(ByVal strCountryRegion As String, _
ByVal dteShipDate As Date) As Double
AvgFreightCost = DAvg("[Freight]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = '" & strCountryRegion & _
"'AND [ShippedDate] >= #" & dteShipDate & "#")
End Function

Da biste pozvali funkciju, koristite sledeću liniju koda u prozor "Immediate":

:AvgFreightCost "UK", #1/1/96#

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×