Pređi na glavni sadržaj

Funkcija „Environ“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite”„sandbox „režim” u pomoći.

Daje nisku povezan sa Promenljiva okruženja operativni sistem. Nije dostupno na Macintosh

Sintaksa

Environ ( { niskaokr | broj } )

Sintaksa funkcije Environ ima sledeće argumente:

Argument

Opis

niskaokr

Opcionalno. Izraz niske koji sadrži ime promenljive okruženja.

broj

Opcionalno. Numerički izraz koji odgovara numeričkom redosledu niske okruženja u tabeli niska okruženja. Argument broj može biti bilo koji numerički izraz, ali je zaokružen na ceo broj pre nego što ga se procenjuje.


Primedbe

Ako nije moguće pronaći niskaokr u tabeli niska okruženja, niske nulte dužine ("”) biće vraćena. U suprotnom, Environ daje tekst na koji se dodeljuju navedenu niskaokr; To jest, tekst koji sledi nakon znaka jednakosti se prijaviti (=) u tabeli niskama okruženja za tu promenljivu okruženja.

Ako navedete broj, dobija se niske u numeričko mesto u tabeli niska okruženja. U ovom slučaju, okruženjan daje sav tekst koji sadrži niskaokr. Ako nema okruženje niske u navedenu poziciju, Environ daje nisku dužine.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Environ da unesete broj stavke i dužinu izjavu PATH iz tabele niska okruženja. Nije dostupno na Macintosh računaru.

Dim EnvString, Indx, Msg, PathLen    ' Declare variables.
Indx = 1 ' Initialize index to 1.
Do
' Get environment variable.
EnvString = Environ(Indx)
' Check PATH entry.
If Left(EnvString, 5) = "PATH=" Then
' Get length.
PathLen = Len(Environ("PATH"))
Msg = "PATH entry = " & Indx & " and length = " _
& PathLen
Exit Do
Else
' Not PATH entry, so increment.
Indx = Indx + 1
End If
Loop Until EnvString = ""
If PathLen > 0 Then
' Display message.
MsgBox Msg
Else
MsgBox "No PATH environment variable exists."
End If
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×