Funkcija „DoEvents“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite”„sandbox „režim” u pomoći.

Dopušta izvršavanje tako da operativni sistem koji može da obradi druge događaje.

Sintaksa

Funkcija DoEvents ( )

Napomene

Funkcija DoEvents daje ceo broj koji predstavlja broj otvorenih obrazaca u samostalne verzije programa Microsoft Visual Basic, kao što su Visual Basic Professional Edition. DoEvents vraća nulu u druge aplikacije.

DoEvents prosleđuje kontrolu operativni sistem. Kontrola se vraća nakon što operativni sistem završi sa obradom događaja u redu za čekanje i svi ključevi u redosledu SendKeys poslata.

DoEvents je najkorisnije za jednostavne stvari kao što omogućava korisniku da biste otkazali proces nakon što je, na primer pretrage za datoteku. Za procese koji dugo, prepuštanje procesoru se bolje postiže pomoću tajmera ili dodeljivanjem zadatka ActiveX EXE komponenti. U tom slučaju, zadatak možete da nastavite potpuno nezavisno od aplikacije, a operativni sistem koji vodi računa o viљe stvari odjednom i vremena.

Bilo kom trenutku privremeno dobit procesoru u proceduri događaja, uverite se da procedura se ne izvršava ponovo iz drugi deo kod pre nego što prvi poziv daje; To može izazvati DoEvents. Pored toga, da koristite DoEvents ako drugih aplikacija može da interakciju proceduru nepredviрenih načine tokom vremena koje imaju donela kontrolu.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju DoEvents za izvršavanje operativni sistem jednom svakih 1000 iteracija petlje. DoEvents vraća broj otvorenih Visual Basic obrazaca, ali samo kada je host aplikacija Visual Basic.

' Create a variable to hold number of 
' Visual Basic forms loaded and visible.
Dim I, OpenForms
For I = 1 To 150000 ' Start loop.
If I Mod 1000 = 0 Then ' If loop has repeated
' 1000 times.
OpenForms = DoEvents ' Yield to operating system.
End If
Next I ' Increment loop counter.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×